Piftiece - Stiri si informatii despre Piftiece | pagina 4 Ultima actualizare: 06:51:18, 06.07.2024
17:14, 05.01.2018
Timiş: În satele bănăţene, de Bobotează se mănâncă piftii pentru belşug
În satele bănăţene, bătrânii şi femeile ţin post negru în ajunul Bobotezei, iar a doua zi se mănâncă piftie pentru a avea belşug tot anul şi se pregătesc sarmalele pentru Sfântul Ioan. ''În satul nostru…
11:30, 30.12.2017
Cat de mult te ingrasa piftia mancata de Sarbatori? Iata raspunsul nutritionistilor!
Continutul de grasime sau carbohidrati este redus, piftia fiind foarte bogata in proteine. In trecut se considera ca aceste proteine sunt de proasta calitate, din cauza profilului dezechilibrat de aminoacizi...
15:34, 29.12.2017
PIFTIE DE REVELION. Secretul pe care nu-l ştii despre piftie. Cum ar trebui s-o prepari, de fapt. REŢETE PIFTIE
RETETA PIFTIE: TIMPI DE PREPARARE Timp de preparare: 240-300 min Gata in: 4 ore, 0 min INGREDIENTE 2 picioare de porc rasol de porc cu şorici 1 kg carne macră porc, bucată întreagă 2-3 cepe potrivite sare…
15:19, 28.12.2017
Topul celor mai sănătoase mâncăruri pentru masa de Revelion
Mult așteptata petrecere dintre ani reunește familia la masa festivă. În aceste momente magice din an, pe lângă muzica și dansurile care asavoarea deliciilor din farfurie. Dacă petrecerea se organizează la tine…
18:26, 24.12.2017
Miros de piftie, pârjoale și friptură. În ajun de Crăciun e forfotă mare în gospodăria familiei Onica din Măgdăcești
Mii de creştini din Moldova sărbătoresc astăzi Ajunulul Crăciunului pe stil nou. În gospodării a fost mare forfotă. Mirosul de piftie, pârjoale și friptură a împânzit bucătăria familiei Onica din satul Măgdăcești,…
09:24, 24.12.2017
Secretele piftiei ca la mama acasă! Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Crăciun, iar „răciturile” vor fi savurate de întreaga familie!
Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Crăciun! Cine n-a terminat sarmalele, cârnaţii sau caltaboşi, azi are treabă. Totuși, după atâta carne de porc, parcă merge nişte piftie de găină.
21:14, 23.12.2017
EXCLUSIV/Chef Sorin Bontea a împărțit sarcinile de sărbători: «Fata mea e responsabilă cu desertul, eu, cu piftia și cârnații»
Chef Sorin Bontea are o fată care îi calcă pe urme! Miruna a moștenit de la juratul show-ului “Chefi la cuțite” gena gătitului cu plăcere și, cum dovedește un talent extraordinat la dulciuri, fost proclamată cofetăreasa…
19:52, 23.12.2017
Gurmanadă declarată, Delia va avea pe masa de Crăciun sarmale, piftie, fripturi şi cozonaci
Toate 100 la sută naturale, gătite de mama soacră. Artista nu s-a angajat să cânte nicăieri în noaptea în care vine Moşul. Tocmai ca să poată să stea alături de cei dragi şi mai ales alături de sora ei, care trebuie…
22:55, 19.12.2017
RETETA DE CALTABOS: Ce trebuie să faci ca să îţi iasă foarte gustos
CALTABOS, ingrediente: 2,5 kilograme maruntaie de porc (ficat, rinichi, splina, inima) 250 grame carne grasa de porc 700 grame ceapa alba 1 cana mare de orez 4 foi de dafin 1 capatana de usturoi curatata 1 lingura…
11:07, 19.12.2017
PIFTIE DE CURCAN: Alege alternativa sănătoasă
PIFTIE DE CURCAN, ingrediente: carne de curcan, bucati cu tot cu piele si os (aproximativ 2 kilograme de bucati diverse: 1 pulpa, spate, gat, osul pieptului)apausturoi2 foi de dafin1 lingura rasa cu boabe de pipersareoptional,…
10:56, 18.12.2017
Piftie sau țară făcută piftie?
Dascălul pensionar, amicul meu, mă întreabă dacă fac piftie? Fac, adică face nevastă-mea. Fă și tu acasă, fiindcă ăștia ne-au făcut pe toți piftie! Inutil să întreb cine-s ăștia, cine ne-a făcut și cum ne simțim…
19:25, 14.12.2017
POMANA PORCULUI: Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm produsele tradiţionale de porc
Carnea de porc este unul dintre produsele preferate pe care românii le consumă cel mai mult. Acum, în prag de sărbători, cei mai mulți dintre noi vor consuma acest aliment, mai ales pomana porcului. Te-ai gândit…
15:56, 01.12.2017
Ştiai că poţi să faci piftie de post. Ingredientul secret care înlocuieşte carnea
Răciturile sunt acele aperitive care deschid meniurile de sărbătoare. Dar poţi prepara o piftie chiar şi în perioada de post. Nu ai nevoie decât de gelatină şi de legume şi gata piftia de post cu ciuperci.
10:38, 15.04.2017
Ştiaţi că se poate face şi PIFTIE DE MIEL? Gustul ei te va cuceri. Iată o reţetă inedită de PAŞTE
Ce-ar fi sfintele sărbători de Paşte fără carnea de miel? Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici care au reuşit să respecte tot postul aşteaptă să se bucure de carnea de miel în prima zi de Paşte.
22:02, 17.02.2017
Răcituri, cotoroage sau piftii de Moşii de iarnă: Ce nu trebuie să faci în această zi
MOŞII DE IARNĂ de sâmbătă, 18 februarie, şi Lăsatul secului de carne de duminică pregătesc începutul marelui post al Paştilor, care va dura şapte săptămâni şi în care vor fi numai două dezlegări la peşte, de Buna…
17:04, 17.01.2017
ESTE BUNĂ SAU REA? PIFTIA românească a fost ANALIZATĂ DE NUTRIŢIONIŞTI, iar concluziile vor stârni cu siguranţă REACŢII DIVERSE. Detalii neştiute
Piftia romaneasca a fost analizata de nutritionisti Este bună sau rea? Piftia românească a fost analizată de nutriţionişti, iar concluziile vor stârni cu siguranţă reacţii diverse. Conform doctorulzilei.ro, piftia…
13:37, 03.01.2017
Fie burta cât de plină, noi am mai băga o PIFTIE! Rețeta de „RĂCITURI”/ „PIFTIE DE PORC” a Sandei Marin, doamna bucătăriei românești
Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă de sezon, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți „degustătorii” vor mai vrea o porție de PIFTIE DE PORC
23:12, 29.12.2016
Cele mai bune rețete de Sărbători de la cei 3 «Chefi la cuțite»
Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea ne-au dezvăluit care sunt mâncărurile lor preferate de Sărbători. Cătălin Scărlătescu: Piftie de porc “Mă știți mare amator de pește și fructe de mare, însă…
12:53, 26.12.2016
Romania, intre sarmale, piftie, Iohannis și Shhaideh
Urări, telefoane cu îmbrățișări vocale, încă ecoul colindelor din Ajunul Crăciunului care, peste câteva zile vor fi înlocuite de mai laborioasele cântece de sorcovire pentru Anul Nou și ”Sfântul Vasile-ăl de mâine/…
08:27, 26.12.2016
PIFTIA. De ce este bine să mâncăm răcitură
Piftia face parte din meniul românilor. Ea are foarte multe beneficii la care nici măcar nu te gândeai vreodată. Piftia este bună pentru ten, păr şi unghii. Nu te îngraşă şi este bună şi în alimentaţia copiilor.
16:42, 25.12.2016
Incredibil ce calitați are! Uite ce spun nutriționiștii despre piftie, preparat principal de Craciun
Piftia este unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc. Conține puține calorii și este bogată în proteine. ”Piftia este o forma foarte ușor asimilabilă de nutrienți esențiali: aminoacizii prezenți în țesutul…
23:38, 23.12.2016
Cum faci piftie. De porc și de curcan
Piftia este unul dintre felurile de mâncare specifice Crăciunului. De regulă se face din carne de porc. Cine dorește o poate face și din carne de curcan. Este mai dietetică și mai dulce. Noi îți arătăm cum faci…
09:44, 22.12.2016
Adevarul despre piftie. Vei mai manca vreodata?
Piftia este unul dintre alimentele nelipsite de pe masa de Crăciun a românilor. Cu toate că pare un preparat mai &"ușor&" decât celelalte bucate tradiționale, medicii avertizează că,…
08:28, 22.12.2016
PIFTIE DE PORC sau PIFTIE DE CURCAN. Reţete delicioase de Crăciun. SECRETUL RĂCITURII
REŢETE CRĂCIUN. Nicio masa de Craciun nu este completa fara piftia de porc sau, cum mai este denumita, racitura. Acest fel de mancare este foarte gustos si apreciat de oricine, desi necesita mult timp de preparare.…
08:38, 21.12.2016
Sfaturile care fac din masa de Crăciun, plină cu sarmale şi cozonac, o masă de neuitat
Sfaturile care fac din masa de Crăciun, plină cu sarmale şi cozonac, o masă de neuitat. Masa de Crăciun este aşteptată cu mult interes în casele românilor, care fără sarmale, caltaboși, tobă, cârnați,…
16:43, 20.12.2016
Ce vin să aşezi pe masa de Crăciun lângă sarmale şi cozonac
Ce vin să aşezi pe masa de Crăciun? Asta e o întrebare des întâlnită în preajma sărbătorilor. „Cea mai bună legumă este tot porcul” este gluma cel mai des întâlnită în zilele acestea pe buzele românilor, folosită…
18:12, 19.12.2016
Motivul pentru care nu ti se incheaga piftia. Toata lumea face aceasta greseala
Tradiţională răcitură de porc sau piftie din carne de porc, aromată cu usturoi, fină şi gustoasă, închegată fără să folosim pliculeţe cu gelatină, nu ar trebui să lipsească de pe masă de Crăciun. O gospodină cu…
12:54, 18.12.2016
Rețeta de piftie de porc care nu te va trăda niciodată. Secretele dezvăluite de un maestru în bucătăria moldovenească
Piftia nu este un preparat culinar greu de gătit, dar este unul care cere multă răbdare și respectarea unor reguli stricte pe care. În caz contrar, te trădează, afirmă profesorul Nicolae Curelea, un maestru…
12:37, 18.12.2016
Reteta. Motivul pentru care nu ti se incheaga piftia. Toata lumea face aceasta greseala
Tradiţională răcitură de porc sau piftie din carne de porc, aromată cu usturoi, fină şi gustoasă, închegată fără să folosim pliculeţe cu gelatină, nu ar trebui să lipsească de pe masă de Crăciun. Citește…
09:18, 13.12.2016
Un prahovean şi-a sacrificat porcul de Crăciun prin împuşcare, dar şi-a rănit grav şi fiul. În ce stare se află tânărul VIDEO
Un bărbat de 56 de ani din satul Dumbrava a decis să folosească o armă de vânătoare pentru a răpune porcul de 200 de kilograme pe care îl avea în ogradă, informează România TV. Însă alicele s-au descărcat şi în…