Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

1 Martie – Mărțișor. Tradiții, obiceiuri și superstiții la început de primăvară

Publicat:

Marțișorul este considerat simbolul primaverii, al revenirii la viața a naturii și a tot ce o inconjoara. Este oferit in fiecare an pe data de 1 martie, zi in care se respecta o serie de tradiții și obiceiuri pentru un an imbelșugat. Vezi care este legenda marțișorului și ce tradiții se respecta de 1 Martie. Marțișorul oferit in ziua de 1 martie este considerat un talisman al norocului, al prețuirii și bunastarii. Este daruit doamnelor și domnișoarelor de catre barbați, in semn de admirație și respect și este purtat de acestea timp de doua saptamani ori toata luna martie. Vezi ce alte tradiții…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

24 iunie: Sanzienele una dintre cele mai vechi tradiții din Romania. Obiceiuri, superstiții și mituri despre Noaptea de Sanziene

06:35, 24.06.2024 - 24 iunie: Sanzienele una dintre cele mai vechi tradiții din Romania. Obiceiuri, superstiții și mituri despre Noaptea de Sanziene 24 iunie: Sanzienele una dintre cele mai vechi tradiții din Romania. Este o tradiție plina de obiceiuri și superstiții, care in timp a fost asimilata unei sarbatori creștine. …

Noaptea de Sanziene: 23-24 iunie.Tradiții și superstiții. Ce se intampla cu dorințele puse in acesta noapte

20:05, 23.06.2024 - Noaptea de Sanziene: 23-24 iunie.Tradiții și superstiții. Ce se intampla cu dorințele puse in acesta noapte Sanzienele este din cele mai vechi timpuri o sarbatoare romaneasca bogata in tradiții și superstiții, o combinație de credințe stravechi și practici creștine, care continua sa fie respectate și…

Solstițiul de vara 2024: ce eveniment astronomic rar se produce in acest an. Semnificații, tradiții, superstiții

11:35, 19.06.2024 - Solstițiul de vara 2024: ce eveniment astronomic rar se produce in acest an. Semnificații, tradiții, superstiții Solstițiul de vara 2024: Luna iunie din acest an aduce un eveniment astronomic rar, ce nu s-a mai inregistrat de 228 de ani. Este vorba despre momentul in care se produce solstițiul de vara,…

Vopsitul oualor de Paște: Culori, metode naturale, tradiții romanesti si variante moderne

15:25, 02.05.2024 - Vopsitul oualor de Paște: Culori, metode naturale, tradiții romanesti si variante moderne Traditia populara spune ca ouale vopsite in Joia Mare si mancate de Pasti apara de suferinte si necaz, iar coaja lor, ingropata in pamantul pasunilor, apara vitele de deochi si de napasta.Vopsitul oualor de Paște.…

Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

08:31, 01.05.2024 - Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe langa Ziua Muncii, in tradiția romana mai are loc o alta sarbatoare. Cumnoscuta mai puțin,…

IMAGINILE ZILEI: Aprilie pe DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Valcea

14:15, 23.04.2024 - IMAGINILE ZILEI: Aprilie pe DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Valcea, este iarna in toata regula. Iarna s-a intors in zonele de munte, iar in restul țarii ploile și vantul iși spun cuvantul. In unele zone stratul de zapada a imbracat peisajul intr-mantie alba. Frigul și zapada s-au intors…

VIDEO: Ninsori in Apuseni. De la peisaj de primavara la vreme de iarna, cu zapada, in doar cateva zeci de minute

14:45, 19.04.2024 - VIDEO: Ninsori in Apuseni. De la peisaj de primavara la vreme de iarna, cu zapada, in doar cateva zeci de minute Noi ninsori au fost semnalate, la mijlocul primaverii 2024, in zona Munților Apuseni. De aceasta data, la Scarița-Belioara. Din imagini postate pe rețelele de socializare se vede cum s-a…

S-a intors iarna: La munte ninge ca in povești. Temperatura a scazut de la 22 de grade la zero grade, in mai puțin de 24 de ore

12:25, 17.04.2024 - S-a intors iarna: La munte ninge ca in povești. Temperatura a scazut de la 22 de grade la zero grade, in mai puțin de 24 de ore Zapada a cazut in regiunea Munților Apuseni deși este mijlocul lunii aprilie. In noaptea de marți spre miercuri, un strat de zapada s-a depus in zonele montane din județele…


Ce parere ai despre aceasta stire?