Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alzheimer: un nou tratament potențial studiat pe animale

Publicat:

Avand in vedere ca distrugerea argininei este atat de importanta in mecanismul bolii, aceasta cercetare releva ca ar putea fi posibila blocarea acestei patologii, a afirmat dr. , profesor de neurologie la din Carolina de Nord, unul dintre principalii autori ai lucrarii. Pentru aceasta cercetare, oamenii de stiinta au folosit soareci modificati genetic astfel incat sistemul lor imunitar sa fie cat mai asemanator cu cel uman (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cofeina, optiune de tratament impotriva maladiei Alzheimer

12:26, 06.07.2024 - Ar putea deveni cofeina un viitor tratament impotriva maladiei Alzheimer? Un nou studiu sugereaza ca efectele sale ar putea fi benefice pentru a incetini progresia bolii la pacientii aflati intr-un stadiu incipient, informeaza AFP.

Cercetare inedita: Cum creierul ne ajuta sa ne orientam in timp

03:05, 01.07.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea din Utah au facut o descoperire importanta despre modul in care creierul ii ajuta pe oameni sa-și aminteasca și sa navigheze in timp. Cercetarile lor sugereaza ca anumite celule ale creierului joaca un rol critic in acest proces, care ar putea avea implicații pentru…

Alzheimer: Expertii americani recomanda autorizarea unui tratament dezvoltat de compania Eli Lilly

10:25, 11.06.2024 - Expertii dintr-un comitet consultativ american au recomandat luni autorizarea unui nou tratament impotriva maladiei Alzheimer, dezvoltat de compania farmaceutica Eli Lilly, deschizand astfel calea spre o decizie favorabila a autoritatilor sanitare din Statele Unite, informeaza AFP, relateaza Agerpres.

Ce aliment neobișnuit mananca cel mai in batran veteran de razboi din lume, un roman de 111 ani 

09:50, 03.06.2024 - Ilie Ciocan este totodata și cel mai in varsta balcanic, dar și cel mai batran veteran de razboi din lume, și tot la nivel mondial se afla in topul celor mai longevivi oameni de pe planeta, in viața, fiind pe locul 4, conform datelor Grupului de Cercetare in Gerontologie cu sediul in Los Angeles.Nepotul,…

Un pas uriaș spre primul tratament impotriva Alzheimer

06:46, 24.05.2024 - Dupa mai mulți ani de cercetare in laborator și studii pe animale, oamenii de știința au anunțat ca au obținut rezultate promițatoare in primul studiu clinic la om cu un nou tratament impotriva temutei maladii Alzheimer, cea mai frecventa forma de demența

Descoperirea care schimba perspectivele asupra unei boli tot mai raspandite pe planeta

22:40, 10.05.2024 - Institutul de Cercetare al Spitalului de la Santa Creu i Sant Pau (IR Sant Pau) din Barcelona a condus un studiu care a identificat o noua forma genetica a bolii Alzheimer, duplicarea genei APOE4, scrie 20 Minutos, relateaza Rador Radio Romania.

Sectorul 4 a inceput lucrarile de construire a Centrului de Diagnostic, Tratament și Cercetare a Tuberculozei. Primarul Baluța: „Nu uit nicio clipa ca sunt medic”

16:40, 10.04.2024 - Vești de la Primaria Sectorului 4! Prin intermediul unui comunicat transmis miercuri, 10 aprilie, s-a anunțat ca Sectorul 4 a demarat lucrarile de construire, de la zero, a Centrului de Diagnostic, Tratament și Cercetare a Tuberculozei. „Sectorul 4 al Municipiului București continua sa investeasca masiv…

Sectorul 4 construiește un Centru de Diagnostic, Tratament și Cercetare a Tuberculozei

15:36, 09.04.2024 - Administrația Sectorului 4 continua sa investeasca masiv in dezvoltarea infrastructurii sanitare a Bucureștiului. Astfel se construiește, in Calea Șerban Voda nr. 189, un Centru de Diagnostic,Tratament și Cercetare a Tuberculozei.


Ce parere ai despre aceasta stire?