Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

18:06, 26.06.2024

Reprezentanții HoReCa spun că plătesc prea mult pentru muzica ambientală, iar cei mai mulți bani nu ajung la artiști

Reprezentanții HoReCa spun că plătesc prea mult pentru muzica ambientală, iar cei mai mulți bani nu ajung la artiști

Patronatele din HoReCa sunt nemulțumite de plățile pe care le fac anual către organismele de gestionare a drepturilor de autor pentru muzica ambientală. Într-un comunicat de presă, acestea cer o reformă a modului…




14:30, 26.06.2024

Litoralul și restaurantele unde gătește tanti Mărioara

Litoralul și restaurantele unde gătește tanti Mărioara

1. Am fost în week-end pe Litoral. Cârciumarii fac în iunie și iulie grădiniță comercială. Clasele I – IV – abia în august. Cafeaua și ciorba sunt reci, dar e bine că apa minerală și sucurile sunt calde. Constanța…




21:45, 25.06.2024

O premieră în România, dar și în lume: Aplicația Ospătar la Distanță, disponibilă pentru restaurante - ce presupune și cum funcționează

O premieră în România, dar și în lume: Aplicația 'Ospătar la Distanță', disponibilă pentru restaurante - ce presupune și cum funcționează

Restaurantele pot colabora cu ospătari la distanţă pentru a acoperi deficitul de personal, odată cu lansarea aplicaţiei "Ospătar la Distanţă", prima aplicaţie de acest gen din România şi din lume, se arată într-un…




14:25, 24.06.2024

Gordon Ramsay dezvăluie trucurile restaurantelor de a scăpa de mâncarea aproape expirată - Din ce parte a meniului nu ar trebui să comanzi niciodată

Gordon Ramsay dezvăluie trucurile restaurantelor de a scăpa de mâncarea aproape expirată - Din ce parte a meniului nu ar trebui să comanzi niciodată

Gordon Ramsay a dezvăluit cele trei reguli de aur ale sale pentru a mânca într-un restaurant, iar la loc de frunte este aceea conform căreia mesenii ar trebui să se ferească de orice restaurant care folosește „laude…




19:11, 21.06.2024

Faceți cunoștință cu anteprenoarea newyorkeză Gabriela Băncescu Gheorghiu. Transformarea tradiției românești în succes american 

Faceți cunoștință cu anteprenoarea newyorkeză Gabriela Băncescu Gheorghiu. Transformarea tradiției românești în succes american 

În agitația vibrantă a New York-ului, există un colț unde se simte spiritul României. Gabriela Băncescu Gheorghiu, gazda petrecerilor românești din această metropolă, a reușit să aducă un strop de acasă în inimile…




19:26, 20.06.2024

România şi Bulgaria, cel mai scăzut nivel din UE al preţurilor în cazul cheltuielilor de consum

România şi Bulgaria, cel mai scăzut nivel din UE al preţurilor în cazul cheltuielilor de consum

Datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat) arată că nivelul preţurilor în cazul cheltuielilor de consum finale ale gospodăriilor în Uniunea Europeană a variat semnificativ anul trecut în…




22:25, 19.06.2024

Uleiul de palmier, ieftin, dar cancerigen. Bucãtarii de la restaurantele cu renume din Vaslui nu-l recomandã

Uleiul de palmier, ieftin, dar cancerigen. Bucãtarii de la restaurantele cu renume din Vaslui nu-l recomandã

ANALIZÃ…Uleiul de palmier este unul dintre cele mai utilizate uleiuri vegetale la nivel mondial, care are o prezentã semnificativã în bucãtãrie si în industria alimentarã. Însã, au apãrut tot felul de dovezi cã…




09:05, 19.06.2024

Ce țări au restaurante cu 3 stele Michelin

Ce țări au restaurante cu 3 stele Michelin

Când spui un restaurant cu stele Michelin, te referi la eleganță la superlativ. Cei mai buni bucătari din lume, preparate culinare impecabile și o experiență inedită pe care nu o poți regăsi într-o altă locație.…




14:25, 17.06.2024

Povestea românului care a renunţat la neuroştiinţe și a dat lovitura pe piața restaurantelor din Europa

Povestea românului care a renunţat la neuroştiinţe și a dat lovitura pe piața restaurantelor din Europa

Un tânăr din Iaşi care a studiat domeniul neuroştiinţelor în Marea Britanie s-a întors acasă pentru a deschide o micuţă şi cochetă pizzerie la parterul unui cămin studenţesc, iar restaurantul său a fost clasat…




11:00, 15.06.2024

Ingredientele pentru cea mai simplă rețetă de lasagna. Iese la fel de bună ca-n restaurantele din Italia

Ingredientele pentru cea mai simplă rețetă de lasagna. Iese la fel de bună ca-n restaurantele din Italia

Românii au prins de ceva timp gustul mâncărurilor tradiționale din Italia, iar lasagna este una dintre acestea. Mulți însă nu cunosc exact ingredientele rețetei tradiționale, așa că vi le vom prezenta în rândurile…




20:05, 10.06.2024

Toate restaurantele din România şi nu numai vor putea cumpăra produse proaspete la preţuri cu până la 60% mai mici

Toate restaurantele din România şi nu numai vor putea cumpăra produse proaspete la preţuri cu până la 60% mai mici Toate restaurantele din România şi nu numai vor putea cumpăra, începând din luna iulie, produse…




18:15, 10.06.2024

Produse proaspete la preţuri cu până la 60 % mai mici pe o nouă platformă online, funcţională din iulie la nivel naţional

Toate restaurantele din România şi nu numai vor putea cumpăra, începând din luna iulie, produse proaspete la preţuri cu până la 60% mai mici dacă vor folosi noua platformă online dedicată industriei locale HoReCa,…




19:00, 28.05.2024

Românii cheltuie între 100 și 200 de lei, când merg la restaurant

Românii cheltuie între 100 și 200 de lei, când merg la restaurant

Românii cheltuie între 100 și 200 de lei, când merg la restaurant, potrivit unui sondaj comandat de Grupul City Grill.  Restaurantele din Grupul City Grill, Caru’ cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanu’ Berarilor,…




19:10, 27.05.2024

Turist speriat de prețurile din centrul unui mare oraș din România: „E prea mult“

Restaurantele, terasele și barurile reprezintă, fără îndoială, puncte importante de atracție pentru foarte mulți turiști. Cu toate acestea, mulți dintre ei se lovesc de prețurile piperate din marile orașe ale României.




13:11, 27.05.2024

Nu doar în imobiliare sunt „oferte de nerefuzat” la Cluj. Nici cu restaurantele care livrează mâncare prin aplicații nu ne e rușine: „Aia nu e salată”

Nu doar în imobiliare sunt „oferte de nerefuzat” la Cluj. Nici cu restaurantele care livrează mâncare prin aplicații nu ne e rușine: „Aia nu e salată”

Au luat-o razna prețurile și la mâncarea comandată prin aplicațiile de food-delivery la Cluj. Pe o platformă de socializare un utilizator a pus „oferta zilei”, o salată caesar a cărei preț a fost scăzut de la 47…




12:06, 25.05.2024

Bolt Food a premiat restaurante de top din București și Cluj, în ediția Bolt Food Awards 2024.

Restaurantele nominalizate sunt alese pe baza unor criterii predefinite, iar premiile sunt acordate în urma preferințelor exprimate de către utilizatorii Bolt Food. Astfel, în România, anul acesta, pentru concurs…




12:35, 23.05.2024

Care sunt cele mai populare restaurante de pe Bolt Food: Gurmanzii au decis

Care sunt cele mai populare restaurante de pe Bolt Food: Gurmanzii au decis

Bolt Food premiază restaurantele de top din București și Cluj, în cadrul ediției Bolt Food Awards 2024. Restaurantele sunt alese pe baza unor criterii predefinite, iar premiile sunt acordate în funcție de cum comandă…




10:51, 23.05.2024

Știrea Cititorului: „Asta e șmecheria cu meniul zilei!”

Mulți turdeni optează la restaurantele din zonă pentru „meniul zilei”. Practic ai la pachet o supă/ciorbă, felul doi și ceva desert la un preț convenabil. Fie că este livrată acasă mâncarea, fie că mergi direct…




10:05, 20.05.2024

Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!

Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!

Pe măsură ce vremea se mai încălzește, semn că vara se apropie tot mai mult, nu doar în calendar, oamenii obișnuiesc să iasă din ce în ce mai mult la plimbare, în oraș, măcar în weekend-uri. Și, de ce nu, să mănânce…




23:21, 10.05.2024

Prețurile exorbitante din restaurantele din Turcia îi sperie pe turiștii români. „E prea mult, nu-mi mai trebuie”

Prețurile exorbitante din restaurantele din Turcia îi sperie pe turiștii români. „E prea mult, nu-mi mai trebuie”

Prețurile deosebit de ridicate ale unor mese la restaurante din Istanbul au devenit o temă de discuție populară printre turiștii români care vizitează orașul. O nouă postare pe forumurile dedicate românilor care…




19:35, 10.05.2024

Prețurile exorbitante din restaurantele din Turcia îi sperie pe turiștii români. „E prea mult, nu-mi mai trebuie”

Prețurile exorbitante din restaurantele din Turcia îi sperie pe turiștii români. „E prea mult, nu-mi mai trebuie”

Prețurile deosebit de ridicate ale unor mese la restaurante din Istanbul au devenit o temă de discuție populară printre turiștii români care vizitează orașul. O nouă postare pe forumurile dedicate românilor care…




12:00, 02.05.2024

Pipiridzi tângâsiti, mâncarea ”aromânilor săraci” care a ajuns la modă în restaurantele fancy/ Rețeta originală a deliciului care e gata în mai puțin de-o oră: Doar patru ingrediente, poți să-l savurezi și cald, și rece

Pipiridzi tângâsiti, mâncarea ”aromânilor săraci” care a ajuns la modă în restaurantele fancy/ Rețeta originală a deliciului care e gata în mai puțin…

”Pipiridzi tângâsiti” sau, așa cum o să-i găsești mai degrabă pe internet, ”piperchi țârgâsiti” este o mâncare tradițională din bucătăria veche a aromânilor (adică românii vechi, nu un popor separat), care a ajuns…




08:00, 02.05.2024

FOTO Stațiunea Mamaia în mini-vacanța de 1 Mai și Paște: Aglomerație în cluburi, ”ronțăielile” de la tarabe, paguba restaurantelor/ Cât costă o pizza, un meniu sau o băutură răcoritoare

FOTO Stațiunea Mamaia în mini-vacanța de 1 Mai și Paște: Aglomerație în cluburi, ”ronțăielile” de la tarabe, paguba restaurantelor/ Cât costă o pizza,…

E aglomerație în cluburile din stațiunea Mamaia în mini-vacanța de 1 Mai și Paște, iar majoritatea teraselor și magazinelor sunt deschise în stațiune, un plus față de alte sezoane. Constănțenii au ales și ei stațiunea…




23:55, 01.05.2024

Cum reduci costurile energetice în restaurantul tău? 

Cum reduci costurile energetice în restaurantul tău? 

Reducerea costurilor energetice într-un restaurant nu este doar un aspect financiar, ci și un pas important în protejarea mediului înconjurător. Economisirea energiei nu se referă doar la scăderea facturilor, ci…




13:46, 01.05.2024

KFC închide temporar toate restaurantele într-o țară cu zeci de milioane de locuitori

KFC  a închis temporar puncte de vânzare în Malaezia , invocând condiţiile economice dificile.  Presa  locală relatează că închiderea s-a datorat boicoturilor legate de legăturile percepute ale lanţului de fast-food…




13:25, 01.05.2024

KFC a luat o decizie radicală: Închide temporar toate restaurantele și a declanșat un adevărat război cu presa dintr-o țară cu zeci de milioane de locuitori

KFC a luat o decizie radicală: Închide temporar toate restaurantele și a declanșat un adevărat război cu presa dintr-o țară cu zeci de milioane de locuitori

KFC a închis temporar puncte de vânzare în Malaezia , invocând condiţiile economice dificile. Presa locală relatează că închiderea s-a datorat boicoturilor legate de legăturile percepute ale lanţului de fast-food…




17:10, 30.04.2024

ANALIZĂ XTB, Claudiu Cazacu: Noile medicamente pentru obezitate influențează cheltuielile consumatorilor. Restaurantele fast food, marii pierzători

ANALIZĂ XTB, Claudiu Cazacu: Noile medicamente pentru obezitate influențează cheltuielile consumatorilor. Restaurantele fast food, marii pierzători

Noua generație de medicamente pentru obezitate produce schimbări ample în industria farma, dar are ramificații și în alte zone ale economiei, unele companii „suferind” în urma stilului de viață sănătos al pacienților,…




17:05, 26.04.2024

Asociat nou, din Constanta, cooptat in firma Brilltag Services SRL

Asociat nou, din Constanta, cooptat in firma Brilltag Services SRL

Societatea Brilltag Services SRL a fost infiintata in anul 2014, iar obiectul principal de activitate la Recom este "Restauranteldquo;. In Monitorul Oficial, partea a IV a, cu numarul 2.012, din data de 23 aprilie…




19:11, 24.04.2024

Românii se întorc de la cules de sparanghel din străinătate și investesc în propriile culturi

Românii se întorc de la cules de sparanghel din străinătate și investesc în propriile culturi

După ani de zile în care au cules sparanghel pentru străini, mulți români s-au întors acasă, iar acum investesc în propriile culturi. Restaurantele sunt în general interesate de acest produs, care le aduce produc[torilor…




23:40, 23.04.2024

De ce numele marilor restaurante fast food sunt scrise cu roșu. Trucurile prin care ne ademenesc să intrăm și să consumăm, chiar dacă nu ne este foame

De ce numele marilor restaurante fast food sunt scrise cu roșu. Trucurile prin care ne ademenesc să intrăm și să consumăm, chiar dacă nu ne este foame

Roșul este alegerea majorității restaurantelor fast-food pentru logo-ul lor și nu este nimic întâmplător în asta. De-a lungul timpului, s-a dovedit că nu numai gustul hranei contează atunci când vine vorba de a…