Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A doua vizită americană înfurie Beijingul. China încercuiește din nou Taiwanul

Publicat:

Armata chineza a declarat ca a efectuat luni mai multe exerciții in apropierea Taiwanului, in timp ce un grup de congresmeni americani a vizitat insula revendicata de China și s-a intalnit cu președintele -wen, in ceea ce Beijingul a calificat drept o incalcare a suveranitații sale. Cei cinci parlamentari americani, conduși de senatorul Ed […] The post A doua vizita americana infurie Beijingul. China incercuiește din nou Taiwanul first appeared on Ziarul National .

Citeste articolul mai departe pe enational.ro…  

Sursa articol: enational.ro


Stiri pe aceeasi tema

China, un „separatist periculos”

09:21, 24.06.2024 - Presedintele taiwanez Lai Ching-te a declarat luni ca Beijingul „nu are dreptul” sa-i pedepseasca pe taiwanezi, dupa ce China a inclus vineri pedeapsa cu moartea in noile pedepse penale ce ii vizeaza presupusii secesionisti taiwanezi, informeaza AFP. China considera ca aceasta insula, guvernata in mod…

China „nu are dreptul” sa pedepseasca poporul Taiwanului, declara presedintele taiwanez. „Autocratia este la originea criminalitatii”

09:20, 24.06.2024 - Presedintele taiwanez Lai Ching-te a declarat luni ca Beijingul „nu are dreptul” sa-i pedepseasca pe taiwanezi, dupa ce China a inclus vineri pedeapsa cu moartea in noile pedepse penale ce ii vizeaza presupusii secesionisti taiwanezi.

China face o amenințare fara precedent impotriva Taiwanului: 'Armata va actiona cu forța pentru a frana independenta Taiwanului'

17:06, 02.06.2024 - Ministrul apararii al Chinei, Dong Jun, a prevenit duminica, in Singapore, ca Beijingul ''va actiona cu determinare si forta'' pentru a impiedica independenta Taiwanului, cerand in acelasi timp mai multe comunicatii militare cu Statele Unite, transmite AFP, informeaza Agerpres.

China a inceput exercitii militare de „pedepsire” in jurul Taiwanului. Taipei acuza Beijingul de „provocari si actiuni irationale”

08:35, 23.05.2024 - China a inceput joi, in jurul Taiwanului, doua zile de exercitii de „pedepsire”, declarand ca sunt un raspuns la „acte separatiste”. Armata taiwaneza si-a mobilizat fortele si s-a declarat increzatoare ca poate proteja insula, condamnand China pentru „provocari si actiuni irationale”.

China a calificat drept „greșit” mesajul de felicitare adresat de SUA noului presedinte al Taiwanului

14:25, 21.05.2024 - China a denuntat marti felicitarile adresate de secretarul de stat american Antony Blinken noului presedinte al Taiwanului, Lai Ching-te. Beijingul considera insula guvernata democratic drept parte a teritoriului sau.

China face presiuni inainte ca noul președinte al Taiwanului sa preia mandatul și trimite 45 de avioane in jurul insulei

08:30, 15.05.2024 - Armata taiwaneza a detectat 45 de avioane chineze in jurul insulei, a anuntat miercuri Ministerul Apararii, cu mai putin de o saptamana inainte de preluarea mandatului de catre noul presedinte, Lai Ching-te.

Kremlinul spune ca legaturile dintre Moscova și Beijing vor continua

13:30, 27.04.2024 - Kremlinul a ignorat o calatorie in China a secretarului de stat american Antony Blinken, in timpul careia acesta și-a exprimat ingrijorarea cu privire la sprijinul chinez pentru armata rusa, afirmand ca Moscova și Beijingul vor continua sa continue cooperarea, scrie Reuters. Blinken și-a exprimat ingrijorarile…

Xi Jinping afirma ca nimeni nu poate opri „reuniunea de familie” cu Taiwanul și „tendința istorica de reunificare a țarii”

16:45, 10.04.2024 - Președintele chinez Xi Jinping i-a spus miercuri, 10 aprilie, fostului președinte taiwanez Ma Ying-jeou ca interferențele externe nu pot opri "reuniunea de familie" dintre cele doua țari desparțite de Stramtoarea Taiwan și ca nu exista probleme care sa nu poata fi discutate, informeaza Reuters.Incepand…


Ce parere ai despre aceasta stire?