Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:35, 26.12.2023

Ce să pui în oala în care fierb sarmalele pentru un preparat aromat. Secretul bunicilor de la țară pentru sărbătorile de iarnă

Ne aflăm în perioada în care gospodinele se pregătesc să prepare delicioasele sarmale pentru sărbătorile de iarnă. Chiar dacă pe internet există o mulțime de rețete, puțini știu că există un există un truc pentru…




19:15, 25.12.2023

Ingredientul magic pe care îl pun ardelenii în toba de casă. Gustul va fi mult mai bun

Toba reprezintă un adevărat deliciu culinar de pe masa de Crăciun. Rețetele de tobă diferă de la o regiune la alta, însă rezultatul final este la fel de delicios. Prepararea ei nu este una dificilă, dar există…




17:16, 25.12.2023

Câte zile rezistă friptura de porc după ce ai preparat-o. În câte zile se strică

Friptura de porc este unul dintre deliciile incontestabile ale mesei de Crăciun, fiind adesea pregătită cu atenție și migală de către bucătari iscusiti. Această savoare culinară, alături de alte festinuri precum…




12:30, 25.12.2023

Nu mai fierbe sarmalele în apă. Trucul pentru un preparat cu adevărat delicios

De pe masa de sărbători nu poate lipsi o porție sănătoasă de sarmale, mai ales că acest fel de mâncare este unul dintre preferatele românilor. Însă există și la acest preparat tradițional unele secrete pe care,…




19:55, 24.12.2023

Rețeta Scutecele Domnului. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din prepararea desertului de Crăciun

Turte de Crăciun numite și Pelincile Domnului sau Scutecele lui Iisus Hristos, sunt turte extrem de fine, înmuiate în sirop aromat și presărate din belșug cu nucă sau semințe de cânepă. Însă, există un ingredientul…




17:30, 20.12.2023

Fursecuri de Craciun – retete de fursecuri cu ghimbir sau nuca

De pe mesele de Crăciun nu pot să lipsească celebrele frusecuri în formă de steluțe, om de zăpadă, brăduți sau globulețe. Mai jos am selectat cele mai bune rețete de fursecuri și biscuiți de Crăciun, care nu doar…




15:55, 20.12.2023

Electrocasnicele mici Beko: Cu suflet, în bucătăria Sărbătorilor de iarnă

Pe măsură ce luminițele de Crăciun încep să strălucească în orașe și mirosul de cozonac proaspăt se răspândește în case, ne adunăm în jurul unui element central al sărbătorilor - bucătăria. Aici, electrocasnicele…




15:50, 20.12.2023

Pastila de frumos. Indicaţie Geografică Protejată

MADPR a anunțat, de curând, o mare realizare obținută pe linia dezvoltării agriculturii românești, pe care, conform Constituției, o are în sarcină. Este al 13-lea produs românesc înscris în registrul Comisiei Europene…




11:01, 19.12.2023

Rețetă de virșli. Cum să pregătești acasă cei mai delicioși cârnați

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar dacă vă doriți să mai adăugați un preparat pe masa voastră de sărbătoare, atunci rețeta de virșli este ideală. Vă vom explica cum să pregătiți la voi acasă cei mai delicioși…




09:20, 19.12.2023

Cofetarii muncesc de zor să prepare dulciuri de sărbători. Cît ajunge să coste un tort

Este forfotă mare în patiseriile din Republica Moldova înainte de sărbătorile, care sînt tot mai aproape. Și ca acestea să fie și mai dulci cofetarii muncesc de zor ca să ofere delicii pe placul fiecăruia: turtă…




09:50, 18.12.2023

Top 5 greşeli în prepararea cozonacului. Ingredientul care nu îl lasă să crească pufos, puţine gospodine ţin cont de asta

De Crăciun, de Revelion, de Paște, de pe mesele celor mai mulți români nu poate lipsi tradiționalul desert ce a devenit, cu timpul, sinonim cu ideea de sărbătoare. Cu toate că vorbim despre o rețetă veche, le dă…




03:01, 18.12.2023

Aroma Crăciunului vine din afumători. Secretele pentru prepararea cărnii de porc sunt moştenite de generaţii în Maramureș

Aroma Crăciunului vine din… afumători. Cârnaţii, slănina sau muşchiul au alt gust dacă stau la fum. Dacă la ţară încă se respectă tradiţia şi carnea se afumă în podul casei sau într-o cămară amenajată special,…




21:01, 17.12.2023

Rețetă de supă cu legume. Cel mai simplu preparat pentru perioada postului

Mâine este luni, prima zi a săptămânii, iar dacă nu aveți prea mult timp să petreceți în bucătărie, atunci pregătiți o supă cu legume. Este cel mai simplu preparat pentru perioada postului. Iată de ce ingrediente…




23:45, 16.12.2023

Salata pe care trebuie să o ai pe masă de Revelion. Este un adevărat răsfăț

Vrei să pui pe masa de Revelion un preparat fin? Playtech Știri îți propune o salată foarte simplu de pregătit. Este un adevărat răsfăț pentru toată lumea. Nimeni nu va fi dezamăgit de rezultat! Pe lângă faptul…




17:40, 16.12.2023

Tradiții și obiceiuri de Crăciun, din moși-strămoși. Tăierea și prepararea porcului / VIDEO

Tradiții și obiceiuri de Crăciun, din moși-strămoși. Tăierea și prepararea porcului Tăierea porcului este o tradiție importantă în România, care se desfășoară în fiecare an, de obicei în luna decembrie, înainte…




09:45, 16.12.2023

Tradiții de Crăciun, din moși-strămoși. Tăierea și prepararea porcului în Munții Apuseni VIDEO

Tăierea porcului este o tradiție importantă în România, care se desfășoară în fiecare an, de obicei în luna decembrie, înainte de Crăciun. În Munții Apuseni, această tradiție este păstrată cu sfințenie de generații…




12:35, 15.12.2023

Top 100 cele mai bune bucătării din lume! Pe ce loc este România și ce preparat de la noi este cel mai apreciat

România ocupă locul 29 în topul celor mai bune 100 de bucătării din lume, iar ciorba rădăuțeană este foarte apreciată, fiind plasată pe locul 33.Clasamentul realizat de TasteAtlas cuprinde cele mai bune bucătării…




09:50, 15.12.2023

Ce trebuie să faci cu peştele înainte de a-l prăji. Aşa va avea o crustă crocantă şi gustoasă

Peștele prăjit este un preparat delicios, ce pare și foarte ușor de făcut. Atenție, însă, la detalii, pentru că s-ar putea să întâmpini ceva dificultăți. Un pește perfect trebuie să fie crocant, cu o crustă aurie,…




17:56, 14.12.2023

Rețetă de prăjitură cu portocale și banane. Un preparat delicios și simplu

În spiritul sărbătorilor care se apropie cu pași repezi, vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu portocale și banane, un preparat delicios și surprinzător de simpluț, care va aduce aroma dulce și revigorantă a Crăciunului…




17:26, 14.12.2023

Rulouri de carne de porc, perfecte pentru zilele de Crăciun și Anul Nou - 2 trucuri deosebite pe care să le știi la preparare

  Rulouri de carne de porc - Ingrediente  pulpă de porc tăiată subțire și bătută cu ciocănelulceapă verdemorcovoucașcaval  Rulouri de carne de porc - Mod de preparare   Se pune carnea de porc bătută pe un blat…




09:40, 14.12.2023

De ce nu nu ies cozonacii mari și pufoși, ca la cofetărie. Greşelile care strică aluatul din prima

Cozonacul este un preparat specific sărbătorilor de iarnă. Pentru că este nelipsit de pe mesele românilor de Crăciun și de Revelion, acest preparat este deseori, din cauza timpului, achiziționat din marile lanțuri…




18:35, 13.12.2023

Avantajele nestiute ale unui preparat traditional!

Intr o postare pe pagina de socializare nutritionistul Mihaela Bilic puncteaza pe larg cat de sanatoasa este mamaliga, alaturi de smantana si branza.In postarea ei, medicul ne vorbeste si despre avantajele grasimii…




11:30, 13.12.2023

Cozonac tradițional moldovenesc. Celebra rețetă a lui Radu Anton Roman: ingredientul care îi dă gustul copilăriei - ce se pune în umplutură

„Cozonacii se fac într-o încăpere cât de cât caldă, chiar în zăduf. Drojdia se desface într-un pahar de lapte călduţ şi într-o linguriţă de zahăr şi se lasă să se trezească la viaţă. Într-un castron se opăresc…




10:50, 13.12.2023

Clătite parfumate și pufoase, cu brânză și chefir - Secretul aluatului perfect, într-o rețetă specială

 Aluatul de clătite pe bază de brânză de vaci și chefir este moale, fraged, parfumat. Se pregătește simplu și rapid, tot secretul este în aluat. Clătite pufoase, cu brânză și chefir - Ingrediente Brânză de vaci…




18:00, 12.12.2023

Când se pune usturoiul în piftie, de fapt. Greșeala pe care nu trebuie să o mai faci la răcitură

Prepararea unei piftii necesită atenție la detalii și respectarea unor pași esențiali. Unul dintre ingredientele cheie este usturoiul. Cu toate acestea, mulți gospodari tind să comită o greșeală crucială în procesul…




16:51, 11.12.2023

Rețeta specială pentru dovleceii cu trei feluri de brânză la cuptor - 3 trucuri de care să ții cont ca să obții un preparat fabulos

 Dovleceii cu trei tipuri de brânză la cuptor se pregătesc în cel mult 30 de minute. Dovleceii cu brânzeturi la cuptor sunt gustoși, cu textura perfectă, fără să fie moi și să își piardă gustul. Rețeta acestor…




22:06, 10.12.2023

Ceragrim Ungheni, investiție într-o unitate nouă de preparare și procesare a cărnii

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul "Demolare corp de clădire existent C1 și înființare unitate de preparare și procesare carne de porc și…




17:30, 09.12.2023

Mâncarea preferată a românilor, otravă pentru inimă! Dr. Virgiliu Stroescu: E ipsos pe vase

Celebrul medic a atras atenția că acest preparat extrem de iubit de români care are un gust absolut delicios este foarte periculos și asta pentru că influențează creșterea colesterolului. Este vorba de celebra…




23:05, 07.12.2023

Cum faci cea mai bună pomana porcului. Ce trebuie să faci cu carnea înainte de preparare, se va topi în gură

Pomana porcului reprezintă unul dintre preparatele tradiționale pe care românii le îndrăgesc. Nu este deloc dificil să gătești acest fel de mâncare într-un mod cu totul savuros. Playtech Știri îți explică ce să…




17:26, 07.12.2023

Ceviche, un preparat culinar din Peru pe baza de peste crud, inclus in patrimoniul UNESCO

UNESCO a anuntat miercuri ca a decis sa includa ceviche, un preparat culinar peruan pe baza de peste crud marinat, pe lista patrimoniului imaterial al umanitatii, informeaza AFP. UNESCO a anuntat miercuri ca a…