Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

21:00, 24.05.2024

Vrei să ai roșii mari și zemoase vara aceasta? Află trucul care te va ajuta să ai o recoltă bogată în 2024

Vrei să ai roșii mari și zemoase vara aceasta? Află trucul care te va ajuta să ai o recoltă bogată în 2024

Ce să faci dacă roșiile din grădină nu cresc mariUn specialist în grădinărit a dezvăluit o metodă surprinzătoare și eficientă pentru a stimula creșterea roșiilor: utilizarea țiglelor semirotunde. Deși poate părea…




15:56, 23.05.2024

FOTO Gândaci găsiți de OPC în bucătăria restaurantului „La Mav”! Unitatea a fost închisă

FOTO Gândaci găsiți de OPC în bucătăria restaurantului „La Mav”! Unitatea a fost închisă

Ca urmare a înregistrării unei sesizări care reclama prezența unui gândac în meniu (burger cu cartofi prăjiți), în data de 22.05.2024, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov a desfășurat…




11:21, 23.05.2024

Plăcintă englezească de pui cu smântână pentru masa de prânz. Rețeta pe care o poți adapta ușor după propriul gust

Plăcintă englezească de pui cu smântână pentru masa de prânz. Rețeta pe care o poți adapta ușor după propriul gust

Poți opta pentru un aluat fraged, pe bază de unt și făină sau pentru un aluat foietaj. Aluatul foietaj îl găsești cu ușurință în orice magazin alimentar.Îl poți prepara și în propria bucătărie, atunci când timpul…




10:50, 23.05.2024

Plăcintă englezească de pui cu smântână pentru masa de prânz. Rețeta pe care o poți adapta ușor după propriul gust

Plăcintă englezească de pui cu smântână pentru masa de prânz. Rețeta pe care o poți adapta ușor după propriul gust

Poți opta pentru un aluat fraged, pe bază de unt și făină sau pentru un aluat foietaj. Aluatul foietaj îl găsești cu ușurință în orice magazin alimentar.Îl poți prepara și în propria bucătărie, atunci când timpul…




16:11, 22.05.2024

Unt de casă ca la bunica. Ingrediente necesare și mod de preparare

Unt de casă ca la bunica. Ingrediente necesare și mod de preparare

Pe rafturile magazinelor găsim multe produse alimentare procesate, însă niciunul nu se compară cu preparatele făcut în casă. Gustul bogat și cremos al untului de casă ne amintește de perioada în care alimentele…




09:40, 22.05.2024

Căpșunată sau lichior de căpșuni: Băutură de casă foarte aromată. Rețetă simplă

Căpșunată sau lichior de căpșuni: Băutură de casă foarte aromată. Rețetă simplă

Lichiorul preparat în casă este mult mai sănătos pentru că deții controlul total al ingredientelor. Îl poți prepara din fructe bine coapte, dar și din plante aromate și din anumite flori. Lichiorul de trandafiri…




13:40, 20.05.2024

Rețetă: Siropul de trandafiri – o băutură foarte parfumată

Rețetă: Siropul de trandafiri – o băutură foarte parfumată

Aromatul sirop de trandafiri este relativ ușor de preparat și are numeroase beneficii pentru sănătate. Siropul natural de trandafiri, al doilea produs atestat tradițional de Ministerul Agriculturii, este o sursă…




08:51, 20.05.2024

Top 6 rețete sănătoase și simple pentru zilele aglomerate de la birou. Nu va trebui să-ți faci griji nici pentru siluetă

Top 6 rețete sănătoase și simple pentru zilele aglomerate de la birou. Nu va trebui să-ți faci griji nici pentru siluetă

Iată câteva rețete care nu necesită mult timp de preparare:1.) Salată de quinoa și legumeIngrediente: quinoa, roșii cherry, castraveți, ardei gras, avocado, pătrunjel, lămâie, ulei de măsline, sare, piper.Preparare: Fierbe…




15:41, 15.05.2024

Ingredientul banal care face ficatul delicios, suculent și fraged la preparare

Prepararea ficatului n-ar trebui să dea bătăi de cap nimănui dacă la gătirea lui se au în vedere câteva recomandări. Click! a explicat ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să iasă suculent și fraged.




18:41, 26.04.2024

Rețetă delicioasă de pască pentru masa de Paște. Este aromată și plină de gust

Rețetă delicioasă de pască pentru masa de Paște. Este aromată și plină de gust

IngredientePentru aluat:500 g făină200 ml lapte călduț10 g drojdie uscată100 g zahăr2 ouă50 g unt topitCoaja rasă de la o lămâie1 linguriță esență de vanilieUn praf de sarePentru umplutură:500 g brânză de vaci,…




10:55, 25.04.2024

Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care să nu o faci când îl prepari - Secretul bucătarilor

Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care să nu o faci când îl prepari - Secretul bucătarilor

  Trebuie să fim atenți la modul de preparare, la cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, fără fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar dacă este…




23:01, 24.04.2024

Metoda naturală a bunicilor: Cu ce stropim plantele pentru a le feri de dăunători

Metoda naturală a bunicilor: Cu ce stropim plantele pentru a le feri de dăunători

Ce este apa cu cenușăApa cu cenușă reprezintă o metodă de fertilizare folosită de generații, recunoscută pentru eficacitatea sa în îmbogățirea solului cu minerale esențiale precum potasiu, fosfor și calciu. Acest…




12:20, 22.04.2024

Povestea faimoșilor cârnați Virșli, mândria Ardealului! Moții au perfecționat acest produs pentru a supraviețui climatului dur

Povestea faimoșilor cârnați Virșli, mândria Ardealului! Moții au perfecționat acest produs pentru a supraviețui climatului dur

Virșlii sunt un tip de cârnați uscați, de obicei făcuți din carne de porc sau de vită, care sunt condimentați și uscați. Aceștia sunt populari în multe țări, fiind consumați atât ca gustare, cât și în diverse preparate…




10:55, 22.04.2024

Rețetă. Beneficiile extraordinare ale siropului de păpădie

Rețetă. Beneficiile extraordinare ale siropului de păpădie

Siropul din flori de păpădie este un produs mai puţin cunoscut, deşi este foarte gustos şi are multe proprietăți medicinale. Este un lichid de consistență mai vâscoasă, de aceea mai este denumit și „mierea de păpădie”…




11:30, 19.04.2024

Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș

Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș

Urmează un alt eveniment deosebit la Târgu Lăpuș. Sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 11:00, la Grădinița cu Program Prelungit din Târgu Lăpuș, organizează o nouă ediție a Concursului regional „Gastronomie și…




19:56, 15.04.2024

Un preparat gustos şi versatil, brânza de caju

Un preparat gustos şi versatil, brânza de caju

Bogată în vitamine și minerale, brânza de caju este o alternativă sănătoasă la brânza tradițională, inclusiv pentru persoanele care au intoleranță la lactoză şi pentru copii. Este un aliment versatil, putând fi…




09:05, 15.04.2024

Rețete de prăjituri marmorate

Rețete de prăjituri marmorate

Prăjitura marmorată este, de regulă, aluatul pufos, fraged, în care adaugi diferite ingrediente și arome care să se îmbine perfect în straturi distincte, pentru a obține un aspect marmorat. Iată și câteva rețete…




23:10, 13.04.2024

FAPTE INCREDIBILE DIN ISTORIE De la pisici spioni la tancuri britanice cu dispozitive de preparare a ceaiului

Din 1945, toate tancurile britanice sunt echipate cu dispozitive de preparare a ceaiului. The post FAPTE INCREDIBILE DIN ISTORIE De la pisici spioni la tancuri britanice cu dispozitive de preparare a ceaiului first…




10:00, 10.04.2024

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

Amidonul alimentar poate înlocui cu succes făina din rețetele de prăjituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele în care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranță la acesta.În…




08:51, 08.04.2024

Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios

Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios

Plăcinta cu spanac poate fi preparată pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregăti. Poți folosi pentru umplutură…




23:05, 05.04.2024

Palmieri cu scorțișoară. Rețetă de desert simplu, din doar trei ingrediente

Palmieri cu scorțișoară. Rețetă de desert simplu, din doar trei ingrediente

Tot ce ai de făcut pentru acest desert este să întinzi o foaie de aluat foietaj cât mai subțire. Presari peste ea cele necesare, o decupezi și o modelezi sub formă de palmieri. Apoi, coci delicioșii palmieri într-un…




09:05, 04.04.2024

Reţete cu organe de porc, vită, miel, pasăre

Reţete cu organe de porc, vită, miel, pasăre

Una dintre cele mai consumate mâncăruri tradiționale de la noi este tochitura cu organe. O mâncare în care se adaugă organe de pasăre ori animal pentru un gust cu adevărat delicios. Mai jos îți prezentăm ce rețete…




19:40, 03.04.2024

Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Rețetă de post

Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Rețetă de post

Deserturile cu mere sunt printre cele mai des preparate dintre deserturile cu fructe, pentru că merele sunt mereu la îndemâna oricui. În plus, oferă gust delicios și aromă plăcută indiferent de tipul desertului…




17:40, 03.04.2024

Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori

Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori

Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…




16:35, 03.04.2024

Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori

Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori

Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…




16:25, 03.04.2024

Sezonul socului. Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori, pe care lumea o știe doar prin prisma socatei

Sezonul socului. Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori, pe care lumea o știe doar prin prisma socatei

Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…




18:30, 02.04.2024

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




20:55, 01.04.2024

Ciorbă de urzici cu franjuri de ouă, mai gustoasă și mai consistentă

Ciorbă de urzici cu franjuri de ouă, mai gustoasă și mai consistentă

Este o rețetă mult mai gustoasă și mai consistentă, datorită adaosului de ouă sub formă de franjuri. Acestea utilizează foarte des în rețetele de ciorbă, atunci când se renunță la fidea sau la orez. Oferă ciorbelor…




14:46, 01.04.2024

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




09:55, 29.03.2024

Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post

Mâncare de gutui Ingrediente  2 gutui 1 lingura de faina 5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar ) 80 ml ulei Mod de preparare  Se spala gutuile, dupa care se taie…