Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Abilități uimitoare descoperite la lilieci

Publicat:
Abilități uimitoare descoperite la lilieci

Cercetatorii israelieni au descoperit ca liliecii salbatici poseda abilitati cognitive avansate, considerate anterior unice la om, a anuntat Universitatea din (TAU), transmite marti agentia Xinhua. Studiul, publicat luni in jurnalul stiintific , s-a bazat pe monitorizarea unei colonii de liliac egiptean frugivor, care traieste in libertate la gradina zoologica a TAU, timp in care animalele au navigat si au cautat hrana. Concentrandu-se asupra unor trasaturi precum memoria episodica, calatoria mentala in timp, planificarea si gratificarea intarziata, echipa de oameni de…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol si foto: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Senzor implantat in creier care ar putea detecta cancerul

22:20, 20.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Știința și Tehnologie Huazhong (HUST) din  Wuhan (China) au realizat un senzor pe baza de gel, implantabil in creier, biodegradabil , capabil sa monitorizeze sanatatea persoanelor cu leziuni la cap sau cu cancer. Studiul referitor la nou senzor este publicat in revista…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

O noua tehnologie a oferit raspunsul referitor la apartenența fosilelor vechi de 100 de milioane de ani

04:26, 13.06.2024 - Un studiu condus de Universitatea din New Curtin a scos la iveala oase fosilizate vechi de 100 de milioane de ani, descoperite in vestul Queensland, Australia, aparținind unei specii de pterozaur recent identificate, o reptila zburatoare formidabila care a trait printre dinozauri. Studiul a fost publicat…

O femeie razboinica? Ramașițe uimitoare descoperite intr-un cimitir de cavaleri medievali

02:05, 07.06.2024 - Intr-un cimitir de cavaleri medievali din centrul Spaniei, arheologii au descoperit ramașițele unei femei razboinice, probabil ucisa in lupta. Potrivit unui nou studiu, este posibil ca femeia sa fi fost membra a Ordinului Calatrava, care a aparat regatul Castiliei de invadatorii nord-africani intre…

Vulturii iși schimba traiectoria de zbor pentru a evita conflictul din Ucraina, spun cercetatorii

10:10, 21.05.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit ca acvilele care au rute de migrație prin Ucraina și-au schimbat traseele de zbor pentru a evita zonele afectate de conflict, scrie  The Guardian . Datele GPS au dezvaluit ca vulturii pestriți mari nu numai ca au facut ocoluri mari dupa inceperea invaziei, dar au și…

„Nu am mai vazut niciodata asa ceva”. Cercetatorii au descoperit ca o stea de langa Sistemul Solar are un comportament neobișnuit

21:06, 14.04.2024 - Oamenii de stiinta din Australia au detectat un comportament fara precedent al unei stele aflate relativ in apropierea Sistemului Solar si care era pana de curand inactiva, informeaza Xinhua, potrivit Agerpres.

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…


Ce parere ai despre aceasta stire?