Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alimentele care îți distrug creierul - Evită să le consumi

Publicat:

 1. Alimente cu un conținut ridicat de zaharExcesul de zahar poate avea efecte daunatoare asupra creierului. Studiile au aratat ca un consum ridicat de zahar poate duce la deficiențe in memorie și capacitatea de invațare, precum și la reducerea plasticitații cerebrale. De asemenea, zaharul in exces poate crește riscul de boli degenerative, cum ar fi Alzheimer.2. trans, adesea prezente in alimentele prajite și produsele de patiserie, sunt extrem de daunatoare pentru creier. Ele contribuie la inflamație cerebrala, deterioreaza integritatea celulelor nervoase și pot reduce…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Alimente care combat depresia. Ce trebuie sa mananci pentru a avea o dispoziție excelenta

14:25, 27.06.2024 - Alimente care imbunatațesc starea de spiritUnlele studii demonstreaza ca exista o stransa legatura intre nutriție și sanatatea mintala. Cu toate acestea, este important sa rețineți ca starea de spirit poate fi influențata de mai mulți factori, cum ar fi stresul, mediul inconjurator, lipsa somnului,…

Locuiți in apropierea unui parc? Un nou studiu demonstreaza ce implicații are acest lucru asupra creierului

13:20, 29.05.2024 - S-a constatat ca petrecerea timpului in aer liber in spații verzi este benefica nu numai pentru sanatatea noastra fizica, ci și pentru bunastarea noastra mentala. Studiile au aratat ca persoanele care locuiesc in apropierea parcurilor sau a zonelor verzi sunt mai puțin predispuse sa se confrunte cu…

Diete speciale. Ce inseamna sa fii pescetarian și cat de greu poți ține aceasta dieta

13:05, 23.05.2024 - Intr-o lume in care alimentația sanatoasa și sustenabilitatea devin prioritați tot mai importante, dieta pescetariana caștiga popularitate. Aceasta dieta reprezinta o abordare alimentara care imbina beneficiile vegetarianismului cu consumul de pește și fructe de mare. Deși pescetarianismul nu este o…

OMS anunța ca alcoolul duce la deteriorarea ireversibila a creierului: Bețiile afecteaza somnul și duc la Alzheimer

00:35, 15.05.2024 - Consumul de alcool pana la pierderea cunoștinței sau „leșin" este un lucru obișnuit in randul celor care iși permit acest obicei. Dar poate avea un impact serios asupra creierului, potrivit unui cercetator in neuroștiințe.

Iata de ce isi pierd copiii pofta de mancare! Factori care pot influența lipsa apetitului la cei mici

14:01, 09.05.2024 - Pierderea poftei de mancare la copii poate fi o sursa de ingrijorare pentru parinți. In timp ce este normal ca apetitul sa fluctueze in randul copiilor, exista anumite motive și strategii pentru a face fața acestei situații. Iata de ce isi pierd copiii pofta de mancare!  Factori care pot influența lipsa…

Actualitate medicala/ Jumatate din informatii sunt ­uitate intr-o ora si 66% dupa o zi

21:15, 08.05.2024 - Vi s-a intamplat vreodata sa uitați daca ați incuiat ușa sau daca ați scos fierul de calcat din priza atunci cand ați plecat de acasa? Astfel de momente sunt normale și mult mai frecvente decat ați banui. Asta pentru ca memoria este selectiva și influențata de o varietate de factori, precum emoțiile.…

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

09:50, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

07:55, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…


Ce parere ai despre aceasta stire?