Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

21:06, 21.12.2018

DESERT DE CRĂCIUN: Fursecuri cu model tradiţional

Fursecuri cu model traditional Mod de preparare Fursecuri cu model traditional Freci untul spumă cu zahărul. Adaugi esența de vanilie și ouăle pe rând, mixând până se omogenizează. Adaugi făina cernută și frâmânți…




17:35, 17.10.2018

Cum se prepara cel mai pufos chec

Pentru a prepara checul, vei avea nevoie de: INGREDIENTE: ZAHAR 1 CANA SI JUMATATE FAINA 1 CANA SI JUMATATE ULEI 7 LINGURI APA 7 LINGURI OUA 7 BUCATI CACAO 1-2 LINGURI 1 PACHETEL PRAF DE COPT 1 PACHETEL ZAHAR VANILAT…




11:47, 11.07.2018

Cele mai bune soluţii contra punctelor negre

Punctele negre se formează în special pe nas și în jurul lui dar și la nivelul bărbiei, acestea fiind zonele cele mai sensibile și cu cea mai mare secreție de sebum. Predispuse la fomarea acestor comedoane sunt…




10:45, 19.06.2018

Tratamente naturale împotriva vergeturilor

Lămâie Lămâia este sursă importantă de vitamina C. Aceasta stimulează producția de colagen, estompând treptat vergeturile. Ce trebuie să faci? Începe prin a spăla două lămâi, apoi stoarce sucul. Cufundă o dischetă…




12:45, 17.06.2018

Cele mai bune alimente pentru bebeluşi

Banana Este plina de carbohidrati, de fibre, ii ofera bebelusului energia de care are nevoie si sustine un tract digestiv sanatos. Nu in zadar este considerata de catre multe mamici si pediatri drept gustarea perfecta:…




08:59, 09.06.2018

Supă de roşii. 10 reţete delicioase. BONUS: cea mai tare dietă cu supă de roşii

Supa de rosii cu galuste Ingrediente Supa de rosii cu galuste– 500 gr rosii– 2 cutii rosii decojite– 1 ceapa– 1 morcov– 1 telina– 1 ceasca de gris– 3 oua– 3 linguri ulei– piper,sare– leustean verde Mod de preparare…




22:32, 15.05.2018

Descoperă cel mai bun înlocuitor pentru albuşul de ou. Te va ajuta la pregătirea prăjiturilor

Lichidul cunoscut sub denumirea de aquafaba a devenit de ceva vreme foarte folosit ca alternativă la ouă și lactate atunci când vrei să prepari un desert vegan. Practic, aquafaba reușește să fie cel mai bun înlocuitor…




21:14, 07.05.2018

Ce poți face cu ouăle. Trucuri utile pentru acasă

Ouăle se pot folosi în diverse rețete, dar și pentru o mulțime de alte lucruri. Iată ce poți face cu ouăle, în afară de a le consuma ca atare sau în diverse preparate. Curăță petele de pe lână. Este suficient să…




21:22, 12.04.2018

Cum să scapi de vergeturi folosind banala aspirină, albuş de ou sau suc de lămâie

Această problemă estetică poate acoperi zone întinse ale corpului. Toată lumea știe că pielea are 3 mari părți: epidermă, dermă și hipodermă. Vergeturile apar în momentul în care pielea se întinde mai mult decât…




12:03, 04.04.2018

Măşti cu albuş pentru 3 tipuri de ten

Un ingredient care trebuie să facă parte din rutina ta de îngrijire a pielii este oul. Albuşul, mai exact, este cunoscut pentru substanţele nutritive pe care le conţine şi care hrănesc şi hidratează tegumentul,…




23:44, 26.03.2018

Cum să scapi de coşuri şi puncte negre. 8 reţete pentru toate tipurile de ten

Cum sa tratezi cosuri si puncte negre Nu exista un tratament minune pentru acnee care sa rezolva problema peste noapte. Doar un tratament care previne formarea acneei da roade, iar procesul este din interior spre…




12:17, 26.03.2018

Ştii cât de sănătos este albuşul de ou pentru piele?

Ține cont în primul rând de faptul că produsele naturale sunt mult mai accesibile decat cremele, lotiunile și orice altă formă de tratament chimic, sunt sănătoase și îți pot oferi efecte vizibile în scurt timp.…




11:14, 30.01.2018

De ce să nu mai consumi niciodată doar albușul ouălor

Renunțarea la consumul gălbenușului de ou a devenit o modă la nivel mondial printre cei care urmează diverse regimuri de slăbire. Totuși, aceasta nu este cea mai bună decizie, spun nutriționiștii. 




18:56, 21.12.2017

Cum separi ușor albușul de gălbenuș – 4 metode

Foarte des folosite in bucatarie, ouale iti dau batai de cap atunci cand trebuie sa separi albusurile de galbenusuri, si, din greseala, galbenusul se sparge si ajunge in albus. Iata cateva metode simple care-ti…




21:16, 27.11.2017

Super Alimente recomandate de Jamie Oliver pentru a trăi până la 100 de ani

Jamie Oliver, popularul bucatar si chef din Marea Britanie, a calatorit in diverse parti ale lumii (Costa Rica, Japonia, insula Ikaria – Grecia) pentru a descoperi care sunt cele mai sanatoase ingrediente si alimente…




15:16, 25.10.2017

Trucuri practice de la bunici: de ce se ţin ouăle în sare şi cum evităm fărâmiţarea pâinii

Cei care şi-au petrecut copilăria alături de bunici ştiu cât de importante sunt sfaturile pline de înţelepciune ale acestora. De la evitarea fărâmării pâinii, curăţarea arsurii de pe tăvi…




11:53, 08.08.2017

Îmbunătăţeşte sănătatea oaselor cu alimente bogate în calciu

Alimentele care sunt sursă bogată de calciu includ: Ou Pe lângă vitamine și minerale, oul mai conține și aminoacizi. Albușul este sursă bogată de calciu, un mineral esențial pentru menținerea sănătății oaselor.…




11:24, 23.06.2017

Ela Crăciun te învață cum să faci ouă-norișor care nu îngrașă

Ela Crăciun te învață cum să faci ouă-norișor care nu îngrașă Ela Crăciun explică, într-un clip postat pe blogul ei, cum se pregătesc aceste ouă-norișor și de ce au puține calorii. „Ouăle-norișor au devenit din…




12:38, 30.04.2017

Câtă sănătate se află în oul de găină, prepeliță și rață?

  Fierte, prăjite sau în compoziția preparatelor, ouăle nu lipsesc din dieta noastră. Află care este diferența între oul de găină, cel de rață și cel de prepeliță! Oul de găină, sursă de proteine Consumate cu moderație,…




04:54, 18.04.2017

Cum se prepară laptele de pasăre, deliciosul desert al copilăriei

Ingrediente: 1 l lapte, 6 ouă, 200 g zahăr, vanilie, 1 linguriţă feculă (sau făină), 1 lingură rom Mod de preparare: Se pune la foc, într-o cratiţă potrivit de mare, laptele cu vanilia. Se bat într-un castron albuşurile…




16:07, 10.04.2017

Cum se fierbe corect un ou

În apă simplă sau cu sare? Cu gaură în coajă sau fără? Sunt numai două din deciziile pe care trebuie să le iei când fierbi un ou, activitate care pare absolut banală la prima vedere. Să fierbi un ou pare cel mai…




14:09, 09.03.2017

3 tratamente antirid pe care le poți face acasă

Dacă ești adepta ingredientelor naturale în cosmetică, îți propunem câteva remedii antirid pe care le poți face foarte ușor acasă. Nu ai nevoie de ingrediente scumpe sau greu de procurat, pe cele mai multe le găsești…




06:14, 25.01.2017

Cum se prepară negresa, prăjitura cel mai simplu şi mai rapid de gătit. Reţeta doamnei Maria Popa

Alături de doamna Maria Popa, vă propunem o reţetă simplă si delicioasă de negresă, cu care îi puteţi cuceri uşor pe toţi membrii familei, dar şi pe invitaţii mai pretenţioşi. Ingrediente: 3 ouă, o cană de lapte,…




20:19, 18.11.2016

GREŞEALA MAJORĂ pe care o fac majoritatea oamenilor atunci când separă gălbenuşul de albuş

Galbenusul este principala sursa de grasimi nesaturate din componenta unui ou si, cu cateva generatii in urma, constituia chiar baza alimentatiei sanatoase respectate de stramosii nostri. Atunci cand arunci galbenusul…




21:33, 21.10.2016

Nimeni nu ti-a spus asta despre ou! Vezi ce intrebuintari inedite are in casa ta!

Te-ai intrebat vreodata ce se intâmpla daca pui albus peste haine? Efectele se vad imediat. Pare greu de crezut, dar se pare ca ouale sunt extrem de bune la casa omului, nu doar ca aliment. De exemplu, in cazul…




10:58, 18.10.2016

Utilizări ale ouălor, de care nu știai. La ce folosim ouăle în afară de a le mânca

Când spunem ouă ne gândim la un mic dejun sănătos sau poate o prăjitură delicioasă. Poți să le fierbi, să le prăjești, să le poșezi sau să le faci omletă, scrie unica.ro. Datorită conținutului lor bogat în vitaminele…




15:32, 17.10.2016

Utilizari ale ouălor de care nu știai

Când spunem ouă ne gândim la un mic dejun sănătos sau poate o prăjitură delicioasă. Poți să le fierbi, să le prăjești, să le poșezi sau să le faci omletă. Datorită conținutului lor bogat în vitaminele A, B2, B5,…




12:23, 15.10.2016

E bine să ştii: Ce să NU îi dai copilului să mănânce în primul an de viaţă

În jurul vârstei de 6 luni, începe diversificarea alimentaţiei bebeluşului tău şi el va servi primele sale linguriţe de mâncare solidă. Aşa cum îţi recomandă pediatrul, în schemă diversificării hranei bebeluşului…




20:07, 02.10.2016

Cât timp sunt ouăle proaspete | VIDEO

Ouăle proaspete sunt unul dintre cele mai nutritive alimente, dar sunt benefice numai dacă le mâncăm în perioada indicată de consum. Ouăle au termen de valabilitate 28 de zile. Acesta este termenul luat în considerare…




16:42, 23.08.2016

Masca de faţă cu ou elimină punctele negre

Ingrediente 1 albuş 2 lingurițe de suc de lămâie ½ lingură de miere 1. Se separă albuşul de gălbenuş. Albuşul ajută la hrănirea pielii şi strânge porii.  Gălbenușul de ou îl aruncaţi sau vă apucaţi mai târziu de…