Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost găsită 'capsula timpului': Are aproximativ 600 de milioane de ani vechime

Publicat:

O echipa de cercetatori de la de Știința (IISc) și de la din Japonia a realizat o descoperire remarcabila: au gasit apa oceanica captiva in zacaminte minerale din Munții Himalaya, datand de aproximativ 600 de milioane de ani.

Prin analiza depozitelor ce conțineau atat carbonați de calciu, cat și carbonați de magneziu, echipa de cercetatori a putut oferi o posibila explicație pentru cauzele care ar fi putut conduce la un important eveniment de oxigenare in istoria Pamantului.

„Am gasit o capsula a timpului pentru oceanele preistorice”, spune Prakash

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința spun ca trebuie sa trimitem ceasuri pe Luna cat mai curand. Pe Pamant, timpul trece mai repede in varf de munte

07:05, 03.06.2024 - Poate ca cea mai mare ciudațenie a universului nostru este problema inerenta a cronometrarii timpului: secundele trec cu puțin mai repede in varful unui munte decat in vaile de pe Pamant. In scopuri practice, majoritatea oamenilor nu trebuie sa iși faca griji cu privire la aceste diferențe. Dar o noua…

Țeapa de milioane luata de UEFA » Unde a putut fi urmarita ilegal finala Ligii Campionilor

23:45, 01.06.2024 - Finala Ligii Campionilor, cel mai așteptat eveniment fotbalistic al anului, le-a avut in acest an fața in fața pe Real Madrid și Borussia Dortmund. Sute de miii de oameni au urmarit partida ilegal, pe streamuri piratate pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter). In Romania, pachetul de Liga Campionilor…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Decizia care ridica mari semne de intrebare. De ce s-a opus Rusia INTERZICERII amplasarii de arme in spațiu?

22:10, 25.04.2024 - Rusia s-a opus miercuri prin veto unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU, redactata de SUA, care cerea tarilor sa previna o cursa a inarmarii in spatiul cosmic, o miscare ce a determinat Statele Unite sa se intrebe daca Moscova ascunde ceva.Votul a avut loc dupa ce Washingtonul a acuzat Moscova…

Fostul soț al Ancai Țurcașiu, declarații la 4 ani de la divorțul de vedeta. Ce planuri are Cristian Georgescu cu iubita: „Am inceput cu dreptul”

10:25, 23.04.2024 - Cristian Georgescu a facut declarații despre viața lui, la patru ani de la divorțul de Anca Țurcașiu. Medicul are deja o relație stabila, inca din 2022 și-a cerut iubita in casatorie. In 2020, actrița Anca Țurcașiu și medicul Cristian Georgescu s-au desparțit dupa 22 de ani de casnicie. La vremea respectiva,…

Pacientul care a uimit oamenii de știința: a fost infectat cu coronavirus timp de 613 zile

17:00, 21.04.2024 - Cercetatori din Tarile de Jos au raportat cazul unei infectari extrem de prelungite cu COVID-19 la un barbat care a decedat anul trecut si au avertizat in legatura cu aparitia unor variante mai periculoase ale coronavirusului.

De ce gainile pot merge fara cap. Neuronii din coloana vertebrala sunt capabili de invațare adaptativa și formeaza amintiri

08:05, 20.04.2024 - Cei mai mulți dintre cei care citesc acest articol vor fi observat ca, de exemplu, gainile au capacitatea de a se deplasa o perioada scurta fara cap. De aici și vorba populara „zici ca e o gaina fara cap”. Se aplica și in cazul altor animale. Recent, cercetatori de la Centrul pentru știința creierului…

Noi planete asemanatoare Pamantului ar putea fi descoperite in curand. Anunțul facut de oamenii de știința

07:05, 01.04.2024 - Oamenii de știința au creat un dispozitiv astronomic care poate analiza lumina verde-albastra emisa de stele, ceea ce ar putea ajuta la descoperirea unor noi planete asemanatoare Pamantului, transmite Sky News.


Ce parere ai despre aceasta stire?