Radu Anton Roman - Stiri si informatii despre Radu Anton Roman | pagina 6 Ultima actualizare: 00:11:04, 30.06.2024
04:45, 03.02.2018
Reţeta pentru ţuica fiartă perfectă. Ce condimente se pun în băutură, cât se ţine pe foc şi de ce se bea neapărat în ceşcuţe
Nelipsită iarna de pe mesele românilor, ţuica fiartă se prepară uşor, adăugând câteva condiment care îi dau o savoare unică. Reţeta băuturii preferate în sezonul rece o regăsim la regretatul maestru gastronom,…
06:34, 28.01.2018
Reţeta celui mai gustos preparat din Ardeal. Cum faci fasolea făcăluită, cât se fierbe şi ce pui în ea ca să iasă delicioasă
Delicioasă, uşor de preparat, fasolea bătută sau făcăluită este oricând o gustare binevenită. Cu ingrediente puţine şi ieftine, dar cu mare atenţie la gătit, secretele preparatului gustos ne sunt dezvăluite în…
04:43, 19.01.2018
Cum faci salata orientală perfectă. Secretul gustului delicios şi şiretlicul cartofilor tari
Delicioasă, uşor de preparat, salata orientală este orcând o gustare binevenită. Cu ingrediente puţine şi ieftine, dar cu mare atenţie la gătit, secretele preparatului gustos ne sunt dezvăluite în cartea cu reţete…
04:30, 03.01.2018
Ia mahmureala cu mâna. Secretul delicioasei ciorbe de burtă, cât se fierb ingredientele şi câtă apă se pune
După mesele îmbelşugate, o zeamă delicioasă cu smântână şi oţet reprezintă remediul ideal. Reţeta delicioasei ciorbe de burtă o regăsim în cartea regratatului jurnalist Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri…
09:29, 29.12.2017
Cum faci salata de boeuf perfectă. Secretul gustului delicios: ce fel de cartofi se pun şi cât se fierb ingredientele
Reţeta delicioasei salate de boeuf, preparat nelipsit de pe mesele festive ale românilor, o regăsim la Radu Anton Roman, în volumul volumul "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, apărută la editura Paideia. Paşii…
08:55, 29.12.2017
Cum faci salata de boeuf perfectă. Ce fel de cartofi se pun şi cât se fierb ingredientele, secretul gustului delicios
Reţeta delicioasei salate de boeuf, preparat nelipsit de pe mesele festive ale românilor, o regăsim la Radu Anton Roman, în volumul volumul "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, apărută la editura Paideia. Paşii…
06:15, 12.12.2017
Cum faci salata de icre perfectă. Secretul gustosului preparat, cât ulei se pune ca să nu se „taie“ sau să iasă înecate
Pentru gospodinele care doresc să încerce pregătirea salatei de icre acasă, regretatul gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman prezintă paşii obligatorii care trebuie urmaţi pentru ca preparatul să iasă „ca la…
04:25, 09.12.2017
Reţetă delicioasă din trei ingrediente. Secretul chiftelelor sănătoase din cartofi
Cel mai gustos şi ieftin preparat se găteşte din cartofi, ouă şi brânză. O chiftea delicioasă, deşi nu conţine carne, cu multă verdeaţă, cu brânză de vaci ori telemea, deliciosul aperitiv este simplu, sănătos şi…
06:22, 03.12.2017
Secretul salatei de fasole boabe, un preparat ieftin şi sănătos. Cât se fierbe şi cum se face sosul
Paşii care trebuie urmaţi pentru ca mâncarea să fie delicioasă îi regăsim la celebrul gastronom Radu Anton Roman. Reţeta salatei de fasole boabe a fost publicată în cartea maestrului bucătăriei, “Bucate, vinuri…
06:24, 21.11.2017
Cum faci hrean oltenesc. Sosul picant care merge cu orice şi ingrediente secrete
Sos dulce-acrişor care poate însoţi aproape orice fel de mâncare cu carne ori legume, hreanul este un preparat nelipsit în sezonul rece de pe mesele românilor. Regretatul gastronom Radu Anton Roman obişnuia să…
06:36, 14.11.2017
Cum faci cel mai gustos bitoc, o chiftea uriaşă cât o pâine. Ingredientele secrete ale preparatului-vedetă în Banat
Un preparat gustos care se serveşte în Banat, îndeosebi la nunţi şi alte sărbători, poate fi preparat rapid după reţeta regretatului Radu Anton Roman, publicată în lucrarea recentă a gastronomiei româneşti, “Bucate,…
04:33, 13.11.2017
Reţeta celui mai ieftin desert. Cum faci cea mai gustoasă plăcintă pripită, de ce se împătureşte foaia de mai multe ori
Desert delicios şi simplu de preparat, plăcinta pripită este nelipsită de pe mesele cu mâncăruri româneşti. O reţetă simplă, cu ingrediente puţine, regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, autorul lucrării…
10:20, 06.11.2017
VIDEO/ În plină campanie ”Alege oaia!”, românii preferă porcul. Obiceiuri străvechi care ne urmăresc și azi
Odată cu lansarea campaniei „Alege Oaia!” , am început să ne întrebăm și de ce nu mănâncă românii carne de oaie. Un jurnalist culinar ne-a explicat de ce noi, românii, ne înțelegem mai bine cu porcul. Când vorbește…
06:39, 03.11.2017
VIDEO EXCLUSIV/ Gusturi alese, culese de Cosmin. Bărbatul care știe cum se făceau sarmalele acum 300 de ani!
Cosmin Dragomir știe ce mâncau românii acum câteva secole. A adunat din arhive rețete vechi românești pe care le pune pe site-ul său – gastroart.ro. Din rucsac scoate ceremonios mai multe cărțulii îngălbenite.…
04:33, 24.10.2017
Cum faci cea mai bună musaca de cartofi. Paşii unei reţete perfecte: cât se ţine la cuptor şi de ce nu se pun cartofi cruzi
Pretenţioasă, dar deosebit de gustoasă, musacaua de cartofi ia mult timp gospodinei să o prepare. Cu toate acestea, delcioasa mâncare nu lipseşte de pe mesele româneşti. Paşii reţetei perfecte îi găsim la regretatul…
04:23, 09.10.2017
Cel mai gustos şi ieftin aperitiv. Cum faci rapid langoşi cu brânză şi de ce se prăjesc scufundate în untură sau ulei
Aperitive deosebite de apreciate, langoşile cu brânză se prepară rapid. Pufoase şi delicioase, acestea se gătesc în gări, în holuri de cinema şi la bufete din majoritatea zonelor ţării. O reţetă gustoasă o regăsim…
04:20, 29.09.2017
Cum faci şniţel de ciuperci, cel mai sănătos aperitiv. Paşii reţetei delicioase
Preparat delicios şi deosebit de sănătos, şniţelul de ciuperci se găteşte rapid. Paşii reţetei gustoase îi aflăm din lucrarea regretatului Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).…
12:06, 25.09.2017
Până unde poate ajunge pasiunea lui Florin Dumitrescu.“ E ca atunci când asculți piesa rock favorită”
Până unde poate ajunge pasiunea lui Florin Dumitrescu. Cel mai rock star dintre chefi are rețeta ideală pentru un concert culinar: pasionat de muzica rock, dar și un gurmand desăvârșit, acesta lansează un meniu…
15:55, 16.09.2017
Plachie bucovineană (rețeta lui Radu Anton Roman)
Pe Siret și pe Prut e destul pește mare ca și bucovinenii să-i știe bucoavnă. La Paști și Ia Crăciun întâi să mănânci pește sau pasăre, ca să fii ușor ca pasărea și vioi ca peștele. (C...
04:06, 31.07.2017
Secretele celui mai popular preparat românesc. Reţeta delicioasei ciorbe de perişoare. Ce pui în ea ca să iasă perfectă
Preferată de români şi gătită cu drag de gospodinele din toată ţara, ciorba de perişoare este un deliciu. Reţeta preparatului care se găseşte pe mai toate mesele şi în meniurile restaurantelor este un simplă, uşor…
04:43, 27.06.2017
Reţeta celui mai bun şi simplu chec: ingredientele secrete ale desertului delicios
Ingrediente: 1 kg făină 1,5 pachet unt 8 ouă 100 g stafide 1 păharel mic de rom coaja de la 1 lămâie praf de copt zahăr vanilat 1 ceaşcă mare zahăr (300 g) 50 g mieji de nucă măcinaţi Mod preparare: • Se freacă…
08:57, 22.06.2017
Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
Tăiței cu varză este o mâncare tradițional românească, de pe vremea bunicilor, simplă de realizat și extrem de gustoasă. Mie mi-a dat sa gust, prima data, taieteii astia fabulosi - nu uitati sa punet...
09:05, 18.06.2017
Papanași moldovenești (rețeta lui Radu Anton Roman)
Papanasii moldovenești sunt un desert diferit de rețeta clasică, cu dulceață și smântână. Numai diminutive in bucatarioara romanasilor (dar si in invocatiile religioase, ca numai prin alint si...
04:46, 18.06.2017
Cea mai simplă şi ieftină mâncare. Cum prepari cel mai bun piure de cartofi, după reţeta lui Radu Anton Roman
Ingrediente 1 kg de cartofi 3 linguri de unt (poate mai mult) 1 pahar mare de lapte 1-2 linguri de zahăr sare, câtă vă place “Atâtea rateuri lamentabile am văzut la piure, încât mi-e teamă să mai gust, pe unde…
17:17, 06.06.2017
Plăcintă cu carne (rețeta lui Radu Anton Roman)
Plăcinta cu carne, dupa rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat savuros, ușor de gătit, ideal de servit la cină, alături de familie. La Bucuresti, placinta cu carne o faceau si grecii si macelarii,...
16:24, 05.06.2017
Iahnie de fasole cu ciolan afumat (rețeta lui Radu Anton Roman)
Iahnie de fasole cu ciolan afumat, dupa rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat tradițional românesc, ușor de făcut și extrem de gustos. Mancare complicata tare, care in Banat se implineste in...
20:55, 30.05.2017
Placinta cu ceapa (reteta lui Radu Anton Roman)
Placinta cu ceapa, dupa reteta lui Radu Anton Roman, este un preparat usor de pregatit, gustos si numai bun de servit potrivit in ziua de Inaltarea Domnului. In aceasta zi, femeile care au in familie morti impart…
20:44, 30.05.2017
Prăjitură cu mălai (rețeta lui Radu Anton Roman)
Prăjitura cu mălai, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat tradițional din zona Ardealului, delicios, cu un gust și o aromă unică. Tot Ardealul (si nu numai!) face „prajitura" asta,...
20:48, 29.05.2017
Plăcintă cu urdă și mărar (rețeta lui Radu Anton Roman)
Dacă te-ai hotărât să faci o plăcintă, trebuie neapărat să alegi rețeta lui Radu Anton Roman, cu umplutură de urdă și mărar, un aperitiv care te va surprinde cu siguranță într-un mod...
20:24, 29.05.2017
Musaca de varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
Musacaua de varză, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat savuros, care conține puține calorii, potrivit pentru orice anotimp din an. In Teleorman, chiar la Alexandria, se face o musaca care...