Prepararile - Stiri si informatii despre Prepararile | pagina 2 Ultima actualizare: 22:46:14, 01.07.2024
Vrei să ai roșii mari și zemoase vara aceasta? Află trucul care te va ajuta să ai o recoltă bogată în 2024
Ce să faci dacă roșiile din grădină nu cresc mariUn specialist în grădinărit a dezvăluit o metodă surprinzătoare și eficientă pentru a stimula creșterea roșiilor: utilizarea țiglelor semirotunde. Deși poate părea…
FOTO Gândaci găsiți de OPC în bucătăria restaurantului „La Mav”! Unitatea a fost închisă
Ca urmare a înregistrării unei sesizări care reclama prezența unui gândac în meniu (burger cu cartofi prăjiți), în data de 22.05.2024, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov a desfășurat…
Plăcintă englezească de pui cu smântână pentru masa de prânz. Rețeta pe care o poți adapta ușor după propriul gust
Poți opta pentru un aluat fraged, pe bază de unt și făină sau pentru un aluat foietaj. Aluatul foietaj îl găsești cu ușurință în orice magazin alimentar.Îl poți prepara și în propria bucătărie, atunci când timpul…
Plăcintă englezească de pui cu smântână pentru masa de prânz. Rețeta pe care o poți adapta ușor după propriul gust
Poți opta pentru un aluat fraged, pe bază de unt și făină sau pentru un aluat foietaj. Aluatul foietaj îl găsești cu ușurință în orice magazin alimentar.Îl poți prepara și în propria bucătărie, atunci când timpul…
Unt de casă ca la bunica. Ingrediente necesare și mod de preparare
Pe rafturile magazinelor găsim multe produse alimentare procesate, însă niciunul nu se compară cu preparatele făcut în casă. Gustul bogat și cremos al untului de casă ne amintește de perioada în care alimentele…
Căpșunată sau lichior de căpșuni: Băutură de casă foarte aromată. Rețetă simplă
Lichiorul preparat în casă este mult mai sănătos pentru că deții controlul total al ingredientelor. Îl poți prepara din fructe bine coapte, dar și din plante aromate și din anumite flori. Lichiorul de trandafiri…
Rețetă: Siropul de trandafiri – o băutură foarte parfumată
Aromatul sirop de trandafiri este relativ ușor de preparat și are numeroase beneficii pentru sănătate. Siropul natural de trandafiri, al doilea produs atestat tradițional de Ministerul Agriculturii, este o sursă…
Top 6 rețete sănătoase și simple pentru zilele aglomerate de la birou. Nu va trebui să-ți faci griji nici pentru siluetă
Iată câteva rețete care nu necesită mult timp de preparare:1.) Salată de quinoa și legumeIngrediente: quinoa, roșii cherry, castraveți, ardei gras, avocado, pătrunjel, lămâie, ulei de măsline, sare, piper.Preparare: Fierbe…
15:41, 15.05.2024
Ingredientul banal care face ficatul delicios, suculent și fraged la preparare
Prepararea ficatului n-ar trebui să dea bătăi de cap nimănui dacă la gătirea lui se au în vedere câteva recomandări. Click! a explicat ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să iasă suculent și fraged.
Rețetă delicioasă de pască pentru masa de Paște. Este aromată și plină de gust
IngredientePentru aluat:500 g făină200 ml lapte călduț10 g drojdie uscată100 g zahăr2 ouă50 g unt topitCoaja rasă de la o lămâie1 linguriță esență de vanilieUn praf de sarePentru umplutură:500 g brânză de vaci,…
Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care să nu o faci când îl prepari - Secretul bucătarilor
Trebuie să fim atenți la modul de preparare, la cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, fără fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar dacă este…
Metoda naturală a bunicilor: Cu ce stropim plantele pentru a le feri de dăunători
Ce este apa cu cenușăApa cu cenușă reprezintă o metodă de fertilizare folosită de generații, recunoscută pentru eficacitatea sa în îmbogățirea solului cu minerale esențiale precum potasiu, fosfor și calciu. Acest…
Povestea faimoșilor cârnați Virșli, mândria Ardealului! Moții au perfecționat acest produs pentru a supraviețui climatului dur
Virșlii sunt un tip de cârnați uscați, de obicei făcuți din carne de porc sau de vită, care sunt condimentați și uscați. Aceștia sunt populari în multe țări, fiind consumați atât ca gustare, cât și în diverse preparate…
Rețetă. Beneficiile extraordinare ale siropului de păpădie
Siropul din flori de păpădie este un produs mai puţin cunoscut, deşi este foarte gustos şi are multe proprietăți medicinale. Este un lichid de consistență mai vâscoasă, de aceea mai este denumit și „mierea de păpădie”…
Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș
Urmează un alt eveniment deosebit la Târgu Lăpuș. Sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 11:00, la Grădinița cu Program Prelungit din Târgu Lăpuș, organizează o nouă ediție a Concursului regional „Gastronomie și…
Un preparat gustos şi versatil, brânza de caju
Bogată în vitamine și minerale, brânza de caju este o alternativă sănătoasă la brânza tradițională, inclusiv pentru persoanele care au intoleranță la lactoză şi pentru copii. Este un aliment versatil, putând fi…
Rețete de prăjituri marmorate
Prăjitura marmorată este, de regulă, aluatul pufos, fraged, în care adaugi diferite ingrediente și arome care să se îmbine perfect în straturi distincte, pentru a obține un aspect marmorat. Iată și câteva rețete…
23:10, 13.04.2024
FAPTE INCREDIBILE DIN ISTORIE De la pisici spioni la tancuri britanice cu dispozitive de preparare a ceaiului
Din 1945, toate tancurile britanice sunt echipate cu dispozitive de preparare a ceaiului. The post FAPTE INCREDIBILE DIN ISTORIE De la pisici spioni la tancuri britanice cu dispozitive de preparare a ceaiului first…
Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite
Amidonul alimentar poate înlocui cu succes făina din rețetele de prăjituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele în care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranță la acesta.În…
Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios
Plăcinta cu spanac poate fi preparată pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregăti. Poți folosi pentru umplutură…
Palmieri cu scorțișoară. Rețetă de desert simplu, din doar trei ingrediente
Tot ce ai de făcut pentru acest desert este să întinzi o foaie de aluat foietaj cât mai subțire. Presari peste ea cele necesare, o decupezi și o modelezi sub formă de palmieri. Apoi, coci delicioșii palmieri într-un…
Reţete cu organe de porc, vită, miel, pasăre
Una dintre cele mai consumate mâncăruri tradiționale de la noi este tochitura cu organe. O mâncare în care se adaugă organe de pasăre ori animal pentru un gust cu adevărat delicios. Mai jos îți prezentăm ce rețete…
Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Rețetă de post
Deserturile cu mere sunt printre cele mai des preparate dintre deserturile cu fructe, pentru că merele sunt mereu la îndemâna oricui. În plus, oferă gust delicios și aromă plăcută indiferent de tipul desertului…
Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori
Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…
Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori
Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…
Sezonul socului. Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori, pe care lumea o știe doar prin prisma socatei
Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…
Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…
Ciorbă de urzici cu franjuri de ouă, mai gustoasă și mai consistentă
Este o rețetă mult mai gustoasă și mai consistentă, datorită adaosului de ouă sub formă de franjuri. Acestea utilizează foarte des în rețetele de ciorbă, atunci când se renunță la fidea sau la orez. Oferă ciorbelor…
Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…
09:55, 29.03.2024
Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post
Mâncare de gutui Ingrediente 2 gutui 1 lingura de faina 5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar ) 80 ml ulei Mod de preparare Se spala gutuile, dupa care se taie…