Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:34, 04.08.2018

Cum faci cel mai bun chec dupa reteta celebrului Anton Roman. Toti iti vor cere reteta dupa ce vor gusta din el

Desert delicios, uşor de preparat, asezonat cu nuci şi stafide, checul din Banat se găteşte rapid. Reţeta pe care o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…




06:33, 03.08.2018

Cum faci cele mai gustoase pârjoale moldoveneşti. Ingrediente secrete, cât se prăjesc şi ce formă trebuie să aibă

Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu culinar care se prepară în orice zonă, indiferent de anotimp, însă reteţa care garantează o mâncare delicioasă este cea dezvăluită de celebrul gastronom Radu Anton Roman…




06:22, 29.07.2018

Cea mai uşoară mâncare de vară. Cum faci dovleceii prăjiţi perfecţi, cât de groşi se taie şi ce pui în mujdei ca să fie delicios

Bogat în fibre, potasiu şi apă, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul are proprietăţi diuretice şi se digeră foarte uşor. Vara, dovleceii pane sunt neplisiţi d epe mese. Reţeta deliciosului preparat o regăsim…




06:31, 22.07.2018

Secretul chiftelelor perfecte. Ce fel de carne se pune, de ce se adaugă pâine înmuiată în lapte şi cât se prăjesc

Pentru a nu da greş, gospodinele găsesc reţeta pregătirii acestui fel de mâncare la regretatul gastronom, Radu Anton Roman. Pentru a ieşi delicioase este obligatoriu să se respecte ingredientele şi paşii reţetei.




06:03, 16.07.2018

Cum faci delicioasa plachie de crap. Câtă ceapă se pune ca să iasă gustoasă şi cât se ţine la cuptor. De ce se adaugă vin alb

Mâncare uşoară de vară, delicioasă şi sănătoasă, plachia de crap este nelipsită de pe mesele româneşti. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea româneşti “Bucate,…




15:37, 08.07.2018

Mihaela Rădulescu, în pași de dans în port. “Lasă-mă să-ți ridic fusta cu pleoapa”

Mihaela Rădulescu a stărnit reacții după ce s-a fotografiat în pași de dans într-un port. Vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu știe foarte bine cum să se simtă în largul ei oriunde s-ar afla. În California,…




04:25, 08.07.2018

Cea mai ieftină mâncare de vară. Cum faci supa de roşii perfectă din 4 ingrediente. Timpul de fierbere ideal

Delicioasă şi uşor de preparat, supa de roşii este nelipsită vara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, răcoritoare pe arşită, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul…




08:57, 04.07.2018

Plăcinta pe piatră (reţetă din Ţara Moţilor)

Cu opt ani în urmă, cam pe vremea asta, cu puține zile înainte de a se stinge din viață, Radu Anton Roman a fost invitat în Apuseni, printre moți, la Gârda de Sus, la o întâlnire a satului, unde a fost pus - cum…




06:11, 18.06.2018

Cea mai ieftină reţetă. Cum faci castraveţi muraţi de vară, câtă sare se pune în saramură şi cu ce se acoperă borcanul

Castraveţii puşi la murat vara sunt un adevărat deliciu. Uşor de preparat, murăturile însoţesc orice friptură sau mâncărică de cartofi ori fasole. Reţeta cartaveţilor în saramură o regăsim la regratatul gastronom…




04:16, 10.06.2018

Reţeta unui piure perfect. De ce se adaugă brânză de vaci în preparat, cât se fierb cartofii ca să iasă delicios

“Atâtea rateuri lamentabile am văzut la piure, încât mi-e teamă să mai gust, pe unde mă duc. Pare mai greu să faci un piure catifelat şi totuşi dens decât o oală de sarmale în cuib”, nota Radu Anton Roman, regretatul…




04:15, 01.06.2018

Cum faci salata de roşii, cea mai sănătoasă garnitură. Ce fel de legume se adaugă şi cum faci sosurile savuroase

Garnitură nelipsită de pe mese, salata de roşii este un preparat uşor şi deosebit de sănătos. Există însă câteva ingrediente care dau savoare mâncării. Reţeta unei salate perfecte de roşii o aflăm din cartea “Bucate,…




15:56, 29.05.2018

Cum pregăteşti cele mai bune sărmăluţe în foi de viţă. Trucuri de la Radu Anton Roman

Ingrediente: foi de viţă 2 ouă 1 ceapă 1 ardei gras 4 roşii sare, piper 150 ml lapte 100 g grăsime gâscă mărar 300 g miez de pâine albă 5 foi dafin 5 crenguţe de cimbru uscat 1 kg carne de găină, curcan, gâscă…




04:23, 22.05.2018

Cum faci cele mai gustoase sărmăluţe în foi de viţă. Cât trebuie să fiarbă ca să iasă delicioase, de ce se pune untură de gâscă

Deosebit de gustoase şi uşor de preparat, sărmăluţele în foi de viţă sunt un deliciu care nu lipseşte de pe nicio masă în timpul verii. Reţeta acestui fel de mâncare deosebit, dar şi ingredientele care dau savoare…




06:35, 15.05.2018

Cum faci cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt. Secretul celui mai sănătos preparat, cât timp se ţine pe foc

Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




04:15, 13.05.2018

Cum faci cel mai gustos chec. Secretul desertului delicios, cât se ţine la cuptor şi de ce se amestecă încet în compoziţie

Desert delicios, uşor de preparat, asezonat cu nuci şi stafide, checul din Banat se găteşte rapid. Reţeta pe care o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…




04:09, 24.04.2018

Cum faci cea mai gustoasă ciorbă de ciocănele. Secretele preparatului: cât se fierb oasele, câtă apă se pune în mâncare

Gustoasă şi uşor de preparat, ciorba de ciocănele este înlocuitorul perfect al celei de burtă. Săţioasă, mâncarea muntenească este gătită frecvent de gospodinele din Bărăgan. Reţeta delicioasei ciorbe de ciocănele…




04:25, 23.04.2018

Cea mai sănătoasă şi ieftină mâncare. Cum faci ciorba de salată verde, cât se fierbe şi de ce se drege cu lapte prins

Preparat desoebit de gustos, vechi de când lumea, ciorba de salată verde se găteşte rapid. Paşii preparării mâncării delicioase îi regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri…




04:14, 15.04.2018

Cel mai sănătos aperitiv. Cum faci salata de vinete perfectă. De ce se spală ceapa cu multă apă rece şi cu cât ulei se amestecă

Deosebit de gustoasă, uşor de preparat şi savurată cu plăcere în orice anotimp, salata de vinete este un aperitiv nelipsit de pe mesele românilor. Cu maioneză sau fară, reţeta preparatului delicios o regăsim la…




08:14, 07.04.2018

Drob de miel, după reţeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul care îl face delicios

Fiind un preparat destul de simplu de pregătit, chiar și gospodinele mai puțin neexperimentate îl pot încerca, scrie huff.ro. Radu Anton Roman a lăsat o rețetă extrem de apreciată de drob, pe care o poți încerca…




09:27, 06.04.2018

Care sunt SECRETELE celui mai bun DROB DE MIEL. Reţeta lui Radu Anton Roman dezvăluie cum poţi prepara cel mai bun drob

Prapurul mielului este aşezat într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne şi verdeţuri. Drobul de miel este una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiţionale, existând o serie de variaţii ale reţetei.…




09:07, 06.04.2018

Cel mai bun drob de miel – rețetă de maestru

Drobul de miel este un preparat nelipsit de pe masa de Paşte, iar pentru a vă asigura că va ieşi delicios puteți încerca următoarea rețetă, concepută cu talentul de necontestat al regretatului maestru Radu Anton…




13:52, 05.04.2018

Deliciu culinar pentru masa de Paște! Plăcintă de berbecuț, rețetă recomandată de Chef Florin Dumitrescu

Pentru că Paștele este o sărbătoare atât de specială, m-am gândit să împărtășesc cu voi o rețetă la care țin foarte mult: plăcinta de berbecuț. E o rețetă care m-a muncit foarte mult și țin la ea pentru că e inspirată…




04:52, 03.04.2018

Cum faci friptura de miel perfectă. Paşii gătirii: de ce se şterge carnea cu un şervet îmbibat în apă cu oţet şi se unge cu unt

Una dintre cele mai gustoase reţete de friptură de miel, simbolul Paştelui, o regăsim în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman.…




04:13, 23.03.2018

Cea mai ieftină mâncare de post. Cum faci tocana de cartofi: ingrediente secrete şi cât se fierbe ca să iasă delicioasă

Vedeta postului, tocăniţa de cartofi, este un preparat ieftin, rapid şi sănătos. O reţetă delicioasă găsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”. Mâncarea…




04:52, 18.03.2018

Cum faci cea mai bună cafea la ibric. Secretul de bază al preparării delicioasei licori: cât se fierbe ca să aibă caimac

În ultimii patru-cinci ani am auzit pe mai toţi străinii intoxicaţi cu cafea solubilă şi filtru cerând, în restaurantele bucureştene, cafea românească! Era felul lor de a cere cafeaua fiartă cum o facem noi, adică…




06:32, 04.03.2018

Secretul celui mai ieftin desert. Cum faci plăcinta cu mere, ce soi de fructe se folosesc şi de câte ori se întinde aluatul

Desert delicios şi simplu de preparat, plăcinta cu mere este nelipsită de pe mesele cu mâncăruri româneşti. O reţetă cu ingrediente puţine şi ieftine regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, autorul lucrării…




06:22, 25.02.2018

Cum faci deliciosul preparat „Taci şi înghite“. Ingredientele secrete ale celei mai vechi gustări ciobăneşti, cât se ţine la cuptor şi de ce se pune slănină

Celebră şi magnifică coptură transilvană, răspândită mai ales în ţările din sud, Bârsei, Făgăraşului, Amlaşului, Haţegului, preparatul “Taci şi înghite” se găteşte rapid şi este un adevărat deliciu. Reţeta o regăsim…




06:36, 17.02.2018

Cum faci cel mai bun spanac înăbuşit. Secretul mâncării delicioase: cât se fierb frunzele şi de ce se adaugă lămâie

Buruiană universală, folosită pe post de garnitură ori umplutură la plăcinte, spanacul se prepară rapid şi este un deliciu dacă se respectă paşii gătirii. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman,…




20:15, 15.02.2018

Necunoscutul Robert Ficheux, omul căruia România îi datorează graniţele de azi

Robert Ficheux, omul căruia România îi datorează graniţele de azi. Cine crede că Marea Unire s-a datorat numai Adunării Româneşti de la Alba-Iulia din decembrie 1918 şi intelectualităţii greco-catolice, are o …




04:23, 08.02.2018

Cum faci vinul fiert perfect. Cât se ţine pe foc şi de ce se bea din căni de lut cu gura strâmtă

Deosebit de popular în perioada iernii, vinul fiert este servit cu plăcere oriunde: la târguri, pe pârtiile de schi, la pub-uri ori acasă în după-amiezile geroase. Reţeta preparatului aromat o aflăm din cartea…