Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Anexarea Basarabiei din 28 iunie 1940 a fost o înțelegere dintre doi dictatori

Publicat:
Anexarea Basarabiei din 28 iunie 1940 a fost o înțelegere dintre doi dictatori

din 28 iunie 1940 a fost o ințelegere dintre doi dictatori, Stalin și Hitler, și o incalcare flagranta a dreptului internațional. Opinia aparține istoricului Anatol Țaranu și a fost expusa in cadrul dezbaterii publice „Ziua de 28 iunie 1940 intre sarbatoare și catastrofa”, organizata de Agenția de presa IPN preluat de stiripesurse.md Potrivit istoricului, s-a folosit exclusiv de dreptul forței atunci cand a ocupat Basarabia, amenințand Romania cu declanșarea razboiului.

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

CCIR a semnat un Memorandum de Ințelegere cu Consiliul de Afaceri pentru Europa de Sud-Est al Arabiei Saudite

15:00, 27.05.2024 - Camera de Comerț și Industrie a Romaniei (CCIR) a semnat, in data de 27 mai a.c., un Memorandum de Ințelegere cu Consiliul de Afaceri pentru Europa de Sud-Est al Arabiei Saudite, in cadrul evenimentului „Romania – Kingdom of Saudi Arabia Business Session”, organizat la sediul Camerei Naționale.

Qatarul și Romania semneaza un Memorandum de ințelegere in domeniul comunicațiilor electronice

06:55, 22.05.2024 - Memorandumul de ințelegere a fost semnat la București, Romania, de catre inginerul Ahmad Abdulla al-Muslemani, președintele CRA, și Valeriu Ștefan Zgonea, președintele ANCOM, in prezența premierului roman Marcel Ciolacu.

Ciolacu a luat in Turcia jumatate din Guvern

06:26, 21.05.2024 - Premierul Marcel Ciolacu, insotit de o delegatie de ministri,a ajuns la Ankara, intr-o vizita oficiala, la invitatia presedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita oficiala constituie un moment cheie de la stabilirea Parteneriatului Strategic intre…

Muzeul de Mineralogie Baia Mare gazduieste editia a VII-a a Simpozionului Stiintific National “Patrimoniul natural”

17:11, 15.05.2024 - Joi, 16 mai, va avea loc editia a VII-a a Simpozionului Stiintific National “Patrimoniul natural”, organizat de Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, in colaborare cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Societatea Geologica a Romaniei,…

O companie daneza cu sucursala si peste 150 de angajati in Romania va furniza NATO software de comanda si control

17:56, 13.05.2024 - „In urma unui parteneriat cu Agentia pentru Comunicatii si Informatii a NATO (Agentia NCI), Systematic va pune la dispozitie suita SitaWare Headquarters, care va fi folosita in structurile de comanda NATO, unde va consolida capabilitatile operationale ale Aliantei in situatii de potential conflict.…

Cele mai frumoase nave de pasageri pe care le-a avut Romania. Soarta trista a „lebedelor“ Marii Negre

19:10, 11.04.2024 - In perioada interbelica, doua nave de croaziera colindau marile și oceanele. Datorita culorii lor albe, ca niste sculpturi in marmura de Carrara, „Transilvania“ si „Basarabia“ au fost numite „lebedele“ Marii Negre.

Roata panoramica pe malul Dunarii, la Galați. Va fi montata langa o constructie unica in Romania

12:30, 08.04.2024 - O roata panoramica, de 36 de metri, va fi amplasata in parcul de la Turnul de Televiziune din Galați, constructie-unicat in Romania. Turnul TV se afla pe malul Dunarii si poate fi observat din patru regiuni istorice: Moldova, Dobrogea, Muntenia, iar in ziele cand este senin chiar si din Basarabia.


Ce parere ai despre aceasta stire?