Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Abracadabra: misterul din spatele acestui cuvânt magic

Publicat:

Expresia "Abracadabra" este una dintre cele mai recunoscute și folosite inca din copilarie. Magicienii o invocau pentru a realiza trucuri uluitoare, lasandu-ne intotdeauna fascinați de magia lor. In prezent, termenul "Abracadabra" este utilizat de iluzioniști in spectacolele lor și ne intalnim cu el frecvent in desene animate și filme, scrie libertatea.ro.Ce inseamna, de fapt, abracadabra

Potrivit lingviștilor, abracadabra este termenul care ar putea proveni din limba armaica, limba semitica, vorbita din antichitate, in Mesopotamia, din expresia “adhadda kedhabhra”, care inseamna “lucrul care…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Misterul din spatele numelui de scena a lui Tzanca Uraganu! Povestea care contrazice tot ce se știa pana acum: ”Se uita mama...”

21:45, 23.05.2024 - Toata lumea il cunoaște dupa acest nume, insa puțini știu care este misterul din spatele lui Tzanca Uraganu! Nu și-a ales singur numele, ci totul a pornit in urma cu foarte mulți ani sa fie cunoscut. Iata povestea care contrazice tot ce se știa despre manelist!

Ce inseamna, de fapt, expresia “Prost ca noaptea”? Ai folosit-o de multe ori fara sa știi acest detaliu secret

12:01, 13.05.2024 - Limba romana este foarte complexa și conține multe expresii, pe care unii le folosesc in contexte greșite, deoarece nu știu semnificația acesteia. Una dintre cele mai folosite și cunoscute este „prost ca noaptea”. Ce inseamna expresia „Prost ca noaptea”? Limba romana este plina de expresii pe care le…

Cel mai urat cuvant din limba romana. L-ai pronunțat de nenumarate ori in viața ta

10:25, 03.05.2024 - Limba romana este indo-europeana, aparținand grupului de limbi romanice, și una dintre cele mai vechi limbi inrudite cu latina. De-a lungul timpului, limba romana a evoluat și s-a imbogațit, fiind influențata de diferite culturi. Insa, știai ca exista un cuvant in limba romana pe care mulți il considera…

Ce inseamna, de fapt, expresia ‘furi curent’. E folosita gresit de multi romani

08:30, 23.04.2024 - Cand vine vorba de limba pe care o vorbim, in cazul nostru limba romana, exista expresii care sunt folosite intr-un anume context, dar care nu inseamna neaparat ceea ce aparent ar da de ințeles, cum este și expresia ‘furi curent’, care este olosita gresit de multi romani. Așa ca, citește și afla ce…

Ce inseamna expresia ‘toba de carte’, de fapt. De unde provine

11:50, 15.04.2024 - Limba romana este destul de complexa și are in componența numeroase expresii. Una dintre acestea este ‘toba de carte’. Cu siguranța ați auzit-o de multe ori, dar ce inseamna, de fapt, și de unde provine? Ce inseamna și de unde provine expresia ‘toba de carte’ Limba romana este bogata in expresii și…

Ce inseamna expresia ‘branza buna in burduf de caine’, de fapt. De unde a aparut

15:00, 10.04.2024 - Limba romana este complexa și are o mulțime de expresii ciudate, pe care puțini dintre noi le ințeleg. Printre cele mai utilizate, dar pentru care mulți nu au o explicație, se numara și ‘branza buna in burduf de caine’. Ce inseamna, de fapt, și de unde a aparut. Totul despre expresia ‘branza buna in…

Ce inseamna expresia „toba de carte” și de unde provine

11:50, 08.04.2024 - Limba romana este un izvor nesecat de expresii și locuțiuni populare, care reflecta istoria, tradițiile și mentalitatea poporului roman. Acestea sunt incarcate de ințelesuri și de emoții, fiind in fapt niște relicve lingvistice care captureaza esența culturala și identitatea naționala. In același timp,…

Singurul cuvant din limba romana care incepe și se termina cu „ș”. Puțini romani il știu, e folosit rar

14:30, 03.04.2024 - Știi care este singurul cuvant din limba romana care incepe și se termina cu ș? Limba romana este o adevarata provocare, mulți straini spunand ca este una dintre cele mai greu de invațat limbi. Invațarea limbii romane este ingreunata de diacritice, dar și de timpurile verbelor care sunt destul de greu…


Ce parere ai despre aceasta stire?