Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alinierea planetelor, motiv de îngrijorare sau pure speculaţii: ce spun specialiştii

Publicat:

Alinierea a cinci planete - Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn va fi vizibila de pe Pamant, cel mai bine, in dimineata zilei de 26 ianuarie. Este pentru prima data in ultimul deceniu cand cele cinci planete stralucitoare se vor alinia in acest fel. Presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori (SARM), , spune ca nu se vor intampla cataclisme sau alte fenomene ciudate si tine sa ii linisteasca pe cei speriati de aceasta aliniere.    “Nu se intampla absolut nimic. Nu are nicio legatura nici cu sfarsitul lumii, cu mareea sau cu vreun cutremur. E un fenomen care…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum s-a vazut aurora boreala din Romania și cum pot fi oamenii afectați de contextul in care s-a produs acest fenomen optic

12:40, 11.05.2024 - Aurora boreala a fost vizibila din Romania in noapte de 10 spre 11 mai 2024. Fenomenul a fost vizibil in contextul in care s-au produs eruptii solare care au perturbat campul magnetic al Pamantului.

Imagini superbe. Cum s-a vazut aurora boreala care a colorat cerul deasupra Europei și SUA. Fenomenul rar a aparut pana in Florida

11:20, 11.05.2024 - Oamenii din multe locuri din Europa Centrala și mai ales din nordul continentului au putut observa un spectacol nocturn uluitor pe cer in noaptea de 10-11 mai. Datorita unei erupții masive a Soarelui, aurora boreala a fost perfect vizibila chiar și in locuri in care nu poate fi vazuta in mod normal,…

O inregistrare video extraordinara prezinta detalii impresionante ale suprafeței Soarelui. Datele sunt obținute de sonda Solar Orbiter a Agenției Spațiale Europene

09:55, 04.05.2024 - Peisajul ca dintr-o alta lume al Soarelui, inclusiv muschi coronali, ploaie solara si spirale de gaz inalte de 10.000 de kilometri, este dezvaluit in imagini filmate de sonda spatiala Solar Orbiter, informeaza News.ro.Observatiile, transmise de sonda Agentiei Spatiale Europene (ESA), dezvaluie structuri…

O noua planeta in sistemul nostru solar ar putea inlocui Pluto

08:40, 04.05.2024 - O noua planeta in sistemul nostru solar? Ipoteza unei noi planete este in atenția oamenilor de știința care spun ca au gasit dovezi ca ar exista totuși o a noua planeta in sistemul nostru solar, iar aceasta nu este Pluto. De mai mulți ani, oamenii de știința cauta planete in cele mai indepartate colțuri…

O gaura neagra atipica a fost descoperita in Calea Lactee

14:01, 16.04.2024 - Telescopul spatial Gaia, conceput de cercetatorii europeni pentru a cartografia Calea Lactee, a descoperit o gaura neagra cu o masa record – de 33 de ori mai mare decat cea a Soarelui -, care reprezinta ceva nemaivazut pana acum in galaxia noastra, potrivit unui studiu publicat marti, informeaza AFP.…

Cand va avea loc urmatoarea eclipsa de Soare vizibila din Romania. Fenomenul este destul de rar

03:05, 09.04.2024 - Pe data de 8 aprilie a avut loc prima eclipsa totala de Soare din 2024, fiind un eveniment vizibil doar in America de Nord. Eclipsa a avut loc la doua saptamani dupa o eclipsa de Luna prin penumbra, inregistrata pe 25 martie 2024, care a putut fi vazuta din vestul Europei, Africa, Atlantic, America…

Eclipsa de Soare din 8 aprilie 2024: Oportunitate unica pentru oamenii de știința de la NASA

01:15, 08.04.2024 - Astazi, 8 aprilie 2024, oamenii de știința de la NASA sunt pregatiți sa urmareasca cu atenție o rara și fascinanta eclipsa totala de soare ce va avea loc in America de Nord și Mexic. Fenomenul va fi subiectul unui amplu studiu, iar NASA va utiliza avioane și rachete pentru a monitoriza și a ințelege…

Un nou studiu dezvaluie secretele ascunse ale prafului stelar din supernove

00:11, 02.04.2024 - Un proiect de cercetare coordonat de Universitatea Curtin din Australia a descoperit recent o particula rara de praf prinsa intr-un vechi meteorit care a fost format de o alta stea decat Soarele, informeaza Xinhua, citata de Agerpres. Descoperirea a fost facuta de autoarea principala a studiului, Nicole…


Ce parere ai despre aceasta stire?