Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:20, 26.06.2024

Tiroidita autoimună în sarcină: ce trebuie să știi

Tiroidita autoimună în sarcină: ce trebuie să știi

Afecțiunile tiroidiene sunt întâlnite frecvent în sarcină și pot afecta nu doar dezvoltarea fătului, ci și ducerea la termen a sarcinii. Aflăm mai mult despre această asociere și despre cum trebuie procedat în…




11:40, 12.02.2024

Când e indicată nașterea prin cezariană

În ultimele săptămâni de sarcină, bebelusul își alege o poziție finală pentru naștere. Care sunt cele mai frecvente poziții sau prezentații fetale și ce tipuri de naștere sunt indicate în diverse situații ne spune…




09:30, 06.11.2023

Multe femei aflate la vârsta fertilă se confruntă cu endometrioza. Care sunt simptomele bolii și cum se tratează

Multe femei aflate la vârsta fertilă se confruntă cu endometrioza, o boală care poate afecta serios calitatea vieţii. Durerea cronică sau infertilitatea sunt asociate cu această boală. Mai multe despre cauze, diagnostic…




13:15, 13.07.2023

Ce este trombofilia și cât de des o întâlnim în sarcină

Printre testele specifice perioadei de sarcină sunt şi investigatiile pentru diagnosticarea trombofiliei. Care este frecvenţa acestei afecţiuni în sarcină şi care sunt riscurile pentru mamă şi făt me spune dr.…




11:40, 29.03.2023

Ce este histeroscopia și când este recomandată această procedură

Histeroscopia este o procedura minim invazivă, cu ajutorul careia poate fi vizualizată cavitatea uterină. În ce scop este folosită de medici şi cum le ajută pe paciente ne spune dr. Ingrid Gheorghe, medic primar…




09:21, 01.12.2022

Ce tipuri de complicații pot apărea în sarcină și cum pot fi prevenite

Nașterea, un proces mult așteptat, este diferită de la femeie la femeie. În funcție de complicațiile care pot apărea, nașterea se poate face pe cale naturală sau prin cezariană. Care sunt cele mai frecvente situații…




09:25, 23.09.2022

Ce analize sunt necesare înainte de naștere

Sarcina este o perioadă specială în viaţa oricărei femei. Acestea au nevoie de urmărire medicală atât în perioada prenatală, cât și în cea postnatală. La ce e bine să fie atente viitoarele mame, ce analize au de…




11:55, 12.01.2022

Ce este fibromul uterin și care sunt primele semne și simptome

Fibromul uterin este una dintre cele mai întâlnite probleme pe care le pot avea femeile la vârsta fertilă. Cum se manifestă şi care este tratamentul ne spune dr. Ingrid Gheorghe, medic primar obstetrică-ginecologie.




11:21, 08.09.2021

Ce afecțiuni ginecologice pot fi diagnosticate ecografic

Ecografia este investigația esenţială în depistarea și urmărirea diferitelor afecțiuni ginecologice. Procedura este recomandată pentru orice femeie măcar o dată pe an. Care sunt bolile care pot fi depistate în…




09:26, 07.04.2021

Sângerările anormale la femei: Ce afecțiuni pot anunța

Există semne pe care nicio femeie nu ar trebui să le ignore. Pierderile anormale de sânge sunt unele dintre ele. Cauzele pot fi chisturile sau fibroamele, dar diagnosticul corect este vital. Ce probleme de sănătate…




12:45, 29.11.2019

(P) La puterea feminin. De vorbă cu medicul ginecolog Ingrid Gheorghe, Sanador, despre metodele de contracepție și cum aflăm care ni se potrivește

Ce anticoncepționale ți se potrivesc? Ce înseamnă HPV și ce soluții avem la dispoziție pentru a ne feri sau trata de el? Care sunt cele mai frecvente probleme pentru femeia de 30 de ani și ce investigații trebuie…