Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ai grijă de SĂNĂTATEA TA. Aceste legume crude pot fi TOXICE

Publicat:

Lista alimentelor daunatoare atunci cand sunt consumate crude:

Spancul si rubarba contin niste compusi care se numesc oxalati si care interfereaza cu absorbtia calciului in sange. Poti manca insa spanac si rubarba crude atata vreme cat nu consumi cantitati uriase, care sa duca la un deficit de calciu in organism.

Pastarnacul are in compozitie psoralen, o substanta cu potential toxic, deci nu ar trebui consumat crud. Se pare ca aceasta substanta, care este si carcinogena, nu este distrusa nici in procesul de prepare la foc.

Vinetele. Ca si cartofii, vinetele contin solanina.…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cum sa pastram fructele și legumele proaspete pentru mai multe zile

13:20, 07.06.2024 - Ni se spune constant ca trebuie sa consumam fructe și legume pentru o dieta sanatoasa. Cele proaspete sunt cele mai bune, motiv pentru care deseori facem provizii de vegetale in frigider. Doar ca, daca nu le consumam imediat, ne trezim in cateva zile ca acestea nu doar ca nu mai au același aspect, dar…

Plantele pe care nu ai voie sa le cultivi in curte sau gradina. Specialistii atrag atentia romanilor care au animale de companie

14:25, 10.05.2024 - Plantele sunt nelipsite din gradina noastra, dar specialiștii atrag atenția asupra anumitor specii. Potrivit acestora, pot avea un efect negativ asupra noastra sau a animalelor noastre de companie. Tu ai aceste flori in curte? Plantele toxice pe care nu ar trebui sa le ai in curte Multe plante frumoase…

Ce sa adaugi pe lista de cumparaturi daca iți cade parul. Nuțrientii pe care trebuie neaparat sa ii oferi corpului

10:11, 10.05.2024 - Caderea parului este o problema complicata, influentata de mai multi factori, de la genetica, la stilul de viata, spun medicii consultati de MindBodyGreen. Insa parul este o parte importanta din identitatea noastra, de aceea episoadele cu cadere masiva ne pot afecta emotional. Ce e de facut? E important…

Deputatul Cristian Ichim, despre candidatura sa și lista REPER Bacau: Printre semnaturile de susținere s-au strecurat și cateva liste “toxice” care nu pot fi validate

14:15, 03.05.2024 - Deputatul Cristian Ichim a explicat, pe Facebook, motivele pentru care candidaturile sale și ale REPER la Primaria și, respectiv, Consiliul Local Bacau, nu pot fi aprobate. Partidul are insa candidați la Consiliul Județean Bacau. „Din motive exterioare activitații de organizare a filialei REPER Bacau…

Mare atentie la legumele pe care le cumparati din piata! Verdeturile de sezon care au reziduuri mari de pesticide

12:01, 12.04.2024 - Specialistii din sectorul alimentar ne avertizeaza ca verdeturile de sezon des cumparate de romani au reziduuri de pesticide peste limitele maxime admise. Au fost gasite reziduuri de pesticide peste limitele maxime admise in 11 probe din cele 426 analizate in cadrul unui control oficial ce a vizat producția…

O sa-ti para rau ca nu ai stiut asta pana acum. Ce se intampla daca mananci legume crude des

20:56, 08.04.2024 - In general, se crede ca a consuma legumele și fructele proaspete, netratate termic, este cel mai bun mod de a ne bucura de toți compușii benefici din compoziția lor, insa specialiștii vorbesc și despre un alt aspect. Afla, din randurile de mai jos, ce se intampla daca mananci legume crude des. Ce spun…

Alerta meteo imediata. Cod Galben in mai multe județe. Iata lista localitaților afectate de ceața

08:51, 07.04.2024 - Administrația Naționala de Meteorologie avertizeaza ca este ceața in numeroase localitați din Moldova, Ardeal și Doborogea. Specialiștii spun ca este ceața care determina scaderea vizibilitații sub 200 m, izolat sub 50 m. Ei au emis avertizari cod galben

Mai pot fi consumați cartofii incolțiți? Specialiștii dezvaluie ce substanțe nocive dezvolta leguma preferata a romanilor

22:55, 05.04.2024 - Toți cartofii conțin toxine naturale numite glicoalcaloizi: solanina și chaconina. Aceste substanțe chimice sunt prezente in cantitați mici și nu reprezinta un pericol major. Cu toate acestea, cand cartofii incep sa incolțeasca, nivelul de glicoalcaloizi crește


Ce parere ai despre aceasta stire?