Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:04, 15.01.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Jumările cu pătlăgele roșii și Orez cu prune uscate

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Jumările cu pătlăgele roșii''…




13:37, 29.12.2015

I-a furat 50 de kg de carne din casă în Ajun de Crăciun

Furtul fost sesizat polițiștilor de către proprietarul locuinței. Din fericire pentru păgubit prejudiciul a fost recuperat. “Poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat, despre faptul că persoane necunoscute i-au…




13:08, 29.12.2015

Un bărbat din Tauț a rămas fără carne și jumări de porc în Ajunul Crăciunului

La data de 25 decembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Tauţ au identificat un bărbat bănuit de comiterea unui furt dintr-un imobil de pe raza localităţii Tauţ. Poliţiştii au fost sesizaţi...




18:12, 26.12.2015

Clasamentul „greilor”: cârnați, jumări, sarmale

Când vine vorba de calorii, pe masa de Crăciun se dă o adevărată luptă pentru titlul de ”cea mai grasă și sățioasă mâncare”. Premianții, cei mai bogați în calorii și colesterol, sunt cârnații. Pe...




16:14, 23.12.2015

Ce poate ieşi din paşii de Bhangra şi Gangnam style? DANSUL foarte spectaculos care A CUCERIT PLANETA – Video

1450879501 Combinatia dintre doua stiluri de dans a generat filmuletul devenit viral Când se întâlnesc două stiluri de dans spectacolul este garantat. Dovada o reprezintă imaginile de mai jos, în care se…




10:18, 14.12.2015

Reţete tradiţionale: Cum se fac jumările şi untura de porc

REŢETE DE CRĂCIUN.Iată modul cel mai corect de topire al grăsimii: Slănina curăţată de carne şi şoric se taie în patraţele egale de 2-3 cm lungime şi 1-2 cm lăţime. Este foarte important ca bucăţelele să fie egale…




13:29, 13.12.2015

Pregătirile pentru Crăciun au intrat în linie dreaptă: jumările şi brazii, preţuri asemănătoare

Vâlcenii nostalgici după cârnaţii sau toba preparată de bunica au mai multe variante pentru a se aproviziona inainte de Craciun: fie vizitează standurile cu produse tradiţionale din hipermarketuri, fie merg la…




12:44, 13.12.2015

UTA, de două ori „argint” la Târg

La categoria „Jumara de aur”, respectiv „Caltaboşul anului”, UTA s-a dovedit a fi dintre cele mai bune echipe. În altă ordine de idei, mai trebuie spus că „Bătrâna Doamnă” și-a deschis căsuța la Târgul de Crăciun…




18:07, 10.12.2015

Festivalul Tradiții de Iarnă și-a deschis porțile la Expo

În cadrul evenimentului, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad (CCIA), au fost cuprinse un târg cu vânzare de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse pentru cadoruile de sărbători, dar și un…




10:28, 24.11.2015

Porcul se taie la Expo Arad. Începe Festivalul „Tradiții de iarnă”

Cadouri, mâncăruri tradiționale, produse de artizanat și multă muzică bună la Expo Arad, acolo unde în decembrie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad va organiza festivalul „Tradiții de iarnă”. Un festival…




22:57, 23.11.2015

Cum să faci reţeta perfectă de ouă jumari

Mai este un secret pentru oua jumari perfecte: sa fie ridicate din tigaie inainte de a fi gata in totalitate. Procedand astfel, vei impiedica arderea lor – o problema intalnita adesea la oule jumari. Un lucru important…




23:24, 11.10.2015

Festivalul Verzei şi Parada Cârnaţilor, la Sfântu Gheorghe

Festivalul Verzei şi Parada Cârnaţilor, la Sfântu Gheorghe Astăzi, 22:57 Comentează de Oana Negrea, Sfântu Gheorghe Membrii Ordinului Cavaleresc Gastronomic din Romania au defilat duminică pe străzile municipiului…




21:30, 01.07.2015

Zi istorică pe continentul american. Două țări au restabilit relațiile diplomatice după mai bine de jumărtate de secol

Oficiali ai Statelor Unite au anunţat că SUA şi Cuba au semnat un acord privind redeschiderea ambasadelor la Washington şi Havana. O declaraţie oficială urmează a fi prezentată în cursul zilei de miercuri, scrie…




12:51, 21.05.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Jumări cu cartofi și ceapă și Mărunțișuri

Saptamâna aceasta va propunem ''Jumari cu cartofi si ceapa'' si ''Maruntisuri'', ambele retete fiind publicate în ''Carte de bucatarie - 1501 feluri de mancari'' (1935), cu o prefata de Constantin Bacalbasa. Jumari…




17:40, 19.02.2015

Pulpe de rata cu cartofi-jumarute si varza rosie

Mod de preparare: Pulpele se spală, se șterg, se crestează în pătrățele, se așează într-un vas în care se presară piper alb, delikat, sare – se lasă 30 minute ca condimentele să pătrundă în carne. Apoi se toarnă…




08:45, 15.12.2014

Îţi lingi degetele de plăcere! Purcel în vacanţă, un preparat delicios cu vin rose şi nucşoară

A mai rămas foarte puţin timp până când ne vom bucura din plin de vacanţă şi de compania celor dragi, motiv pentru care Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să gătiţi purcel în…




20:15, 13.12.2014

FOTO Fostul ministru de Interne, Constantin Traian Igaş, promovează produsele  tradiţionale şi obiceiurile cu care a crescut

Politicieni, oameni de afacri şi colaboratori ai firmei au fost prezenţi pentru a gusta din preparatele tradiţionale: cârnaţi, maioş, caltaboş, tobă sau jumări. Evenimentul este organizat  la Taverna Pecicană…




17:20, 12.12.2014

FOTO Jumara de aur, caltaboşul anului şi cina porcului, la prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor de Iarnă

26 de participanţi s-au întrecut la concursul Cei mai gustoşi cârnaţi, iar 8 echipe au concurat pentru cele mai bune preparate:  jumara de aur, caltaboşul anului şi cina porcului. Premiul I pentru cei mai…




09:45, 11.12.2014

"Jumara de aur" și "Caltaboșul anului", probe de foc la Arad

"Jumara de aur" și "Caltaboșul anului", probe de foc la Arad Astăzi, 09:25 Comentează de Ioan Suciu Joi are loc la Arad un concurs de preparare a produselor tradiţionale româneşti care are ca probe de foc "Jumara…




22:55, 18.11.2014

Biserica fortificată de la Hărman, patrimoniu universal

Biserica fortificată de la Hărman este şi astăzi centrul comunităţii, de numele căreia se leagă tradiţii, evenimente aprige şi multe, multe poveşti.Vă propun un exerciţiu de imaginaţie. Ţara Bârsei, mai exact localitatea…




07:40, 29.10.2014

Cum se fac ouăle jumări perfecte

Cheful newyorkez Nick Korbee a dezvăluit publicului, prin intermediul site-ului „Business Insider”, câteva din tehnicile pe care le foloseşte pentru realizarea unor ouă jumări de pomină. Iată câteva din principiile…




23:48, 06.06.2014

Un câine a zăcut o zi în drum pentru că stăpânul lui s-a sinucis

Familia lui Ioan Pădure a intrat în alertă joi, în jurul prânzului, când bătrânul de 68 de ani nu era de găsit. Pentru că acesta avea probleme de sănătate şi ameninţase că se va sinucide, soţia sa Viorica şi-a…




16:42, 06.06.2014

EMOŢIONANT. Ce-a făcut câinele JUMARĂ, din Gorj, după ce şi-a PIERDUT stăpânul

Stăpânul lui Jumară avea 68 de ani și de ceva vreme era suferind de boli cardiace, pe care a încercat să le trateze pe la diferite spitale din țară. S-a luat însă la ceartă cu medicii și nu mai avea încredere în…




00:00, 05.06.2014

Şi-a luat adio de la viaţă, aruncându-se în fântână

„Adio, viaţă!”. Acesta este mesajul lăsat lângă fântână de un localnic din Bărbăteşti, înainte să-şi ia zilele. Jumară, un câine bătrân pe care îl avea în grijă, a stat ore în şir în drum, nemişcat. Stăpânul lui…




11:27, 17.02.2014

REŢETA ZILEI: Pogăcele cu jumări

Ingrediente:550 gr faina alba-tip 4801 cub drojdie proaspata (25 gr)150-200 ml lapte1 lingurita sare1 praf de piper1 ouUmplutura: 150 gr jumari de porc macinate, sare si piper dupa gustDecor: chimenMod de preparare:Drojdia…




00:00, 23.12.2013

Dai 600 lei şi primeşti acasă masa de Crăciun

Doamnele care nu au timp să pregătească masa de Crăciun sau pur şi simplu nu sunt iscusite într-ale bucătăriei au la îndemână ofertele firmelor de catering. Cu circa 600 de lei puteţi comanda un meniu pentru patru…




11:18, 15.12.2013

Cu cât îşi cumpără clujenii carnea de porc pentru sărbători

Cu puţine zile înainte de sărbători, în târgurile de pe sate unde se vând cereale şi animale, preţul în viu al kilogramului de porc este de 8-9 lei, negociabil. Cu 8 lei kilogramul se vindea porcul în viu la târgul…




19:18, 13.12.2013

BLESTEMUL porcului de Crăciun. Ce au păţit doi NĂTĂRĂI care au vrut să petreacă Ignatul mai devreme VIDEO

Doi ruşi care s-au grăbit să taie porcul pentru Crăciun au fost nevoiţi să cruţe animalul, în urma unui eveniment neprevăzut şi care poate fi considerat drept un blestem al porcului sau o pedeapsă divină pentru…




08:57, 28.11.2013

Rețeta lui Vlădutz: Supă cremă de fasole cu jumări

Astăzi, Vlădutz a pregătit o rețetă ce conține multe calorii, dar care este foarte delicioasă. Supă cremă de fasole cu jumări este propunerea bucătarului de la ”Neatza” această zi friguroasă.




03:00, 13.08.2013

8 greşeli pe care le faci atunci când prepari o omletă. Evită-le!

Modul în care prepari ouăle este semnificativ pentru gustul final al reţetei. Nu se prepară oricum şi dacă nu faci câteva greşeli obişnuite vei obţine reţete mult mai gustoase. Ouăle jumări pot să fie zemoase şi…