Ospatati - Stiri si informatii despre Ospatati | pagina 4 Ultima actualizare: 04:26:10, 02.07.2024
22:50, 29.01.2023
În turism găsești mai greu un ospătar decât un director: Este tragedie mare
Este mult mai greu să găsești un bun ospătar astăzi, decât un bun director de hotel, afirmă profesorul Ray Iunius, românul care îi pregătește pe managerii marilor lanțuri hoteliere din lume. Fii la curent cu cele…
19:00, 29.01.2023
Criză de personal în industria ospitalității: „E mai greu să găsești un ospătar bun, decât un director”
Este mult mai greu să găsești un bun ospătar astăzi, decât un bun director de hotel, afirmă profesorul Ray Iunius, românul care îi pregătește pe managerii marilor lanțuri hoteliere din lume.
16:45, 29.01.2023
Problemele majore cu care se confruntă industria ospitalității: „E mult mai greu să găsești un bun ospătar, decât un director de hotel”
Lipsa acută de personal este o tragedie pentru industria ospitalității! Dacă lipsa oamenilor se combină și cu o pregătire foarte slabă, situația este catastrofală! Este concluzia profesorului Ray Iunius, românul…
14:40, 28.01.2023
Olimpiada bucătarilor și ospătarilor și-a desemnat câștigătorii
Povestea primei ediții a Competiței WorldSkills România, desfășurată la Slănic Moldova, a ajuns la final. Colegiul „N. V. Karpen” Bacău, reprezentat de coordonatorii proiectului și ai competiției, prof. Simona…
15:31, 25.01.2023
Olimpiada de Bucătari și Ospătari
În data de 26 ianuarie 2023, la Slănic Moldova va avea loc Olimpiada WorldSkills de Bucătari și Ospătari, bazată exclusiv pe probe practice de concurs și cu juriu internațional. Olimpiada este adresată elevilor…
09:36, 25.01.2023
Colegiul N.V. Karpen din Bacău organizează în Slănic Moldova prima ediție a olimpiadei ospătarilor și bucătarilor, cu juriu internațional
Colegiul N.V. Karpen din Bacău și Liceul Tehnologic „Meserii și Servicii” Buzău organizează Olimpiada WorldSkills de Bucătari și Ospătari, cu juriu internațional. Evenimentul, aflat la prima ediție, are loc joi,…
19:25, 19.01.2023
Un român a fost pus de ospătar să plătească bacşişul maxim la un restaurant din Bucureşti: „Am plătit, înjurând în gând”
Un român a fost obligat să plătească un bacşiş neaşteptat, la un restaurant din Centrul Vechi al Bucureştiului. Potrivit noii legi, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023, operatorii economici din România…
14:45, 19.01.2023
Un român a fost pus de ospătar să plătească bacşişul maxim la un resturant din Bucureşti: „Am plătit, înjurând în gând”
Un român a fost obligat să plătească un bacşiş neaşteptat, la un restaurant din Centrul Vechi al Bucureştiului. Potrivit noii legi, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023, operatorii economici din România…
21:15, 09.01.2023
Artista pentru care Traian Băsescu fugea de SPP. Ar fi făcut orice pentru ea: „Trimitea ospătarul să îmi aducă banii”
Artista pentru care Traian Băsescu fugea de SPP a dezvăluit în exclusivitate pentru redacția Playtech momente neștiute despre omul politic. Fostul președinte al României ar fi făcut orice pentru ea. Îi dăruia trandafiri…
16:40, 09.01.2023
Salariu de 5.500 de lei pentru un ospătar de la Parlament. Sumele pe care le primesc angajaţii cresc începând de luna aceasta
Salarii mărite pentru angajaţii din Parlament! În timp ce unii pensionari primesc pensii mici, de subzistență, iar alții primesc taloane de pensii greșite, în Parlamentul României se măresc salariile angajaților.…
20:10, 07.01.2023
VIDEO de colecție: Revelionul ospătarilor din 1989 de la Alba Iulia. Petrecere selectă cu băuturi străine, țigări fine și Pepsi
VIDEO de colecție: Revelionul ospătarilor din 1989 de la Alba Iulia. Petrecere selectă cu băuturi străine, țigări fine și Pepsi Îmbrăcați cu cele mai frumoase costume, iar soțiile sau colegele cu cele mai elegante…
10:00, 04.01.2023
O ieșire la restaurant costă mai mult anul acesta. Bacșișul este impozitat cu 10%
Anul 2023 a adus schimbări pentru români! În sectorul HORECA, TVA a crescut de la 5 la 9 procente, iar pentru produsele care conțin zahăr taxa cu valoare adăugată a crescut la 19%.Mai mult, de la 1 ianuarie legea…
22:35, 02.01.2023
De acum bacșișul la restaurant se trece pe nota de plată
Noul an aduce schimbări importante în industria opitalității. De acum înainte, vom fi întrebați dacă vrem să lăsăm bacșiș. Iar suma va fi trecută clar și pe nota de plată. În acest fel, statul va putea impozita…
12:15, 02.01.2023
Începând cu data de 1 ianuarie 2023, bacșișul barmanilor și ospătarilor va fi impozitat
Potrivit unei noi legi care a intrat recent în Monitorul Oficial, bacșișul barmanilor și ospătarilor va fi impozitat începând de pe data de 1 ianuarie 2023. Legea respectivă prevede ca bacșișul primit să fie trecut…
18:10, 28.12.2022
OSPĂTARUL LUI CIUCĂ, prins între ”Ciocanul” SIE și ”Nicovala” DGIA la Focșani!
Acum, inițiații sistemului ar paria și ultima soldă operativă că generalul Lucian Pahonțu va fi ultimul ”capo” din servicii care va rămâne lângă președinte. Dar nu pentru a îi ține paltonul, ca la Paris, ci doar…
05:06, 25.12.2022
Crăciunul în evul mediu: 12 zile întregi de ospăț și desfrâu
În epoca medievală, sărbătorile de Crăciun se desfășurau pe parcursul mai multor zile și nopți destul de zgomotoase. Cu mult înainte de Moș Crăciun, de colinde și de pomii de Crăciun, oamenii din Europa medievală…
11:01, 05.12.2022
De ce chef Florin Dumitrescu nu își deschide un restaurant: „Tu, ca și client, nu ești disponibil să îmi dai două ore din viața ta”. De la 14 ani e pasionat…
Chef Florin Dumitrescu, care e pasionat de bucătărie de la vârsta de 14 ani, e unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. Cu toate acestea, el nu are propriul restaurant, are, în schimb, câteva localuri…
12:26, 13.11.2022
FOTO, VIDEO| Festivalul Plăcintelor, la Micești, înainte de Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului: Ospăț cu plăcinte gustoase, vinuri alese și muzică…
FOTO, VIDEO| Festivalul Plăcintelor, la Micești, înainte de Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului: Ospăț cu plăcinte gustoase, vinuri alese și muzică populară FOTO, VIDEO| Festivalul Plăcintelor, la Micești,…
22:05, 08.11.2022
Bacșișul, obligatoriu pe nota de plată și impozitat în România
De anul viitor, nota de plată de la restaurante ar putea să includă bacşişul. Scopul este dublu: să crească încasările la buget, prin impozitarea atenţiilor cu 10 procente şi să trimită tips-urile direct în buzunarul…
21:20, 08.11.2022
Taxa pe bacșiș. Șpaga de 10% pentru ospătar, pe cale să fie impozitată
Un proiect de lege aprobat de comisia de buget din Camera Deputaților prevede un impozit unic de 10% pe bacșișul lăsat de clienți la restaurante, potrivit unui comunicat de presă. ”Mecanismul de plată, încasare…
07:45, 05.10.2022
Rezervări de 100% pentru perioada sărbătorilor de iarnă în mai multe hoteluri din Poiana Brașov
În mai multe hoteluri din Poiana Brașov rezervările pentru Crăciun și Revelion sunt de 100%. Poiana Brașov continuă să fie una dintre locațiile preferate pentru sărbătorile de sfârșit de an. Astfel că mai multe…
17:10, 04.10.2022
Petrecere de zile mari în sediul ADS cu Petre Daea în capul mesei
Șeful Agenției Domeniilor Statului (ADS), George Sava, impus printr-o șmecherie administrativă de către ministrul Agriculturii Petre Daea, a ținut ieri să își sărbătorească ziua de naștere printr-un chef de pomină.…
10:45, 04.10.2022
Daghemana angajează la Câmpia Turzii: manipulant marfă, ospătar restaurant, ajutor bucătar și paznic de noapte
Societatea comercială Daghemana angajează la Câmpia Turzii: » manipulant marfă » ospătar restaurant » ajutor de bucătar » paznic de noapte Cei interesați pot suna la: 0722.246.231. Articolul Daghemana angajează…
15:25, 30.09.2022
Ospăț după meci? Fă loc la masă tuturor!
Pentru serile în care vizionatul meciului cu prietenii se prelungește cu o cină târzie există soluția ideală pentru ca toată lumea să aibă loc: o masă extensibilă de la MAM Bricolaj care să cuprindă toată gașca…
08:45, 29.09.2022
Legea impozitării bacșișului ar putea fi adoptată
După ani în care s-a tot vorbit despre ea, legea impozitării bacşişului ar putea fi, în sfârşit, adoptată. Proiectul de lege a primit aviz pozitiv din partea Ministerului Finanţelor.Ospătarii nu sunt însă convinşi…
02:50, 29.09.2022
Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului
Bogdan Bârleanu traieste timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenta sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost si este, în chipul cel mai firesc, ratiunea sa de a fi. Dar acum,…
20:25, 28.09.2022
Daghemana angajează la Câmpia Turzii: manipulant marfă, ospătar restaurant și ajutor bucătar
Societatea comercială Daghemana angajează la Câmpia Turzii: » manipulant marfă, ospătar restaurant și ajutor de bucătar. Cei interesați pot suna la: 0722.246.231. Articolul Daghemana angajează la Câmpia Turzii:…
11:20, 27.09.2022
De ce ospătarii iau meniul de pe masă imediat după ce ai comandat. Motivul te va surprinde
De ce ospătarii iau meniul de pe masă imediat după ce ai comandat? Este o seară romantică, iar tu vrei să-ți impresionezi partenera. Alegi cel mai bun restaurant din oraș, cumperi ceva cadouri și te asiguri că…
16:10, 20.09.2022
Cel mai mare târg al locurilor de muncă, de mâine, la Casa Armatei din Brașov
First Job School organizeaza in perioada 21-22 septembrie cel mai mare târg al locurilor de muncă. Evenimentul, care va avea loc la Casa Armatei Brasov intre orele 09.00-18.00, va gazdui peste 70 angajatori din…
09:25, 15.09.2022
Locuri de muncă Brașov: Angajări la restaurantul Trio by Peneș
Se fac angajari la cel mai nou și mai bun restaurant din Brașov. Locația este ultracentrală, pe Republicii nr. 55 în Brasov și dă plus valoare restaurantului. Este primul restaurant din Brașov cu specific tradițional…