Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

02:19, 29.02.2016

Cum găteşti acasă cel mai delicios curcan afumat. Reţeta bazată doar pe ingrediente naturale a gastronomului Mircea Groza

O delicatesă apreciată de gurmanzi, carnea de pasăre afumată este un produs sută la sută naturale care necesită un timp mai lung de pregătire. Dar merită! - spun cei care au gustat cel puţin o dată din delicatesă.…




02:22, 25.02.2016

Pericolul ascuns în spatele gustului delicios al afumăturilor. Boala teribilă ce-i ameninţă pe consumatorii înrăiţi

Gustul bun al mezelurilor afumate, în special al celor tradiţionale, făcute în casă, reprezintă motivul pentru care tot mai multă lume consumă astfel de produse. Dacă în trecut, când afumare şi, implicit, sărarea,…




13:29, 28.01.2016

Secretul afumăturilor delicioase din Bărăgan preparate fără conservanţi. Cum se obţine gustul fără egal de pe vremea bunicii

Ion Gheorghe, de 75 de ani, nea Nelu cum îl ştie tot cartierul, face de mulţi ani bunătăţi afumate. Secretul ţine de focul care se face în afumătoare pentru ca bucatele să prindă savoare şi să se topească în gură.…




13:57, 07.12.2015

Secretul celor mai fragede bucăţi de carne de porc păstrate în untură: cum se prepară legendara carne la garniţă

Carnea la garniţă, o metodă tradiţională ingenioasă de păstrare a cărnii de porc, este, scrie cevabun.ro, echivalentul ouălor de ciocolată cu surprize: nu ştii niciodată ce bucurie o să descoperi dincolo de stratul…




13:40, 13.05.2015

DESTINAȚII CU GUST Taina afumării somnului de Dunăre la Mânăstirea Sf. Ana din Orșova

O specialitate culinară ce poate fi degustată de enoriași sau simpli turiști ce trec pragul Mânăstirii Sf.Ana de lângă Orșova este somnul de Dunăre afumat. Foto: (c) Cristian NISTOR / Arhiva AGERPRES În ultimul…




17:30, 19.01.2015

FOTO Bucate după reţeta bunicilor. Povestea delicioaselor afumături din Bărăgan

Ion Gheorghe, de 73 de ani, nea Nelu cum îl ştie tot cartierul, face de când se ştie bunătăţi afumate. Secretul ţine de focul care se face în afumătoare pentru ca bucatele să prindă savoare şi să se topească în…




18:45, 25.08.2014

Vasluienii rămân fără produse din carne, atestate tradiţional

Potrivit noilor normative care reglementează produsele tradiţionale, cantitatea produsă zilnic va fi limitată, la alimente, la 400 de kilograme (sau litri) pe zi, cu excepţia produselor de panificaţie, unde cantitatea…




07:21, 19.08.2014

Vasluienii nu se grăbesc să-şi înregistreze produsele tradiţionale

Judeţul este pe cale să piardă toate cele 31 de preparate din carne atestate tradiţional * în cele nouă luni avute la dispoziţie pentru reatestare lor, operatorii vasluieni doar s-au interesat de caietele de sarcini…




18:06, 15.07.2014

FOTO VIDEO Ritual bizar: locul unde morţii sunt mumificaţi prin afumare şi expuşi pe dealuri

Deşi pentru alţi,i cadavrele roşii, agăţate pe dealuri, sunt groteşti şi înfricoşătoare, pentru membrii tribului Anga, acest ritual este cea mai înaltă formă de respect pentru morţi.   Mai întâi, braţele şi…




09:51, 06.06.2014

Made in Argeş! Judeţul nostru, fruntaş pe ţară la produse tradiţionale înregistrate

Judeţul nostru se poate mândri la capitolul produselor tradiţionale înregistrate, 184 de argeşeni ocupându-se cu prepararea şi comercializarea de produse autentice româneşti. Printre cele mai cunoscute produse…




12:24, 22.03.2014

Poliţia Capitalei a deconspirat o linie clandestină de afumare a peştelui

În cadrul acţiunilor specializate menite să protejeze drepturile consumatorilor și producătorilor autohtoni, ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au…




09:36, 18.12.2013

Iată cum se prepară corect AFUMĂTURILE

Mezelurile afumate se numara printre alimentele preferate de multe persoane, fiind consumate ca atare, in sadvisuri, sau adaugate la diverse mancaruri, pentru un gust intens, scrie menci.ro. Afumarea este o metoda…




14:00, 04.11.2013

MOARTEA pândește din raftul cu salam. Culmea falsificării mezelurilor: fumul lichid este OTRAVĂ CURATĂ

Fumul lichid a devenit atât de popular încât pe Internet au apărut reţete de grătar “la rece”. Pentru a câştiga timp şi bani, producătorii preparatelor din carne folosesc fumul artificial în locul afumării tradiţionale.…




17:00, 17.10.2013

Cat de TOXICE sunt mezelurile afumate artificial

Desi afumarea mezelurilor imbunatateste gustul, aroma si culoarea acestora, putini stiu cat de toxica poate fi pentru organism. Cu atat mai mult cu cat pentru unele mezeluri, precum muschi, sunca, salam sau pastrama…




11:51, 17.10.2013

ALARMANT: Cât de TOXICE sunt mezelurile afumate artificial

Deşi afumarea mezelurilor îmbunătăţeşte gustul, aroma şi culoarea acestora, puţini ştiu cât de toxică poate fi pentru organism. Cu atât mai mult cu cât pentru unele mezeluri, precum muşchi, şuncă, salam sau pastramă…




23:46, 25.09.2011

Mezelurile pot agrava diabetul

Salam, crenvurşti, şunculiţă şi alte specialităţi sunt consumate zi de zi de milioane de oameni, chiar dacă sunt periculoase pentru sănătate. Nutriţionistul Şerban Damian, specialistul revistei “Libertatea pentru…