Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

29 iunie: Sfinții Petru și Pavel sau Sânpetru de vară. Tradiții, obiceiuri și superstiții la români

Publicat:
29 iunie: Sfinții Petru și Pavel sau Sânpetru de vară. Tradiții, obiceiuri și superstiții la români

29 iunie: Sfinții Petru și Pavel sau Sanpetru de vara. Tradiții, obiceiuri și superstiții la romani 29 iunie: Sfinții Petru și Pavel sau Sanpetru de vara. Sarbatoarea Sfinților Petru și Pavel, celebrata pe 29 iunie, este una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul creștin. Aceasta comemoreaza amintirea celor doi apostoli și este sarbatorita de bisericile ortodoxe, catolice și de alte confesiuni creștine. , care mai inainte de apostolie […] Citește 29 iunie: Sfinții Petru și Pavel sau Sanpetru de vara. Tradiții, obiceiuri și superstiții la romani in Alba24 .

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol si foto: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Petru și Pavel 2024. Cele mai frumoase mesaje pentru sarbatoriți

07:50, 29.06.2024 - Sfinții Petru și Pavel sunt sarbatoriți pe 29 iunie, fiind doua dintre cele mai importante figuri ale creștinismului. Aceasta zi este marcata printr-o serie de tradiții și obiceiuri care variaza de la o regiune la alta, dar care au un punct comun: celebrarea credinței și a sacrificiilor facute de acești…

Postul Sfinților Petru și Pavel 2024. Zilele cu dezlegare la ulei și vin. Tradiții și obiceiuri de Sanpetru

22:15, 24.06.2024 - Postul Sfinților Petru și Pavel 2024. Zilele cu dezlegare la ulei și vin. Tradiții și obiceiuri de Sanpetru Postul Sfinților Petru și Pavel 2024 a inceput luni, 24 iunie. In acest an, postul dureaza doar cinci zile. In fiecare an, pe 29 iunie, sunt praznuiti Sfintii Apostoli Petru si Pavel. In 2024,…

Rusalii 2024: Lunea Sfantului Duh. Superstiții, tradiții și obiceiuri de Sarbatoarea Sfintei Treimi. Ce sa nu faci in aceasta zi

07:05, 24.06.2024 - Rusalii 2024: Lunea Sfantului Duh. Superstiții, tradiții și obiceiuri de Sarbatoarea Sfintei Treimi. Ce sa nu faci in aceasta zi Rusalii 2024: Lunea Sfantului Duh. In a doua zi de Rusalii, luni, creștinii ortodocși sarbatoresc Lunea Sfantului Duh. Este o sarbatoare praznuita a doua zi dupa Duminica…

Obiceiuri și tradiții la romani de Rusalii

19:35, 23.06.2024 - Rusaliile, cunoscute drept Pogorarea Sfantului Duh, sunt un praznic creștin sarbatorit in a 50-a zi de dupa Paști, care este intotdeauna o zi de duminica. De Rusalii este comemorata coborarea Sfantului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret. Este o sarbatoare de care se leaga multe obiceiuri și…

Mosii de vara 2024. Traditii, obiceiuri si superstitii

09:50, 22.06.2024 - De Sambata Mortilor, 22 iunie, se dau de pomana oamenilor nevoiași preparatele pe care membrii familiei le-au adus la biserica pentru sfintire. Pe de alta parte, dupa terminarea Sfintei Liturghii rudele celor adormiți mai merg in cimitir pentru a face curat sau aprinde lumanari pe morminte. Sarbatoarea…

Tradiții, obiceiuri și superstiții in Joia Mare. Ce nu este bine sa faci in aceasta zi

11:00, 02.05.2024 - Ziua de joi din Saptamana Patimilor este de o deosebita importanța pentru creștini. Credincioșii merg in aceasta zi la Biserica pentru a se spovedi și a se impartași și participa la slujba celor 12 Evanghelii ale patimilor Mantuitorului.Totodata, aceasta zi este legata de multe obiceiuri și tradiții,…

Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

08:31, 01.05.2024 - Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe langa Ziua Muncii, in tradiția romana mai are loc o alta sarbatoare. Cumnoscuta mai puțin,…

Tradiții la jumatatea Postului Mare

08:25, 13.04.2024 - Mijlocul Postului Mare reprezenta un motiv in plus de sarbatoare printre credincioșii de altadata. Era considerata o perioada de aparenta acalmie – au trecut deja patru saptamani din post. Mijlocul postului era marcat cu obiceiuri, tradiții și superstiții locale, facand parcurgerea urmatoarelor patru…


Ce parere ai despre aceasta stire?