Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Antibiotic natural revoluționar descoperit în Rusia - detalii

Publicat:

CHIȘINAU, 23 sept - Sputnik. Savanții susțin ca antibioticul natural revoluționar va ajuta la combaterea eficienta a celor mai multe boli infecțioase la oameni și animale, cauzate de bacterii și ciuperci, informeaza RIA Novosti. © Sputnik / Rodion ProcaIngrijorator! In ultimii 30 de ani nu a fost inventat niciun antibiotic nou

Articolul menționeaza ca una dintre sarcinile farmacologiei este de a gasi antibiotice naturale care sa poata lupta impotriva microorganismelor cu rezistența multimedicala (MDR) sau absoluta (extrema rezistenta la medicamente, XDR) la antibiotice disponibile pe…

Citeste articolul mai departe pe sputnik.md…  

Sursa articol: sputnik.md


Stiri pe aceeasi tema

A fost descifrat papirusul cu prima descriere a "minunii" savirșite de copilul Iisus

07:55, 21.06.2024 - Cercetatorii au descifrat și publicat un fragment de papirus care descrie un "miracol" pe care Hristos l-a facut cind era copil. Papirusul, scris in limba greaca in secolul al IV-lea sau al V-lea, conține o parte din Evanghelia copilariei lui Toma și este cea mai veche copie cunoscuta a textului. Studiul…

Putin și-a scos fiicele la inaintare. Apariție rara la "Davosul rusesc" de la Sankt Petersburg - FOTO/VIDEO

19:21, 07.06.2024 - Maria Vorontova si Katerina Tihonova sunt cunoscute public drept fiicele presedintelui rus si ale Liudmilei Putina, de care liderul de la Kremlin a divortat oficial in 2013. Ele s-au nascut in 1985 si, respectiv, 1986, scrie AFP, citat de Agerpres. Maria Vorontova  este medic endocrinolog la Centrul…

O noua terapie pentru astm, rezultate promitatoare in testele preclinice

05:40, 30.05.2024 - O echipa de oameni de știința chinezi a dezvoltat o terapie promițatoare folosind celule imune modificate genetic, care a demonstrat ca induce o remisie de lunga durata a astmului in testele preclinice, in urma unei singure injecții. Astmul este cea mai raspandita boala respiratorie Astmul, cea mai…

o noua cercetare pare sa demonstreze ca inteligența artificiala nu este imparțiala

10:55, 18.05.2024 - O noua cercetare condusa de Universitatea Johns Hopkins sugereaza ca chatboții, deseori percepuți ca fiind imparțiali, pot de fapt sa intareasca ideologiile existente și sa contribuie la creșterea polarizarii pe teme controversate, scrie earth.com. Acest studiu contesta credința comuna ca chatbots ofera…

O noua tehnica de diagnosticare fara biopsie a cancerului cerebral

08:20, 12.05.2024 - Institutul de Cercetare pentru Hematologie și Transfuzie (IRHT) din Mulhouse este pe punctul de a dezvolta o tehnica ”rapida și puțin invaziva” de diagnosticare a cancerului cerebral fara  biopsie. Cercetatorii de la IRHT Mulhouse lucreaza la dezvoltarea unei tehnici ”simple”,  care sa faca posibila…

Cat de periculoasa este „musca cu toc” și ce spun cercetatorii despre noua specie de insecte

14:06, 29.04.2024 - O noua specie de insecteCapcanele Malaise, amplasate strategic pentru a captura insecte in zbor , au jucat un rol crucial in aceasta descoperire. Aceste capcane, echipate cu material de plasa, au prins chiar și cele mai mici viețuitoare, permițand cercetatorilor sa le studieze cu atenție.Intr-un studiu…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…

Bogdan Ivan: Legea privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare și inovare a trecut de Guvern! Cercetatorii romani vor avea de azi statutul pe care il merita din plin

13:11, 05.04.2024 - Cercetatorii romani vor avea de azi statutul pe care il merita din plin, a anunțat Bogdan Ivan, ministrul Cercetarii, Inovarii și Digitalizarii. Potrivit ministrului, legea privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare și inovare a trecut astazi de Guvern și astfel funcțiile didactice universitare…


Ce parere ai despre aceasta stire?