Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:15, 12.01.2024

Ce este, de fapt, sugiucul? Cum îl prepari ca în popor

Sugiucul este un tip tradițional de cârnați, cunoscut și drept ghiuden, foarte apreciat aroma și gustul bogat, obținut prin tocarea fină a unei combinații de carne de porc, slănină afumată și condimente. Cu acest…




10:20, 12.01.2024

Brioșe delicioase cu morcovi și ovăz, o idee minunată pentru un mic-dejun rapid și sănătos

Iată ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert demențial- 100 grame făină- 100 grame ovăz- 200 grame morcov- 1 praf de copt- 3 ouă- 100 grame zahăr- 50 grame unt- Opțional: puțină ciocolată neagrăIată cum se…




22:55, 11.01.2024

Gogoși rapide și pufoase, fără ou sau lapte. Cum să prepari un desert de post fără prea mult efort

Dacă ești în căutarea unui desert simplu și rapid, dar care să amintească de preparatele bunicii, îți prezentăm o rețetă de gogoși pentru care nu ai nevoie nici de lapte, nici de ouă, fiind ideală în perioadele…




16:55, 09.01.2024

Rețetă de chiftele la cuptor. Cum le prepari și cum le păstrezi ca să reziste până la 3 luni

Chiftelele la cuptor reprezintă o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru cei care doresc să savureze gustul inconfundabil al chiftelutelor fără a apela la prăjirea clasică în ulei. Prin coacere la cuptor, rețeta…




13:26, 08.01.2024

Salata MARȚIANĂ, rețeta specială pentru astronauții care vor zbura. Cum o prepari acasă? - VIDEO

Nutriționiștii au făcut selecția atentă a unor ingrediente proaspete care nu numai că îndeplinesc cerințele nutriționale ale astronauților, ci pot fi și cultivate în spațiu, ceea ce presupue regenerabilitate, deci…




11:11, 08.01.2024

8 trucuri pentru cel mai pufos piure. Va ieși perfect de fiecare dată

Prepararea unui piure de cartofi cremos și delicios este o artă care poate transforma o masă obișnuită într-una specială. Află cum să obții textura perfectă și savoarea plină de gust urmărind câțiva pași și secrete…




10:20, 07.01.2024

Rețetă de supă de mazăre. Preparatul de post rapid și ușor de gătit

Am intrat, din nou, în perioada postului. Pentru că cei mai mulți își pregătesc încă de la început lista diversificată a preparatelor opt care le pot găti în această perioadă a anului, noi îți venim în ajutor și…




08:55, 06.01.2024

Rețetă de supă de fasole neagră. Preparatul de post gata într-un timp record

Dacă nici tu nu știi ce să gătești în această perioadă de post, noi îți propunem o rețetă de supă de fasole neagră cu care sigur nu vei da greș și îi vei impresiona chiar și pe cei mai pretențioși musafiri. Iată…




19:15, 04.01.2024

Ingredientul secret pentru cea mai gustoasă ciorbă de roșii cu găluște. Preparatul care îți aduce aminte de copilărie

Ciorbele se numără printre preparatele specifice oricărui sezon din an. Gustoase și foarte rapid de gătit, acestea sunt pe placul chiar și a celor mai pretențioși membri ai familiei. Pentru că ne aflăm în sezonul…




19:05, 04.01.2024

Primul restaurant unde mâncarea este preparată de roboți. Cum se poate comanda

A fost deschis primul restaurant autonom. Roboții pot prepara alimente tip fast-food pe care le livrează clienților, într-un serviciu simplu. În urmă cu o lună a avut loc deschiderea, iar primele persoane care…




13:50, 03.01.2024

Caz de botulism în Bihor. Preparatele de carne dintr-un magazin, puse sub sechestru

Victima este un bărbat în vârstă de 34 ani, din comuna Tinca. Potrivit medicilor, a început să se simtă rău înainte de Crăciun.  În 21 decembrie, a acuzat grețuri și vărsături, iar după două zile a început să aibă…




12:00, 03.01.2024

Caz de botulism în Bihor. S-a pus sechestru pe preparatele de carne din casa pacientului şi dintr-un magazin

Un bărbat de 34 de ani din Bihor a ajuns la spital, săptămâna trecută, după ce i s-a făcut rău, în urma investigaţiilor fiind diagnosticat cu cu botulism. Inspectorii DSP au pus sub sechestru preparatele din carne…




11:55, 31.12.2023

Ingredientul pe care Mirela Vaida îl pune în ciorba de perișoare. Este secretul vechi de zeci de ani al moldovencelor

Interpretă, prezentatoare TV, soție și mamă devotată, gospodină desăvârșită. Vedeta și-a dezvăluit unul dintre secretele culinare, o rețetă cu care își răsfață familia. Află, din rândurile de mai jos, care este…




10:05, 31.12.2023

Somon la cuptor pe pat de legume, un deliciu care se topește în gură. Ingrediente care dau savoare

Somonul la cuptor cu legume sote este unul dintre preparatele cu care vă veți impresiona invitații la masa de Revelion. Preparatul iese delicios dacă respectați întocmai pașii gătirii și adăugați condimentele care…




22:05, 29.12.2023

Secretul ciorbei care ia mahmureala cu mâna. La ce trebui să fii atent pentru ca preparatul să fie delicios

Ciorba de burtă, considerată un leac natural pentru mahmureala de după Revelion, are un gust aparte și este un preparat popular din bucătăria românească. Cu toate acestea, chiar și gospodinele iscusite pot da greș.…




16:20, 29.12.2023

Cum te poți bucura fără regrete de preparatele tradiționale de sărbători?

Perioada sărbătorilor de iarnă este și una a meselor îmbelșugate, când românii consumă multe preparate tradiționale de origine animală. Deși foarte gustoase, acestea pun sistemul digestiv la grea încercare, mai…




14:15, 29.12.2023

Cum prepari brânza Halloumi, dacă vrei să-ți dai gata invitații la masa de Revelion

Potrivit rețetei autentice, brânza Halloumi este fabricată din lapte de oaie nepasteurizat, dar în comerț se găsesc și variante care includ un amestec de lapte de oaie, vacă sau capră. Cum se preparăIată cum poți…




14:00, 29.12.2023

Ce conține, de fapt, piftia de porc. Este favorita românilor, dar medicii evită să vorbească despre asta

Este un preparat tradițional, nelipsit de pe mesele românilor de Crăciun și Revelion. Află, din rândurile de mai jos, ce conține, de fapt, piftia de porc. De-a lungul timpului, a fost vizată de numeroase speculații.…




10:11, 29.12.2023

Ce fel de cartofi se folosesc, de fapt, la salata de boeuf. Greșeala care poate strica complet preparatul 

Carnea de vită este delicioasă și aduce beneficii maxime, cu condiția să urmăm câteva reguli de preparare. Mulți bucătari cu experiență sfătuiesc să lăsăm carnea de vită să se odihnească timp de 10-15 minute. Manipularea…




09:30, 28.12.2023

Rețetă de bruschete cu mozzarella, roșii și busuioc. Preparatul ușor pe care să îl servești în perioada dintre Crăciun și Revelion

Ne aflăm în perioada dintre Crăciun și Revelion și cu siguranță îți dorești și tu să te bucuri de un preparat mai ușor, dar nu ai idee ce să pregătești. Ei bine, nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția…




00:11, 28.12.2023

Gătitul de Sărbători poate avea efect terapeutic

Dincolo de beneficiile evidente pentru sănătatea fizică, gătitul acasă îmbunătățește și starea de spirit, stimulează creativitatea, ne dă un sentiment că avem totul sub control și ne ajută să ne eliberăm de stres.…




19:40, 27.12.2023

Rețetă de sărățele cu chimen! Preparatul care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Anul Nou

Sărățelele cu chimen sunt gustarea perfectă pentru masa de Anul Nou. Sunt ușor de făcut acasă și nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Ține cont de rețeta de mai jos și vei obține un preparat cu ajutorul căruia…




10:50, 27.12.2023

Ferma Dacilor. Unul dintre cele mai mari sindicate al polițiștilor din țară avea parteneriat cu complexul lui Cornel Dinicu. Reducere de 20% la masă și…

Informația legată de reducerea de 20% la masă și cazare pe care o primeau membrii de sindicat ai SNPPC apare chiar pe site-ul instituției, într-un comunicat intitulat „ Invitație la turism, în zona Dealu Mare-Prahova,…




14:10, 26.12.2023

Profesorul Leon Dănăilă, despre preparatele specifice sărbătorilor: ,,Să le integrați într-un mod echilibrat în dieta voastră”

Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă a vorbit despre alegerile alimentare ale românilor din perioada sărbătorilor. Acesta s-a întrebat dacă există un model de regim alimentar care să contribuie la îmbunătățirea calității…




12:06, 26.12.2023

Ce să faci cu mâncarea care a rămas după festinul din prima zi de Crăciun. Rețete cu preparatele rămase în frigider

Ce să faci cu mâncarea care a rămas după festinul din prima zi de Crăciun. Rețete cu preparatele rămase în frigider Mesele românilor sunt pline în ziua de Crăciun. De la aperitive, la fripturi și multe preparate…




10:56, 26.12.2023

România, din nou în Atlasul Gustului. Ce loc ocupă în clasament?

Preparatele tradiționale românești au reușit să câștige inima celor mai buni experți în alimentație. Astfel, România a reușit să se claseze pe poziția 29 în Atlasul Gustului, fiind jurizată de 50.000 de experți…




19:15, 25.12.2023

Ingredientul magic pe care îl pun ardelenii în toba de casă. Gustul va fi mult mai bun

Toba reprezintă un adevărat deliciu culinar de pe masa de Crăciun. Rețetele de tobă diferă de la o regiune la alta, însă rezultatul final este la fel de delicios. Prepararea ei nu este una dificilă, dar există…




12:15, 25.12.2023

Rețetă de salată de vinete fără coacere. Preparatul rapid și sățios pentru masa de Crăciun

Chiar dacă ne alfam în prima zi a Crăciunului, în cazul în care nu ai avut timp să te ocupi de toate preparatele tradiționale, noi îți propunem astăzi o rețetă de salată de vinete fără coacere pe care o poți prepara…




11:10, 25.12.2023

Ce să torni în apa în care fierb sarmalele. Secretul marilor chefi bucătari din România. Așa vor avea un gust unic

Sarmalele nu lipesc niciodată de pe masa de sărbători. Preparatul tradițional se număra printre cele mai populare și cele mai gustoase. Există anumite trucuri de la cei mai mari chefi pe care trebuie să le încercați,…




19:55, 24.12.2023

Rețeta Scutecele Domnului. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din prepararea desertului de Crăciun

Turte de Crăciun numite și Pelincile Domnului sau Scutecele lui Iisus Hristos, sunt turte extrem de fine, înmuiate în sirop aromat și presărate din belșug cu nucă sau semințe de cânepă. Însă, există un ingredientul…