Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

19:06, 24.06.2024

Premieră medicală. Primul dispozitiv care controlează crizele de epilepsie, montat unui băiat din Marea Britanie

Premieră medicală. Primul dispozitiv care controlează crizele de epilepsie, montat unui băiat din Marea Britanie

Oran Knowlson, în vârstă de 13 ani, din Marea Britanie, diagnosticat cu epilepsie severă, a devenit prima persoană din lume căreia i s-a montat un implant cerebral menit să țină sub control crizele, informează…




15:41, 04.04.2024

Ce este dieta cu dopamină

Ce este dieta cu dopamină

Dopamina este un important neurotransmițător, cu importante funcții în viața și sănătatea noastră. Pornind de la acest neurotransmițător și de la funcțiile sale a luat naștere și dieta cu dopamină. Dar ce este…




10:10, 27.09.2023

Cinci români între victimele accidentului cu 3 morți și 6 răniți, provocat de un șofer drogat și beat, într-un tunel din Spania

Cinci români erau în microbuzul care duminică a fost distrus într-un teribil accident, într-un tunel din Spania, și în care trei oameni au murit și șase au fost răniți, scrie cotidianul andaluz Ideal, editat în…




00:55, 30.08.2023

Peste 700 de medici ­neurologi din întreaga lume participă la ­C­ongresul ­Federaţiei Europene de ­Neuroreabilitare

Una dintre cele mai importante manifestări științifice medicale internaționale ale acestui an, dedicate neuroreabilitării și proceselor adaptative cerebrale – a -VII-a ediție a Congresului Federației Europene de…




11:06, 24.08.2023

Mintea poate să ne vindece corpul

 Ca parte a procesului de dezvoltare a creierului, gândurile produc substanțe chimice la nivelul acestuia. Cea mai mare parte a acestor substanțe se numesc neurotransmițători. Poate ați auzit de serotonină și de…




11:51, 31.12.2021

Ce semne îți spune că nu consumi destule proteine

Umflarea picioarelor, părul subțiat și schimbările de dispoziție sunt doar câteva semne care ar putea indica faptul că nu consumi suficiente proteine. Află în cele ce urmează câte proteine trebuie…




20:11, 03.08.2021

Declanşarea bolii Alzheimer: posibilă explicație găsită de cercetători (STUDIU)

Plăcile amiloide ar putea provoca boala Alzheimer prin accelerarea degradării neurotransmiţătorilor, a constatat o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Ben-Gurion (BGU) din Israel, informează agenţia…




15:21, 03.08.2021

O echipă de cercetători israelieni a identificat o posibilă explicaţie pentru declanşarea bolii Alzheimer

Plăcile amiloide ar putea provoca boala Alzheimer prin accelerarea degradării neurotransmiţătorilor, a constatat o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Ben-Gurion (BGU) din Israel, informează agenţia…




20:25, 25.04.2021

Iuliana Amza: ”Nu te mai poți mira că ai o depresie fără motiv când de fapt tu ți-ai ales gândurile”

Procesul de transformare prin NLP pentru mine a însemnat să am grijă de mintea mea conștientă și subconștientă, a fost un gest de iubire față de mine și de care vor beneficia și cei din jurul meu. Cel mai puternic…




17:30, 03.03.2020

A 18-a ediție a Congresului Academiei Multidisciplinare de Neurotraumatologie. Traumatismul Cranio-Cerebrale , principala cauză de deces a populației…

La nivel mondial, peste un milion de tineri mor anual din cauza Traumatismelor Cranio-Cerebrale, iar alte aproximativ 27 milioane sunt supraviețuitori ai unor astfel de traume, dar rămân prizonierii unor...




08:35, 03.03.2020

Participare românească la Congresul Academiei Multidisciplinare de Neurotraumatologie

Cea de 18-a ediție a evenimentului internațional a reunit peste 200 de neurologi de top din 22 de țări.   La sfârșitul lunii trecute a avut loc, la Cairo, în Egipt, cea de-a 18-a ediție a Congresului Academiei…




06:33, 09.11.2019

Cum ne poate schimba iubirea de sine şi unde începe narcisismul. Neurotransmiţătorii secretaţi de creier care întăresc sistemul imunitar

Mulţi dintre noi au învăţat să se concentreze mai mult pe iubirea exterioară decât pe cea interioară. Atât timp cât nu ne vom iubi pe noi înşine, nu ne vom cunoaşte cu adevărat şi nu vom putea să ne depăşim limitele.




05:14, 19.06.2019

Cum ne raportăm la propriile gânduri. Legătura dintre gradul de conştienţă şi un neurotransmiţător important

De gradul de conştienţă al fiecăruia dintre noi depinde măsura în care gândurile ne controlează sau noi reuşim să facem acest lucru. Mulţi dintre noi se regăsesc pe primul nivel de conştienţă, responsabil doar…




04:25, 05.01.2019

Care este legătura dintre intuiţie şi neurotransmiţătorii responsabili de plăcere şi de suprimarea durerii

Intuiţia este acel impuls interior care ne determină să luăm o decizie sau alta, ignorând ceea ce ne spune mintea. Persoanele care învaţă să îşi folosească corect intituţia iau hotărâri mai bune decât cele care…




06:16, 23.10.2018

Lecţiile pe care copiii le predau părinţilor. Ce neurotransmiţători secretă creierul la un simplu zâmbet

Majoritatea adulţilor s-au obişnuit cu regula ca ei să-i înveţe pe copii totul, pornind de la mersul în picioare şi vorbit şi până la codul bunelor maniere şi cum să se descurce în viaţă. La fel de valabilă este…




11:09, 22.10.2018

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru. Plăcerea senzorială și plăcerea imaginară

Prin studiul persoanelor care afirmă că sunt fericite, s-a ajuns la concluzia că starea de fericire este produsă fizic în cortexul prefrontal stâng al creierului și este legată de neurotransmitatorii dopamină,…




09:53, 22.10.2018

Plăcerea senzorială și plăcerea imaginară

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru Prin studiul persoanelor care afirmă că sunt fericite, s-a ajuns la concluzia că starea de fericire este produsă fizic în cortexul prefrontal stâng al creierului și…




12:36, 06.07.2017

Cum influenţează medicamentele erecţia

În creier există anumiţi neurotransmiţători care ajută la realizarea comunicării la nivelul celulelor creierului cu scopul de a stimula circulaţia sangvină către organele sexuale. În cazul în care te confrunţi…




17:02, 08.01.2017

VIDEO+FOTO O echipă din Liga 1 a testat cea mai nouă inovaţie în sport folosită și de Barcelona » Aplicația antrenează creierul

FC Botoşani este primul club din Liga 1 şi al doilea din România, după FC Braşov, care a testat cea mai nouă metodă de antrenament apărută în ţară noastră, dar existentă de ani buni în străinătate. Doi tineri,…




15:40, 29.04.2015

VIITORUL NEUROCHIRURGIEI SIBIENE, PE MÂINI BUNE

  Veste buna! Un grup de studenţi ai Facultăţii de Medicină din Sibiu, coordonat şi îndrumat de Dr. Vicenţiu Săceleanu, cadru didactic asociat al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, a participat în perioada…




10:40, 30.03.2015

Neurotransmitatorii – legatura lor cu proteinele si starea de bine!

Atunci când neurotransmițătorii se găsesc în cantitate suficientă în organism, starea noastră generală, fizică-emoțională-psihică, este una bună. La cel mai mic dezechilibru sau la o epuizare a acestora, apare…




11:25, 21.03.2015

Care sunt stadiile iubirii: de la fluturaşi în stomac la stabilitate în cuplu

In viata reala, exista mai multe stadii ale iubirii, care difera atat in intensitate, cat si in constientizarea sentimentelor si in angajamentul asumat in relatia de cuplu dezvoltata cu partenerul. Psihologia a…




19:40, 27.10.2014

Legatura stupefianta dintre candida si depresie

Daca esti deprimat cand suferi repetat de infectii fungice precum piciorul atletului, sau ai luat recent antibiotice, exista o conexiune intre cel doua lucruri. Creierele noastre sunt inextricabil legate cu tractul…




17:06, 26.09.2014

Alunga astenia de toamna cu mancare, fara sa te ingrasi

Cu siguranta ati auzit deja expresia "esti ceea ce mananci". Prin urmare, daca va aflati intr-o stare de continua indispozitie si oboseala, alimentatia ar putea sa fie nu doar una dintre cauze, ci si solutia pentru…




22:24, 28.04.2014

HORMONII FERICIRII: Care sunt și cum îi putem ACTIVA

Endorfinele, serotonina și dopaminele sunt neurotransmițători care activează hormonii fericirii. Ce sunt aceste molecule miraculoase cu nume atât de neologic? Ce rol au ele în organism? Cu siguranță, nu unul de…




12:45, 03.04.2014

Trucuri pentru un somn mai odihnitor. Cât să dormi ca să fii odihnit

  Când adormi: Ce să faci ca să îl chemi pe Moş Ene În clipa în care te trezeşti dimineaţa, corpul tău începe să producă câte puţin din substanţa numită adenozină. Ea se adună toată ziua, pentru ca seara, să anunţe…




11:24, 14.12.2013

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când bem apă?

Este de înţeles ca atunci când nu bem apă, să nu mai simţim cu timpul senzaţia de sete. Neurotransmiţătorii deshidrataţi nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", astfel că setea începe să mistuie corpul, scrie terravita.ro.…




17:06, 25.11.2013

Accidentele rutiere, principala cauză a loviturilor la cap

Atenţie! Este în creştere numărul persoanelor cu traumatisme cranieneAccidentele rutiere, de muncă, căderile, armele de foc şi consumul de droguri sunt principalel cauze ale creşterii numărului traumatismelor craniene,…




13:06, 21.08.2013

Vrei sa ai mai multa energie la locul de munca? Iata ce este recomandat sa mananci

Fie ca le alegi la masa de pranz sau la gustarea de amiaza, aceste alimente recomandate de nutritionisti te vor ajuta sa te concentrezi mai bine la serviciu: Avocado Este bogat în grasimi, însa sunt…




08:02, 16.05.2013

Ce spun picioarele despre sexualitatea lui

Corpul nostru este ca o maşinărie complexă, al căror organe sunt conectate, într-un fel sau altul, între ele. De exemplu, ochii ne spun atât de multe nu numai despre manifestările sufletului, dar şi despre diversele…