Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alimentele ultraprocesate cresc riscul de deces prematur

Publicat:

Cercetatorii susțin ca un produs alimentar este cu atat mai nociv cu cat trece prin mai multe procese industriale inainte de a fi consumat.   Un grup de cercetatori francezi de la Universitatea Paris-Sorbonne au efectuat un nou studiu asupra modului in care alimentele ultraprocesate pot afecta sanatatea consumatorilor, in condițiile in care se știa […]

Citeste articolul mai departe pe sanatateabuzoiana.ro…  

Sursa articol: sanatateabuzoiana.ro


Stiri pe aceeasi tema

multivitaminele nu ajuta oamenii sa traiasca mai mult

12:55, 27.06.2024 - Un studiu ia constatat ca administrarea zilnica de multivitamine nu ii ajuta pe oameni sa traiasca mai mult si poate chiar creste riscul unei morti premature, scrie The Guardian, conform News.ro. Cercetatorii din SUA au analizat fisele medicale a aproape 400.000 de adulti care nu sufereau de boli majore…

Leguma perfecta pentru corpul uman. Reduce riscul de deces prematur, dar numai daca e consumata corect

12:06, 23.06.2024 - Este unul dintre cele mai importante produse alimentare ale romanilor. Consumul acestuia ar putea fi legat de o viața mai lunga, dar trebuie gatit intr-un anumit mod. Iata care este leguma perfecta pentru corpul uman, potrivit unui nou studiu. Despre ce leguma este vorba Aceasta leguma a reprezentat…

Alimentele ultraprocesate cresc riscul de accident vascular cerebral și demența

13:20, 01.06.2024 - Persoanele care consuma regulat multe alimente ultraprocesate, precum bauturi racoritoare, chipsuri și biscuiți, pot avea un risc mai mare de probleme de memorie, precum și de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care consuma mai puține alimente procesate. Datele sunt publicat in revista  Neurology.…

Tatuajele cresc riscul de cancer de sange. Un recent studiu sugereaza ca și suprafața conteaza

16:01, 29.05.2024 - La studiul publicat in  eClinicalMedicine au participat 11.905 de persoane, care au raspuns unui chestionar despre factorii stilului de viața, pentru a determina daca au fost tatuați, scrie doctorulzilei.ro.Riscul asociat cu expunerea la tatuaje pare a fi cel mai mare pentru limfomul difuz cu celule…

Studiu (>30 de ani): alimentele ultraprocesate sunt asociate cu un risc mai mare de deces timpuriu

11:25, 12.05.2024 - Tot mai multe dovezi coreleaza alimentele ultraprocesate cu un risc mai mare de a dezvolta anumite boli (obezitate, boli de inima, diabet și cancer intestinal), dar puține studii pe termen lung au examinat pana in prezent corelațiile cu toate cauzele și cauzele specifice de deces, in special din cauza…

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematura – concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

07:01, 11.05.2024 - Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sanatații, potrivit unui studiu care s-a desfașurat pe o perioada de 30 de ani, scrie CNN.

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Efectele mancarurilor ultraprocesate, pe o perioada de 30 de ani. Alimentele care cresc riscul de deces prematur

12:25, 09.05.2024 - Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știința americani, in urma unui studiu realizat pe o perioada de 30 de ani și publicat in The BMJ.


Ce parere ai despre aceasta stire?