Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

17:35, 06.06.2024

Prof. Adrian Streinu-Cercel: Suntem în afara acestui act pandemic şi ne pregătim de o viaţă normală

Prof. Adrian Streinu-Cercel: Suntem în afara acestui act pandemic şi ne pregătim de o viaţă normală

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a atras atenţia, joi, în cadrul Conferinţei naţionale Managementul Pacientului Critic în Patologia Infecţioasă…




06:20, 17.05.2024

Superbacteriile care fac șah-mat sistemul medical. Omenirea este tot mai vulnerabilă în fața microorganismelor

Omenirea duce o luptă tot mai aspră și mai dificilă în fața microorganismelor de tot felul. Din cauza utilizării nepotrivite a antibioticelor, în ultimii zece ani, riscăm să pierdem lupta în tot mai multe cazuri.…




09:11, 10.05.2024

Destinație de weekend: Ocna Sibiului sau „Litoralul Ardealului”

Vă propunem o nouă destinație de weekend, nu la mare distanță de Turda – Ocna Sibiului sau „Litoralul Ardealului” așa cum a fost numit obiectivul. Ca în fiecare an, Lacurile de la Ocna Sibiului, supranumite și…




14:50, 07.05.2024

Dezvoltarea cancerului, favorizată de anumite microorganisme din microflora intestinală în prezenţa unei alimentaţii bogate în grăsimi(studiu)

Dezvoltarea cancerului, favorizată de anumite microorganisme din microflora intestinală în prezenţa unei alimentaţii bogate în grăsimi(studiu)

O echipă de cercetători chinezi din domeniul oncologiei a descoperit un mecanism prin care unele microorganisme din flora intestinală, asociate cu obezitatea, pot favoriza dezvoltarea cancerului, transmite marţi…




00:00, 17.04.2024

Obiecte din casa ta, printre cele mai murdare!

Obiecte din casa ta, printre cele mai murdare!

Sunt obiecte din casa noastră care pot adăposti și transmite tot felul de microorganisme. Așadar, care sunt acestea și ce trebuie făcut pentru ca într-adevăr să n-avem probleme în propria casă. Scaunul de toaletă:…




00:16, 06.12.2023

Microorganisme din intestin, folosite în medicamente pentru tratarea unor forme de cancer

De la materia fecală recoltată de la subiecţi sănătoşi la tratarea unor pacienţi: pe măsură ce cercetarea privind microbiota avansează, companiile biofarmaceutice produc medicamente bazate pe miliarde de microorganisme…




06:10, 05.12.2023

Microorganisme din intestin, în medicamente pentru tratarea unor forme de cancer

De la materia fecală recoltată de la subiecţi sănătoşi la tratarea unor pacienţi: pe măsură ce cercetarea privind microbiota avansează, companiile biofarmaceutice produc medicamente bazate pe miliarde de microorganisme…




00:21, 30.11.2023

Cercetători bulgari studiază utilizarea potenţială a drojdiilor antarctice pentru tratamentul cancerului

Microbiologul şi biotehnologul dr. Snezhana Rusinova de la Laboratorul de Biotehnologii Aplicate al Institutului de Microbiologie Stephan Angeloff din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe lucrează la un proiect…




12:25, 28.09.2023

Devin surse de boli dacă nu sunt curățate des - Care sunt cele mai murdare lucruri din bucătărie

Bucătăria și baia sunt cele două încăperi din locuință în care se strânge multă mizerie, bacterii și microorganisme dăunătoare. În bucătărie, se depozitează și se prepară produse alimentare, care reprezintă un…




00:45, 29.08.2023

Actualitate medicală/ Probioticele pot influenţa axa intestin-creier

Există numeroase studii care au demonstrat rolul probioticelor în susținerea sănătății digestive, mentale și a funcției imunitare. Probioticele pot fi bacterii, ciuperci sau alte microorganisme unicelulare care…




22:50, 30.05.2023

Cei mai ucigași paraziți pentru corpul uman. Microorganismul care poate devora creierul și ucide un om în 7 zile

Există multe tipuri de paraziți. Inclusiv din rândul celor pe care corpul uman îi poate găzdui. Unii sunt inofensivi și putem coabita cu ei. Alții în schimb pot avea efecte devastatoare asupra organismului, provocând…




17:40, 28.04.2023

Detergenții care conțin microorganisme, alternative la produsele chimice, reglementați de CE

Comisia Europeană a propus vineri noi norme pentru comercializarea detergenților pe piața unică, inclusiv a celor care conțin microorganisme, „alternative promițătoare la substanțele chimice”.




11:36, 15.02.2023

Soluții de curățare și igienizare profesională pentru clădiri de mari dimensiuni

Curațenia este esențiala în spații mari precum spitale sau clădiri de birouri. O curațenie adecvată poate ajuta la prevenirea răspândirii bacteriilor, virușilor și a altor microorganisme dăunătoare, protejând astfel…




01:00, 29.06.2022

Un consum moderat de bere poate crește varietatea bacteriilor benefice din intestin

Consumul moderat de bere cu sau fără alcool, poate crește varietatea bacteriilor din intestin, influențând pozitiv flora intestinală, potrivit unui studiu internațional, recent publicat de către ACS Journal of…




23:55, 28.06.2022

Potrivit unui studiu international, un consum moderat de bere poate creste varietatea bacteriilor benefice din intestin.

Potrivit unui studiu international, recent publicat de catre ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry[1], consumul moderat de bere cu sau fara alcool, poate creste varietatea bacteriilor din intestin, influentand…




08:50, 01.05.2022

Cartea zilei: Uimitoarea lume a bacteriilor

Microorganismele din corpul tau, cheia unei sanatati de fierUimitoarea lume a bacteriilor este o introducere distractiva si educativa in marele univers al stiintei microscopice.Ce au in comun bacteriile din corpul…




11:31, 13.01.2022

Studiu: Bacteriile intestinale pot influența sănătatea creierului sugarilor

Creșterea excesivă a bacteriei Klebsiella în intestine este asociată cu o prezență crescută a anumitor celule imunitare și cu dezvoltarea unor leziuni neurologice la sugarii născuți prematur, potrivit doc.ro Sugarii…




07:25, 26.11.2021

Coaliția semafor

Noua coaliţie guvernamentală formată din PSD, PNL, UDMR, la care s-a alăturat și grupul minorităților naționale, altele decât maghiare, a fost botezată cu numele: „Coaliţia Naţională pentru România,” fără ca vreun…




16:01, 06.11.2021

„În războiul balcanic din 1913, soldații români au murit ca muștele din cauza holerei, nu în luptă. Așa se întâmplă și acum”

INTERVIU cu Toma Pătrașcu, autorul cărții „Povestiri despre epidemii și vaccinuri”, lansată în 2020, despre bolile care au dus la epidemii mortale în trecut, despre descoperitorii serurilor și despre un antidot…




04:05, 02.11.2021

Aproape orice auzi despre probiotice este, cel mai probabil, fals

Probioticele sunt microorganisme (bacterii și specii de drojdie) care sunt promovate de diverși producători ca având diferite beneficii pentru sănătate. Drojdia reprezintă nenumărate specii de microorganisme unicelulare…




10:05, 23.10.2021

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic: Pâinea îngraşă la fel, doar gustul diferă

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic demontează mitul că prin consumul anumitor tipuri de pâine nu ne putem îngrăşa. “Sunt sigură că foarte multă lume se întreabă: ce pâine să mănânc? Albă sau neagră? Proaspătă sau…




20:06, 10.10.2021

O tânără cercetătoare a găsit un mod de a scăpa de metalele care nu pot fi reciclate. Un cui a fost dezintegrat în trei zile

Microorganisme înfometate, capabile să supravieţuiască în condiţii extreme, au reuşit să „mănânce” un cui în trei zile în cadrul unui experiment desfăşurat în Chile. O tânără cercetătoare din această ţară speră…




20:35, 18.08.2021

Oamenii de știință ruși au identificat microorganisme care pot distruge COVID-19

Oamenii de știință ruși de la Institutul de Cercetare de Epidemiologie și Microbiologie Acad. I. N. Blohina din Nijni Novgorod, împreună cu specialiști centrului ”Vector” din Novosibirsk, au identificat probioticele…




12:45, 07.04.2021

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății: Sistemul de sănătate este sub o presiune teribilă

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, de la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, că rata infectărilor cu Covid-19 este în creștere în toată Europa.  „În urmă cu exact un an am fost…




14:46, 19.03.2021

Sanatate pe propria piele: cum alegi cei mai buni dezinfectanti pentru maini?

Diferitele microorganisme care pot sa ne afecteze starea de sanatate, precum bacterii, fungi si virusuri, pot fi prezente pe diferite suprafete si obiecte cu care intram in contact in activitatile noastre cotidiene.…




20:11, 26.02.2021

Mucegaiul negru ar putea supraviețui pe Marte. Cum ar putea ajuta acest lucru explorarea spațială

Mucegaiul negru ar putea supraviețui condițiilor ostile de pe suprafața marțiană, arată cercetările de la NASA și Centrul Aerospațial German (DLR), conform descopera.ro . Cercetările ar putea îmbunătăți înțelegerea…




21:15, 20.02.2021

Au fost găsite microorganisme capabile să supraviețuiască pe Marte

Oamenii de știință de la Universitatea Bremen din Germania au descoperit microorganisme care pot crește și se pot dezvolta într-o atmosferă marțiană. Potrivit cercetătorilor, pe baza cianobacteriilor sau a algelor…




15:35, 01.01.2021

Ce trebuie sa stii pentru a folosi eficient dezinfectanti profesionali?

Se spune ca produsele de calitate sunt cele care isi fac cu siguranta "treaba", iar acest lucru este valabil si in cazul dezinfectantilor. Astfel, pentru mediile de lucru care presupun activitati ale angajatilor…




16:20, 18.11.2020

FOTO Misterul valurilor rosii din Marea Neagră

Inspectorii au efectuat verificari in zona digului Agigea, portului Midia si a porturilor turistice Mangalia si Constanta in urma unor sesizari primite de Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Constanta.…




00:06, 12.11.2020

Bacteriile de pe Pămînt ar putea fi folosite pentru minerit pe Marte

Experimentele realizate pe Stația Spațială Internațională au sugerat că bacteriile de pe Pămînt ar putea fi folosite pentru a extrage minerale utile pe Lună sau pe Marte, scrie CNN. Descoperire făcută de cercetători…