Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

06:12, 15.04.2020

Cum preparăm coastele de vită în stil „Sunday Lunch“. „E o reţetă tradiţională, de sute de ani, a Regatului Unit“

Chef Cristi Dobre ”Ice” ne prezintă în articolul de mai jos reţeta unui preparat delicios din bucătăria occidentală. Este vorba despre coastele de vită rumenite la cuptor, care sunt nelipsite de pe mesele de la…




20:55, 09.09.2019

Buzoianul Cristi Dobre, în echipa naţională care s-a umplut de medalii la un concurs gastronomic din Serbia

Chef Cristi Dobre, un bucătar buzoian care s-a perfecţionat în restaurante din Europa, a obţinut mai multe medalii de aur, la probe individuale şi pe echipe, în cadrul unei competiţii gastronomice care a avut loc…




20:44, 09.09.2019

Buzoianul Cristi Dobre, în echipa bucătarilor care s-au umplut de medalii la un concurs gastronomic organizat în Banatul sârbesc

Chef Cristi Dobre, un bucătar buzoian care s-a perfecționat în restaurante din Europa, a obținut mai multe medalii de aur, la probe individuale și pe echipe, în cadrul unei competiții gastronomice care a avut loc…




04:18, 09.08.2019

Cum preparăm acasă cel mai gustos burger de vită

Chef Cristi Dobre vă propune reţeta apetisanţilor burgeri de casă, o combinaţie perfectă de arome şi texturi. Conţine carne de vită, roşii, brânză edam sau ceddar, ingrediente pe care le găsim în orice supermarket.




06:54, 22.11.2018

Rulada de ardei capia umplută cu morcov şi caju, mâncarea vegană care spulberă monotonia din postul Crăciunului

Lunga perioadă de post care precede sărbătoarea Crăciunului este un context numai bun de a deveni creativ în bucătărie, să faci minuni din puţinele ingrediente care-ţi stau la dispoziţie. O reţetă neobişnuită de…




17:57, 03.10.2018

VIDEO Prânz de ”fițe”, dăruit de un grup de maeștri bucătari unor sărmani și copii din centrele de plasament

Peste 40 de sărmani fără adăpost și copii din centrele de plasament buzoiene au fost răsfățații zilei, la un cochet local din Buzău. Au avut parte de un ospăț inedit, cum numai prin filme au mai văzut. Ei au fost…




06:44, 28.06.2018

Cum se prepară supa cremă de morcovi copţi la cuptor cu cimbrişor proaspăt. Reţeta lui chef Cristi Dobre

Pentru a avea o digestie sănătoasă, spun nutriţioniştii, este necesar să strecurăm mâncăruri uşoare în meniurile acestei perioade. Chef Cristi Dobre ne recomandă supa cremă de morcovi dulci, copţi la cuptor şi…




06:16, 18.06.2018

Sfaturi în bucătărie: încercaţi lucruri noi, tehnici noi şi exersaţi

Pentru ca gătitul să nu devină o povară în timp, organizaţi-vă micul univers din bucătărie astfel încât orice minut petrecut la aragaz să fie o clipă de plăcere. Experienţa personală, starea de spirit pozitivă…




06:37, 01.05.2018

Ponturile unui chef pentru un grătar excelent. De ce se aruncă o mână de sare grunjoasă peste cărbunii încinşi

Minivacanţa de 1 Mai este începutul sezonului pentru picnicuri la iarbă verde, în parc, în pădure sau la marginea unui lac. Pentru ca o astfel de ieşire la iarbă verde să fie reuşită, aflaţi câteva sfaturi propuse…




04:42, 05.02.2018

Cum se prepară corect sosul bearnez sau Bearnaise. Lecţiile lui Chef Cristi Dobre

Friptura de pui, porc sau vită primeşte o nobilă savoare când este scăldată în sosul bearnez sau Bearnaise, în franceză, o variantă a sosului olandez, inventat de bucătarul francez Collinet, acelaşi care a inventat…




04:25, 06.06.2017

Reţeta unei mâncări de mărar gustoasă şi sănătoasă. Se poate pregăti în mai puţin de 60 de minute

”Este vorba despre o reţetă de la bunica, o mâncare pe care ne-o făcea de obicei primăvara, cu mărar proaspăt din grădina ei personală, din Mărăcineni, la care adăuga castraveciori acri, tăiaţi cubuleţe”, spune…




06:23, 10.04.2017

Amintiri din bucătăria bunicii. Cine mai păstrează în memorie gustul colărezilor cu lapte. Reţete „reanimate“ de nostalgici

Libertatea pe care românii şi-au dobândit-o în urmă cu peste două decenii a însemnat, printre altele, anularea tuturor limitărilor care erau în bucătăria mamelor şi bunicilor noastre. Gospodinele de acum şi-au…




04:17, 29.03.2017

Reţetele de Paşte ale gospodinelor de la Marea Egee: supa Magiritsa, mielul glazurat cu miere şi sos Tzatziki, pâinea pascală

”Grecii şi ciprioţii sunt creştin-ortodocşi şi, ca şi noi, profită la maximum de zilele de sărbătoare pentru a-şi umple mesele cu delicatese preparate în casă. Toată familia participă la pregătiri iar în după noaptea…




20:03, 30.12.2016

Chef Cristi Dobre: Risotto cu Creveți decorticați - Rețetă pentru Revelion

Chef Cristi Dobre, omul care de peste un deceniu se aventurează prin bucătăriile din toată Europa, vine cu o nouă rețetă pentru cititorii DC News. Așadar, puteți găti, de Revelion 2017, Risotto cu Creveți decorticați…




19:02, 29.12.2016

Chef Cristi Dobre: Rețetă Cotlet de berbecuț cu cartofi lionezi cu sos de piper alb

Chef Cristi Dobre, omul care de peste un deceniu se aventurează prin bucătăriile din toată Europa, propune cititorilor DC News o nouă rețetă delicioasă pentru Revelion 2017: Cotlet de berbecuț cu cartofi lionezi…




17:42, 28.12.2016

Pulpă întreagă de berbecuț la cuptor (pentru petrecerea de Revelion 2017)

Chef Cristi Dobre propune cititorilor DC News o rețetă specială pentru masa de Revelion 2017 unde vă puteți surprinde invitații: pulpă întreagă de berbecuț la cuptor (pentru petrecere de 8-10 persoane).




06:23, 02.12.2016

Delicii de post: reţetă de spaghete de vegetale cu mămăliguţă

  E bine să plănuim acest preparat de pe o zi pe alta, pentru a avea timp să pregătim o mămăliguţă pe care apoi să o lăsăm să să răcească. Mămăliga rece, făcută deci cu o zi în urmă, o vom tăia în formă de…




04:33, 19.11.2016

Cum să prepari acasă celebrii „Crispy fried Chicken Wings“ de la KFC. Reţeta care se aproprie cel mai mult de original

  Pentru a prepara aripi de pui în crustă, precum celebrii ” Crispy fried Chicken Wings ”, conform reţetei concepute de Chef Cristi Dobre, avem nevoie de două kilograme de aripioare de pui curăţate, spălate,…




06:23, 26.06.2016

Trucuri în bucătărie: cum pregătim mâncarea de fasole ca să nu producă gaze intestinale

  Sunt bucătari care s-ar grăbi să spună că cel mai simplu e să cumperi fasole la conservă, gata fiartă şi numai bună de de pus într-o mâncare cu sos, de adăugat într-o salată sau de pasat la blender. Alţii…




04:27, 12.05.2016

Mâncare de scoici şi creveţi după o reţetă ca-n Ocident: secretele deliciului, explicate de un chef buzoian

”Una dintre cele mai apreciate reţete pe care le-am preparat pentru britanici este pe bază de scoici şi creveţi. Este o reţetă din Anglia, regiunea Corfe Castle, Dorset, dar îmbunătăţită de mine. Avem nevoie de…




04:24, 25.04.2016

Cum preparăm carnea de miel ca să-i înlăturăm mirosul specific - sfaturile unui chef

Sunt foarte mulţi cei care spun că nu suportă carnea de oaie, chiar şi de miel, ba pentru că e mai tare decât carnea de porc sau de vită, ba din cauza mirosului puternic de seu. Bucătarii pricepuţi sunt însă de…