Gospodinelori - Stiri si informatii despre Gospodinelori | pagina 2 Ultima actualizare: 04:36:13, 30.06.2024
08:55, 04.05.2024
Ce condimente se pun la drobul de miel. Secretul gospodinelor pentru un gust desăvârșit
În acest an, creștinii ortodocși prăznuiesc Învierea Domnului pe data de 5 Mai. În Săptămâna Mare, gospodinele încep să pregătească bunătățile pentru masa de Paște, iar unul din preparatele tradiționale nelipsite,…
Sâmbăta Mare: ziua când se oficiază ”Cununia Morților” și când animalele se hrănesc cu pască specială
Sâmbăta Mare este ziua care încheie postul Paștelui. În această zi, după ce Mântuitorul Hristos a pătimit și a murit, creștinii așteaptă Învierea Lui. Sâmbăta Mare este o zi plină de semnificații religioase și…
Sâmbăta Mare. Ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paşte 2024. Semnificații religioase, obiceiuri, tradiții, superstiții
Sâmbăta Mare. Ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paşte 2024. Semnificații religioase, obiceiuri, tradiții, superstiții Sâmbăta Mare este ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paște 2024. Din…
16:20, 03.05.2024
Curățenia de Paște, un obicei pe cale de dispariție. „E imposibil să mai respectăm ce făceau mamele noastre”
Gospodinele tinere spun ca nu mai au timp să respecte tradiția moștenită de la mame și bunici. Cele mai multe dintre ele spun că tradiția presupune un efort care poate duce chiar la epuizarea fizică a multor femei.…
Gospodinele care preferă să vopsească ouăle acasă prin metode tradiționale
Multe gospodine încă practică metoda tradițională de vopsire a ouălor de Paște. Acestea folosesc pătrunjel, pentru model. Ulterior oul se pune într-un ciorap fin, apoi în apă fierbinte, în care fierb coji de ceapă…
Cumpărături de Paște pe ultima sută de metri. Prețuri mai mari
Este forfotă mare zilele acestea în piețele din toată țara. Gospodinele fac cumpărături pe ultima sută de metri pentru a prepara bucate delicioase de Paște. De această perioadă au profitat și comercianții din Suceava…
18:15, 02.05.2024
Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Gospodinele au început deja pregătirile pentru masa de Paște. Nu lipsesc preparatele din carne de miel. În Ardeal, se folosește un ingredient anume pentru a da un gust aparte tocăniței de miel.
13:26, 02.05.2024
Tocăniță de miel cu gust divin. Ingredientul special pe care îl adaugă în ea gospodinele din Ardeal
Mielul este nelipsit de pe masa românilor de Paște, mai ales pentru că e versatil și poate fi pregătit într-o mulțime de moduri. Printre cele mai celebre preparate este tocănița de miel, pentru care avem cea mai…
Ce poți face ca să nu ți se ardă cozonacii deasupra? Trucul pe care îl folosesc gospodinele
Ce să faci ca să nu ți se mai ardă cozonacul. Chiar dacă îl frămânți și pregătești totul ca la carte, dacă la final se face scrum, ai muncit degeaba. Află la ce truc trebuie să apelezi dacă vrei să ai un preparat…
Cu ce se ung cozonacii după coacere. Trucul simplu pentru un aspect lucios
De pe masa de Paște nu ar trebui să lipsească o felie de cozonac. Proaspăt, aburind și plin de aromă, cozonacul este vedeta de pe platoul cu prajituri festive. Fiecare gospodină își pregătește ingredientele cu…
Ce pun gospodinele din Ardeal în ciorba de miel pentru un gust divin. Condimentul special pe care îl folosesc
Dacă ai mâncat vreodată ciorbă de miel făcută de ardeleni, atunci știi că aceasta are un gust deosebit, pe care nu îl găsești altundeva în România. Dar ce pun gospodinele din Ardeal în ciorba de miel pentru un…
09:11, 29.04.2024
Lunea Mare – Ziua în care încep Patimile Domnului
În acest an, pentru creștinii ortodocși, Săptămâna Patimilor începe la data de 29 Aprilie. Floriile au fost sărbătorite în data de 28 Aprilie, moment în care Mântuitorul Iisus Hristos a Intrat în Ierusalim, aclamat…
09:25, 27.04.2024
Pricesnele, colinde arhaice cântate în Postul Mare. Cum sărbătoresc Floriile gospodinele din Moldova VIDEO
În satele din Moldova, localnicii păstrează cu sfinţenie tradiţiile de Florii și Paşte. Pricesnelele, precum Cântecul Salciei, sunt acele cântece care se cântă la biserică în perioada Postului Mare.
Ce trebuie să faci ca gălbenuşul oului fiert să nu se înverzească. Aşa îşi va păstra culoarea perfectă
Se apropie Paștele, drept urmare, gospodinele deja au început pregătirile. Nelipsite de pe mesele românilor sunt ouăle roșii. Însă după câteva zile de la fierberea lor, gălbenuşul lor se înverzește. Ce puteți face…
Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Patimilor. În ce zile ai voie să speli rufe
Activități permise și interdicții în Săptămâna MareLuni - Ziua curățeniei generalePrima zi din Săptămâna Mare este dedicată curățeniei generale. Este momentul să scoți totul la aerisit, să speli și să calci hainele,…
Ce să adaugi la final în ciorba de miel ca să fie și mai bună. Marele secret al gospodinelor din Moldova
Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele din toate regiunile țării deja se pregătesc pentru masa de Paște. Vedeta este ciorba de miel, dar rețeta diferă în funcție de zone. Bucătăresele din…
Ouăle se pun la fiert în apă rece sau caldă? Marea greșeală pe care o fac gospodinele
Când vine vorba despre ouă, lucrurile par destul de simple, însă adesea devin destul de complicate. Există o serie de reguli pe care trebuie să le urmezi pentru a te asigura că ouăle îți ies perfecte. Mulți se…
14:50, 24.04.2024
Ce se dă de pomană în Sâmbăta Floriilor. Gospodinele se pregătesc de acum
Sâmbătă Floriilor sau Sâmbăta lui Lazăr, așa cum mai este cunoscută marea sărbătoare, are o însemnătate importantă pentru creștinii ortodocși. Iată ce se dă de pomană în această zi pentru cei care nu mai sunt printre…
Prefectul Teo Cioarbă despre gospodinele care vând bunătăți de Paște: „În lipsa unor plângeri nu putem face descinderi în locuințe private”
În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de astăzi au fost aduse în discuție gospodinele care în preajma sărbătorilor vând prăjituri, platouri sau chiar mese întregi. Potrivit prefectului Teo Cioarbă acestea nu…
Ce să adaugi în fasole ca să nu te mai balonezi. Pontul gospodinelor de la țară pentru o savoare aparte
Fasolea uscată, roșie, neagră sau de alte feluri este delicioasă, când este gătită corespunzător. În materialul de astăzi îți vom prezenta câteva sfaturi pentru a găti un preparat deosebit de fasole. Poate unele…
Gospodinele din Adâncata s-au întrecut pe ele însele cu cele mai bune mâncăruri la ...
Gospodinele din Adâncata s-au întrecut pe ele însele cu cele mai bune mâncăruri la ediția de anul acesta a „Festivalul produselor tradiționale de post". Festivalul, ajuns la a zecea ediție, a avut loc în casa de…
Delicii culinare la a X-a ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de Post din Adâncata. Primarul Viorel Cucu: Mulțumesc gospodinelor care au pregătit…
Casa de prăznuire a Bisericii vechi de lemn „Sf. Dumitru” din Adâncata a găzduit duminică, 21 aprilie o nouă ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de Post. Festivalul a ajuns la ediția cu numărul zece,…
Ce trebuie să faci cu rufele înainte de a le băga în maşina de spălat. Aşa nu se vor decolora
Ce trebuie să faci neapărat cu rufele înainte de a le băga în maşina de spălat. Gospodinele știu că etapele importante din timpul curățeniei este acela de spăla corespunzător articolele vestimentare. Dacă până…
18:25, 18.04.2024
Ce pun gospodinele din Moldova în aluatul gogoșilor de post. Ingredientul care le transformă într-un deliciu
Este binecunoscut faptul că în Moldova mâncarea este delicioasă, atât cea de post, cât și cea de dulce. Dacă te întrebi ce pun gospodinele din Moldova în aluatul gogoșilor de post, atunci trebuie să le cunoști…
Cum pregătesc gospodinele din Ardeal cartofii țărănești de post. Ingredientul care le transformă total gustul
Cum să pregătești cartofi țărănești ca în Ardeal, potriviți pentru perioada de post. Ce ingredient să folosești pentru a transforma gustul legumelor în unul cu totul savuros. O poți face în ciuda restricțiilor.…
Pune pastă de dinți în congelator: Trucul secret al japonezilor care îți va schimba viața
Un truc foarte ingenios, aflat de la japonezi, sau de ce să înghețăm pasta de dinți în congelator. Gospodinele japoneze au descoperit cum acest gest minor poate fi util pentru cei care își doresc o curățenie impecabilă…
Ce pun gospodinele din Banat în sarmalele de post ca să iasă cu adevărat gustoase. Ingredientul care le dă un gust unic
Cum faci cele mai bune sarmale de post. Gospodinele din Banat au dezvăluit secretul care te va ajuta să iasă cu adevărat gustoase și să nu simți că nu conțin deloc carne. Este important să adaugi un ingredient…
Ce adaugă gospodinele din Transilvania în fasolea bătută de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care o transformă într-un deliciu
Fasolea bătută este unul dintre cele mai iubite preparate de post, care se pregătește rapid și pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Unul, însă, face minuni cu acest fel de mâncare și îi dă un gust…
10:01, 10.04.2024
O REȚETĂ GUSTOASĂ DE POST Pate de linte roșie și ardei copt
Gospodinele pot să prepare pentru micul dejun cea mai gustoasă rețetă de pate de linte roșie și ardei copt de post The post O REȚETĂ GUSTOASĂ DE POST Pate de linte roșie și ardei copt first appeared on Informaţia…
De ce gospodinele de la țară pun un pumn de sare în toată casa. E asul lor din mânecă la o problemă mare
Sarea este unul dintre cele mai cunoscute condimente, folosit, în mare parte, în bucătărie. Te-ai gândit vreodată că este foarte util și în ceea ce privește alte trucuri? Este foarte interesant cum gospodinele…